Още през 80-те, когато няколко човека в БАН лиофилизираха що годе ставаща за ядене храна, решиха, че е голяма работа всичко това. Тогава се разбра, че няма пари за стерилни помещения с модерни технологии. Всичко това трябва да е свързано с промишленост и печалби.И в ЕЛБИ, добре че японците вкараха няколко милиона, за да им произвеждат щамове за тяхната промишленост, защото се видя, че няма кой да се реши да създаде модерно помещение. А и кой ще работи при тези смешни заплати? Стрина Въца?
Фабрика за сушени марокански скаклци. Вносът ще идва сам, суши се, пакетира се и се праща на МКС на астронавтите да ядат.
В Мароко си произвеждат от доста време космическа храна, под формата на бял прах !Удрях двете линии и си в космоса !
От Африка имали силен инвеститорски интерес към нас .... Засега успаха да вкарат африканската чума какво ли още има.
*** страшна работа! Нека фолцваген ни отсвирва. Ние сега като приготвяме тези храни ще спечелим в пъти повече. 5 космонавти на година по 100 кила храна. Стахотен оборот. 20-30 милиарда оборот. 10-20 хиляди работни места за производсвото на 1000 кила манджа за космонавтите. Пак сме най, ама най-най- развиващата се икономика на планетата.
Вече 2-3 пъти ни претоплят тая манджа. Тая статия я виждам няколко пъти вече. Каква ли е причината да ни осведомяват толкова често за едни и същи работи, които дори са толкова глyпави. Технологиите за производство на космически храни са отдавна известни. И дори не са голяма философия! Да ги хвалим тия хора е все едно да хвалим Бай Пенчо, че си е посял домати в градната.
По този път няма да е далече денят, когато ще се радваме на съвместно предприятие с Папуа - Нова Гвинея.
Марокански сушени домати и бг сушени сливи ( и други видове ошаф) - връх на съвременното високотехнологично производство!!!Само дето тук хората са прекалено *** и не стават за космонавти.
Отваряме българо-мароканска фабрика за космически храни