104

МНЕНИЕ

преди 4 години

ГЕРБ и СДС откраднаха Фонда на Песионерите от СОЦА .Сегашните Пенсионери скачаха по Площадите и ревяха като заклани - Който не скача е Червен . Така им се пада - минаха над 30 години от Демокрацията .НОИ е Железен - кой колко е плащал в НОИ , токова Пенсия ще Взима . Гадното е че ГЕРБ не освободиха ТАВАНА на Пенсии - Плащам Осигуровки от 1987 година , РАБОТНИК съм в Частан Фирма - пенсията ми е 1850 лева , ама не ми я дава НОИ заради разни Тарикати .

103

Анонимен

преди 4 години

БСП-то окраде пенсиите на електората си и те пак гласуват за тях.Така им се пада на дъртофелниците, даже и това, което получават им е много.

102

baiko da se tragne

преди 4 години

ivan kostov da varne parite na pensionerite ka de gi vzima kato premier i vsi4ko 4e se opravi i boiko da be6e daval vseka godina po 5 procenta i moje gore dole da se smogva no tova sas zadna data ina4e otivame na pavetata sas sopite i ***

101

Кръстьо

преди 4 години

До ПенсионерДемокрацията си дочакал, почакай още малко за охлокрацията.

100

Анонимен

преди 4 години

Пенсиите и заплатите под 1.500лв. са Гавра с мизерията на бедните хора...Пенсиите и заплатите от 1.500лв.съвсем не са Утопия както си мислят някои!?...Изчислете само колко милиони отиват, само за издръжка на излишните партии в БГ,колко изяждат корупцията и бюрокрацията и колко изчезват при различни разхищения и др.канали? Май вече стана милиарди!...И това ли е Морала на днешното време едни да тънат в богатства и разкош а други да мизеруват? Тук не включвам ужаса на бездомниците!...

99

Пенсионер

преди 4 години

Пенсията ми не е голяма , но съм доволен че още съм жив и успях да дочакам демокрацията.

98

ГРАД КОЗЛОДУЙ

преди 4 години

ПОВЕЧЕТО ПЕНСИОНЕРИ У НАС СА НА РЬБА И ЕДВА ОЦЕЛЯВАТ

97

Анонимен

преди 4 години

добре, Домуса не ги кара да си увеличават производитеулността на труда, та да им дава 600 лв.

96

обективен

преди 4 години

Пенсия след 65-66 години за мъжете си е чиста проба пладнежки грабеж.Средната продължителност на живота при мъжете у нас е 69 години!Реално всеки който се осигурява ,плаща над 40-45 години осигуровки ,за да получава някаква мижава пенсийка 4 години , ако въобще ги доживее.Реално никой не може да вземе и 20% от внесените в хазната пари.

95

уточнение

преди 4 години

Тикварите дадоха парите за пенсиите на алчните кравари.Старите щайги Ф-16 /модел 1974г???/ са абсолютно ненужни , а цената им е смайваща-над 180 млн. долара за бройка ,при условие че Ф-35 струва под 85 млн.$. И доставка след 4-5 години!!! Само и само Тиквата да остане на власт.Страната ни трябва да се изчисти от продажните тиквари.Завинаги.

94

Хе-хе

преди 4 години

Ами правителството най-добре да премахне пенсиите напълно и тогава не дамо ранното, ами и пенсионирането въобще няма да е изгодно. И да спрете с тия безсмислени статии и проучвания, които нямат нищо общо с българската реалност , с които си изкарват прехраната разни учЕни, на които никак, ама никак не им е изгодно да се пенсионират и с удоволствие биха напуснали работните си места само с краката напред .

93

Анонимен

преди 4 години

С подобна пенсионна система - оцеляване...

92

Анонимен

преди 4 години

Българската пенсия която е под 1.500лв. е Геноцид в действие!!! Дрънкайте каквото си искате...

91

Анонимен

преди 4 години

До Анонимен 86Браво. Жалкото е, че много малко от нашето поколение обмислят, да правят нещо подобно. Повечето все бачкат или не бачкат. Един тука, преди време ми се караше, че трябвало да ходя на работа по 8 часа наде, че и всеки ден. БУхахаахаха!Да, ако си ***, трябва :)

90

Анонимен

преди 4 години

До Анонимен"Чехословакия, Полша, Унгария и по-напред от Португалия"Все дупки, откъдето и да ги погледнеш. Това е все едно, да държиш сметка на бездомниците в на улицата, кой имал по-голям кашон да се скрие и кой имал повече вестник, да се завие. Дали сме с 2 стъпки зад тях или пред тях, все "у ряката".

89

Анонимен

преди 4 години

Трупат много парички, купят 5-6 аартамента (или откраднат, вс тая) и така се пенсионират :)

88

Селянина без колело

преди 4 години

До АнонименТи от кои си-от ходещите с цАрвули,или от бОнтуващите?Колко книги си "попрочел" -не знам,но граматиката ти куца.Да не споменавам,че фашизъм в България не е имало.В Германия-също.Фашизъм е имало единствено в Италия при Мусолини.

87

ikar

преди 4 години

До човек:Можеше да се хътува организирано с Балкантурист или с Турингклуб (за автомобилисти), имаше екскурзии до Турция, Гърция, включително морски круизи. И не е вярна, че се разрешаваше до 2 седмици, аз съм прекарвала на гости в чужбина повече от 2 месеца. Не заблюждавайъте хората с такива писания.

86

Анонимен

преди 4 години

Тези, които са били осигурявани на минималната заплата след 1989 година, сега се пенсионират с под 200 лева пенсия, а ако имат над 40 години стаж, пенсията им е 200-205 лева, т.е. взимат минималната пенсия.

85

Анонимен

преди 4 години

През 1944 година България е една от най-бедните държави в Европа. По БВП на човек от населението, по-зле от България са само Румъния и Югославия. През 1989 година сме почти равни с Чехословакия, Полша, Унгария и по-напред от Португалия, но за 30 години демокрация и пазарна икономика, отново сме далеч назад от останалите. Затова и пенсиите са мизерни.