Сезон година храни. И после защо няма туристи, хахахах. Държавата цирк.Между другото Ангелкова какво разпрява? Скрила се от един месец и ки е тъжно, да не е на почивка защото се е преуморила?
Не разбирам наглостта да продаваш алкохола с над 200, даже до 400 % надценка и да го разреждаш? Кокошкарска работа
Като младеж, страхотно много се увличах по научната фартастика и четях много. Един от любимите ми автори, се казва Робърт Шекли. От него, по онези времена преди 1989, имах един любим сборник разкази " Недокоснат от човешки ръце". Та, този сборник съм го перифразирал така : "Недокоснат от български ръце". Щото, каквото е пипнато от българин, му е мам.ка.та разплакана!
Много интересни истории от соца някой е писал по-долу. Личното ми мнение иначе е че корените на това поведение не се крият в соца но за съжаление са доста по-дълбоки. Все пак господата които са собственици на заведенията по морето са ***.
Грам вяра нямам на *** Балкански.Български алкохол въобще не пия.Избягвам също бг продукти защото съм сигурен че бг продуктите нямат нищо общо с етикетите.Даже и хляб не купуваме от магазина.Купувам брашно от чужбина и си правя хляб вкъщи.
Щом няма смъртни случаи значи всичко е наред, това че тия абдали плащат за шотландско уйски а получават бъркано в казана от местния цар киро не е проблем за нашата държава. Сичко е ток и жица баце
Нормално. От соц време бай ти Кольо Хоремагчията, известен и като "Куция Вълк", разреждаше питиетата. И това беше масова практика. Наливните, тоест разливните от бутилка водка, ракия, бренди, мастика и други бяха дотолкова разредени, че нерядко имаше млади "герои" изпили 10 и повече 100 милилитрови "питиета". Затова и сериозните пиячи си пиеха "Загорка" или друга бира от бутилка, а ракиджиите - от неразпечатана бутилка концентрат. Така като гледам, за 30-40 години няма прогрес.
На българското море,действителен случай.Обслужване ни студент,всичко точно.Накрая сметката имаше две неизвестни-мореплавател, чорапи 2лева.Питам сервитьор четох и то ми отговаря:Дошъл съм да изкарам пари5левалева, а есента ми трябват чорапи-2лева
В Гърция на Лефкада много ни хареса, ии ни глезиха, примерно се навечеряме с мойта котарани и ни носят десерт бонус.. Навсякъде. Една вечер коти си изтърва питието, бутна го и и донесоха ново, на тяхна сметка.. После как да не се върнеш, като и са супер любезни
Отрепките всяка година гледат да оскубят клиентите. Това са чучела, които работят само през лятото, понеже няма как в селата им да обират когото и да било. Сега обачре режат вече глави. Уелкъм ту Бългейрия!!!!
Преди 89 год. в едно барче гледам сервитьорите връщат празните чаши от кока кола , обаче във всяка има малко недопитоБармана под тезгяха , налива недопитото в една нова чаша и хоп на сервитьора и той я носи на клиента Такива са търговците , никакъв срам
И цените свободни и пак гледат да те излъжат !Гадно племе. Единственото решение е крумовски мерки -хванеш ли в лъжа -затваряш заведението.Ама той бил нает служител и управителя не знаел какво прави .Да е знаел ! Затова е управител !Кепенците за един месец и така докато се научат на честно и почтено отношение към клиента!
Трика с бирата не знаеш ? Примерно наливна - крана Туборг ама в кега Шуменско или Пиринско. Една фирма са, само първия път купуваш Туборг за да сложат крана. Има и друга трик , чадъри, маси и столове. Фирмите дават пари на заведенията ако им рекламират продукта. До миналата година Загорка/Хайнекен даваха най-много.
Та затова се прави друго -плащаш10лева за твоя бутилка домашна и нямаш ядове. И сервитьора доволен и ти знаеш какво пиеш.
Още от комунистическо време е така. Най-лошото е червеното вино в Ол инклузива, на места минава като розе
В "здравословна криза" се сервира и здравословен алкохол явно. Я да излезе пак експертчето да коментира....
Надписването на сметките също беше традиция и на места се спазва до днес.За разредения алкохол, помня лято в Приморско, бяхме още тийнейджъри току що завършили гимназия. Компания от 5-6 човека поръчахме бутилка водка. Сервитьор с физиономия на хитро мишле ни носи отворена бутилка, на нас това не ни направи впечатление, бяхме още хлапета. Когато отпихме, установихме, че съдържанието на бутилката може да се определи като вода, в която е добавена малко водка. После се убедихме, че на морето е така
Навремето, преди 9 септ., се е знаело кои кръчмари "кръщават" виното (разреждат с вода).По време на соца келнерите бяха изключително нагли. Във всяко заведение най-хубавата маса беше постоянно резервирана, та ако дойде партиен или друг шеф, да могат да го настанят по всяко време. На тези маси обслужването беше безукорно. Горе-долу добре обслужваха и пияниците, които им бяха постоянна клиентела.На всички останали се даваше разреден алкохол,"щипани" кебапчета, салати и гарнитури с намален грамаж
В баровете по курортите ни на морето - не алкохол менте, а силно разреден