40

Анонимен

преди 4 години

по -правилното заглавие е: капиталистическият хонг конг няма нужда от комунистически китай...

39

джо

преди 4 години

Първо си поправете заглавието.

38

vlady

преди 4 години

При подписване в Шанхай имат достатъчна защита от епископ Хайгазун Наджарян и католикос Карекин II Нерсисян, това не е сериозна причина.

37

Анонимен

преди 4 години

"Една от големите, исторически грешки на Великобритания" Значи международните договори са "врАта у пОле" и не следва да се спазват, с всички сериозни последици от това...Американците от подобна философия ще се докарат до радиоактивна пустиня, а Смешнобритания е отбелязка под линия в световната политика отдавна.

36

Истината

преди 4 години

Нито Запада е същия като едно време,нито Китай и Русия.Нещата се променят драстично,но някои си карат със старите категории и клишета.После изненадани.Щом САЩ форсират войната с Русия и Китай,значи имат сериозен проблем.А Хонконг е само едно бойно поле.Впрочем,Китай най-вероятно ще направи същото като Русия-ще изнесе войната по-далеч от собствените си граници.Как-предстои да видим,но най-вероятно ще се залага повече на икономически лостове.

35

антиджендар

преди 4 години

азмразявибезплатно

34

Анонимен

преди 4 години

До 35 Тогавашни 7 милиона долара са сегашни 15 милиарда долара, абдулабдал будала

33

Анонимен

преди 4 години

Идеята за свободата на словото е че можеш да кажеш,напишеш или публикуваш нещо, което не се харесва на друг. Например не харесвам месо, а друг не ме харесва,че не харесвам месо и всички страни не се цензурират иначе се губи идеята. Това е свободата на словото. Не харесвам бял цвят и ко някой ще се почувства засегат и трябва да ме изтрият ли? По добре се преместете в СССР или Китай.

32

Анонимен

преди 4 години

Западната/удео/християнска и всяка друга ситема имаше и ще има нужда от враг/плашило/бугимен за да оправдае безполезното си съществуване.

31

Анонимен

преди 4 години

До ХА-ХА-ХА !!!Можеш ли да четеш? Критикувам западняците понеже те дадоха свобода на модерния свят не Китай и Русия, искам да си подържат стандартите не да бият към Китай със социалната си система с която, ако критикуваш партията губиш сац. точки после си баннат да си купуваш самолетни билети на кратко отнемат ти права.

30

Анонимен

преди 4 години

Може да съм критикувал САЩ и ЕС в този сайт, но като цяло съм за оригиналните идеи за Амирика и обединена Европа не за Русия и Китай.

29

Анонимен

преди 4 години

Преди британците да завладеят Хонк Конг след опиумната война с имперски Китай е било бедно рибарско селище. След това се развива/оформя като световен финансов и търговски център.

28

Анонимен

преди 4 години

Когато *** започне да умува по световни икономически и политически теми ми става много смешно.Най-отрепаният народ на тази земя да коментира народи които са на на светлинни години напред е не само комично но и ПРОТИВНО.Те държава нямат вече ама акъл на други дават.ГРОЗНО !!От какво имал нужда Китай ?!?!? .............ХА-ХА-ХА

27

Факт!

преди 4 години

Само да се срине една единствена борса тази в Хонконг и с китай е свършено па нека си произвеждат кошове за пранье.

26

Хехе

преди 4 години

Въпроса е само един докога китайското население ще се увеличава.Ако поставиш в петри микроорганизми и храна те се размножават и след време почват да измират тоест китайското население не може да разсте до безкрай.Откоето следва въпроса как ще се справи с нарастващата Индия.

25

Анонимен

преди 4 години

Я сега аз да ви задам един въпрос: да сте чули някога някоя държава да захвърля територия защото не й трябва?...В интерес на истината има такъв прецедент, продажбата на Аляска от Русия на САЩ. През 1867 година Русия продава на САЩ територия колкото 14-15 Българии на обща цена от тогавашни 7,2 милиона долара, днешни към 126 милиона, с които в САЩ трудно може да се построи и малък небостъргач. Толкова им трябвали пари, че първо предложили Аляска за продажба на Лихтенщайн, но те не я искали.

24

българин

преди 4 години

Каква е разликата между демокрацията и комунизма? Ако през комунизма пръднеш на обществено място.Си умираш от срам..Ако днес 30 г по късно пак пръснеш..едва ли се чувства човек по различно от тогава!-:) Просто " демокрацията" ти дава кураж днес.Че няма да те е срам.Но ти пак се срамуваш! -:) Схващате ли че няма разлика? Значи демокрацията е само думи. А чувството е като на всеки нормален човек? Е питам Какво е разликата? Никаква!Само си мислиш че можеш да бъдеш по различен но не си!-:)

23

Анонимен

преди 4 години

Китай си е империя от 5000 г.Всеки пети на планетата е китаец. Нещо още?

22

Анонимен

преди 4 години

До Анонимен 29Не се тревожи, има предостатъчно шо ро шоиди за псуване !

21

Анонимен

преди 4 години

"Китай има нужда от капиталическия Хонконг. Защо?"Защото е китайска територия, какви са тези тьпи въпроси, дето ги задавате? Я сега аз да ви задам един въпрос: да сте чули някога някоя държава да захвърля територия защото не й трябва? Защо са й на Бразилия джунглите с туземните племена? Я помислете малко.