17

futurehealth

преди 4 години

Хуваби са българските традиции и обичаи!

16

Тръба

преди 4 години

Shefe, това беше преди петнадесет години. Последното ми ходене на Черно (Кафяво) море. До края на живота си повече няма да стъпя на българското кафявоморие!

15

Анонимен

преди 4 години

"днес морето взима най-много жертви" - т.е. днес в морето влизат най-много пияни и неможещи да плуват. Ако на днешния ден никой не влизаше в морето, дали щеше да има и 1 жертва? Такива суеверия издишат толкова лесно, но хората обичат да се самозалъгват с глупости.

14

Петър

преди 4 години

Във Видинско най-много събори има имено на 2 Август,като например едно малко село,с колоритното име Чичил го празнуваха дори да се пада в средата на седмицата!Това с давенията и вземането на жертви е бабини деветини!

13

Анонимен

преди 4 години

Отбелязваме Илинден, днес морето взима най-много жертвиДо форумците :Доколкото знам, по мои спомени миналата година , в Dnes.bg на 2 август ( Илинден по СТАР стил!) един човек се беше удавил, понеже е решил точно на тази дата и по това време (не е знаел) да се къпе в морето. Влязъл е човекът да се къпе и плува и не излязъл.... Относно новината, хора, ако искайте, почитайте светците и по двата стила и на двете дати. Важното е да не се ходи по разни старостилни сектанти и разколници!

12

Анонимен

преди 4 години

Продължение към коментар номер 13:Аз ходя в Каноничната БПЦ - БП ( Която е към Достойният ни Български Патриарх Неофит), но вътрешно и без да правя скандали и глупави неща, си почитам празниците по стар стил ( е и по нов стил). Нашите достойни митрополити знаят много добре за календарната реформа, но те не са живеели по онова време. Блажено починалия Български Патриарх Максим (Бог да го прости и Царство му Небесно!) е благословил да се служи и по стар стил , но да е в КАНОНИЧНАТА БПЦ - БП!

11

Анонимен

преди 4 години

Стига сте лъгали хората! Истинската дата, на която се почита свети Божий Пророк Илия , е на 2 АВГУСТ! Това го казвам, защото е така, и НЕ съм и НЕ подкрепям ГОРДЕЛИВИТЕ И НАДМЕННИ старостилни РАЗКОЛНИЦИ, КОИТО СА НАПУСНАЛИ ЛОНОТО на БПЦ - БП и са решили да се отрекат от Истинския Български Патриарх - Негово Светейшество Български Патриах Неофит, който е предшественик на Блаженопочиналия Достоен Български Патриах Максим Български.В Канончната БПЦ - БП има благодат и спасение!

10

11

преди 4 години

Няма такова нещо. Илинден си е на 2-ри август. И да си карате по католишкия календар, няма как да накарате лозето да се разлиства или морето да развива течения, ако не му е дошло времето. Така че можете да си пишете глупости колкото искате, а на природата не й дреме за вашите бълвочи.

9

А.М.Салакис

преди 4 години

Като няма какво да пишете , поне не пишете такива чутовни глynocmu , след като не сте уточнили Илинден по кой календар го отбелязвате !

8

Бау

преди 4 години

Ако човек днес се оригне, това значи, че скоро ще даде пари на близък. Според народните вярвания.

7

северомакедонец

преди 4 години

Супер сделка устройваща всички! Янките ще си финансират бизнеса без лихви, После я има я няма самолети. Нещо за забави и неустойки? По скоро ще има - имаме си и задачки ( пък и оборотец)- съюзници сме им все пак. Руснаците ще ремонтират СУ и МИГ - да захлебят завалиите за сбогом . Ще се дуем с най-доброто ама Пари за армията - като на джудже, - да са споко съседите....Абе много прилича на Белене..Платихме печалбата на руснаците, а станция - йок. Да похарчим десет лева че да захлебя с два

6

Анонимен

преди 4 години

На тоя ден не трябвало да се работи. Ама шефа мисли по друг начин.

5

Анонимен

преди 4 години

Силния сезон .... Много туристи много шнапс голяма вероятност .

4

Анонимен

преди 4 години

Доколкото съм чувал по тоя дати се образували морски течения и от там се давят . Мъртво вълнение. Ама за август.

3

дрън,дрън ярини

преди 4 години

Морето по света ежедневно взима жертви поради недисциплинирани и прости туристи.А дали днес са най-много,допитайте се до статистиката,но едва ли.

2

Жо

преди 4 години

До баба МараАХ, МОРЕТО! Морето знае ли, че сме променили Илинден на 20 юли по Григорианския календар?Щото преди беше на 2 август по Юлианския календар?

1

баба Мара

преди 4 години

Едно време Илинден беше на 2 август. Пророк Илия дали ще кара по нов или по стар стил?