29

Краен

преди 4 години

Аз съм вегетарианец и децата няма да ядат трупове и да допринасят за безсмислената агония на други същества. Докато са при мен месо няма да ядат и това е!

28

GG

преди 4 години

Как се яде препечена филия или ориз без зъби?

27

П.Петров

преди 4 години

До Искрен 21Не е съвсем така и по темата са направени много проучвания. Витамини A,D,K2,B12, калций, цинк, желязо, Омега-3 EPA и DHA не могат да се осигурят с растителна храна в нужните количества или други вещества в растенията блокират усвояването им. Синтетичните добавки от друга страна са с различна структура от биологичните и не се усвояват пълноценно или преобразуването им в организма отделя вредни вещества , както е примерно при синтетичния B12-Цианокобаламин. Средният път е верния!

26

Пешо

преди 4 години

Веганството е диагноза! Всяка крайност е вредна, не само за тялото, но и за психиката. Тъжно е, че на млади хора се замъглява мозъкът до степен че да рискуват живота и на децата си!

25

Анонимен

преди 4 години

"Родителите са го хранили с овесени ядки, картофи, препечени филийки и ориз"Те ако са го хранли с тези продукти нямаше да се стигне до тама. Май изобщо не са го хранили.

24

Анонимен

преди 4 години

Оставете го! Защо пречим на естественоя подбор!

23

Анонимен

преди 4 години

Не че нещо, ама затвор за двамата родители, дали е най-доброто за детето ... а и нали се е тяхно? Да си го гледат, както им кефне. И без това има свръхпопулация, а и има бая неблагоприятни гени ... хи хи :)

22

Мен

преди 4 години

До ИскренТИ грешиш, месо трябва но не и в количествата, в които се плюска в момента от повечето хора. Веднъж на една две седмици качествено месо е напълно достатъчно. Зимата може и по-често, защото тогава зеленчуците и плодовете нямат същата хранителна стойност както през лятото.

21

Искрен

преди 4 години

До АнонименВегетарианството или веганството са личен избор и то осъзнат. Такива трябва да бъдат и естествено, че няма как да го наложиш на децата си, още повече от такава ранна възраст. Затова написах и че радикалните вегани са с психични патологии. ;)

20

Анонимен

преди 4 години

До #21 Да , но след 18 годишна възраст . Може ли да храниш бебе с ядки и ориз ? Дори в бебешките пюрета има месо . Сега заради тъпотията та тези "родители" детето ще страда цял живот от физическа и психическа изостаналост .

19

Анонимен

преди 4 години

След като ние нормалните ядем месо - тревопасни, тогава извода е ДРАГИ ВЕГАНИ, ВИЕ СТЕ НА РЕД! хахахахахПобъркани, озлобени от глад ***. Децата сами трябва да направят избора си! Запомнете!

18

Искрен

преди 4 години

До П.Петров Радикалните вегани са с психически патологии със сигурност, но грешиш, че човек не може да се храни пълноценно без да яде месо, всъщност има достатъчно растителни продукти, които ти осигурява протеини, мазнини, микроелементи и витамини, вкл. Б-комплекса, тоест месото може да бъде изключено от менюто и пак тялото да си набавя всичко необходимо като хр.вещества. Разбира се това няма как да стане, ако само ядеш ориз, хляб и каротфи..

17

гг

преди 4 години

Информацията е странна. Посинели устни и студени крайници симптоми на хипотермия. Ориз и хляб не причиняват ниска кръвна захар. Причиняват висока. Ако детето е яло само тези 4 храни, то щеше да е затлъстяло. По-скоро случаят прилича на чисто гладуване.

16

Анонимен

преди 4 години

Предназначението на тревопасните е да бъдат изядени. Хищника е на върха на хранителната верига.

15

ООН го доказа

преди 4 години

Интернационалния Панел за Промените в Климата към ООН, препоръчва веганизма, на база на научни изслевания на група от 107 учени. Най-ефективните мерки срещу замърсяването, е правителствата по света да направят преход към веганизъм на всички нива на обществото. За да се избегне глобална катастрофа, не е достатъчно да спре употребата на изкопаеми горива, но и да се закрие животновъдството. Освен това веганизма осигурява по-добро здраве и дълголетие, от храненето с ***.

14

Анонимен

преди 4 години

Това за "умереното вегетарианство" ме изкефи.И аз съм такъв - ям салатката с кебапчета )))

13

П.Петров

преди 4 години

Докато тялото се развива (21г.) поне, човек трябва да се храни с разнообразна пълноценна храна! Това включва и месо, риба, яйца и млечни продукти, защото растенията не осигуряват всичко нужно, а и тялото не го синтезира! Нямам нищо против умереното вегетарианство, но считам, че радикалните вегани са психически увредени!

12

Анонимен

преди 4 години

организмът си иска своето. Тия трябва да бъдат наказани да изядат една пържола пред всички за респект на веганската общност!

11

Анонимен

преди 4 години

Вегетарианство и веганство не са за всеки. Аз самият съм вегетарианец от 12 години, но на сина ми му даваме да яде месо. Това трябва да е осъзнат, личен избор. Не наложен отвън.

10

asdf

преди 4 години

Като бащ мога само да кажа, че това са пълни ***. *** тревопасни.