19

Реалист

преди 4 години

Трябва да се премине от сегашната политика "държава дава", към политика "държавата не взима". Това означава, че трябва да се намалят задължителните тежести - данъци и осигуровки за работещите с деца. Време е и държавата да определи кои са вече малцинство в България и да премине към поощрение на новото малцинство - българите, а не да поощрява предишното малцинство, което вече е мнозинство.

18

Реалист

преди 4 години

Принципно БСП са донякъде прави, че проблемът с демографската криза е голям. Грешката им е, че това не е демографска криза, а демографска катастрофа, която започна през 1990 година. Грешка е и продължаването на досегашната политика - да дадем на най-бедните дето и без това имат много деца и да не дадем на тези, които не са от най-бедните. но не искат да имат деца, защото нямат достатъчно средства за тях.

17

Идея

преди 4 години

Тази мярка има смисъл! Само че в друг вид. Примерно:1. Детски и помощи само на родители, навършили 18год и 9 мес.2. Еднократна помощ за второ и трето дете, равна или пропорционална на внесените от родителите през последните две години осигуровки,3. Примерно 40% намаление на ДОД за следващите две години за всяко дете. Така, ще се стимулират работещите и можещите и ще се елиминират тези, които правят само деца от 13 год. възраст без един ден трудов стаж и смучат системата.

16

Анонимен

преди 4 години

ЧЕРВЕНИТЕ ПАК ВНАСЯТ ОЧЕВИДНИ ГЛУПОСТИ. ПО ДРУГО Е КОГАТО ТЯ БЯХА НА ВЛАСТ- МИН ЗАПЛАТА2600ЛВ, 1 ДЛ- 3000ЛВ И ИНФЛАЦИЯ НАД 2000%СПРАВКА- НСИ.

15

Анонимен

преди 4 години

Трябва да има сериозни данъчни облекчения за нормалните, работещи семейства, а не да се раздават пари на калпак на сещате се кой!

14

Анонимен

преди 4 години

що не я стимулирахте до като бяхте на власт бе другаре и другарке?

13

?

преди 4 години

Защо не намалим данъците на семейства с повече.от едно дете. Хем държавата няма да вади пари за помощи, хем ще насърчим раждаемоста при средната класа - там където проблема е най-голям.БСП иска да насърчава избиратели с еднократно подпомагане в най-силната социална прослойка. Това е безмислено решение. Просто трупат предизборни точки.

12

olo

преди 4 години

Да направим национален сайт за запознанства за повишаване на раждаемостта, само за хетеросексуалните. Частните сайтове само реклами и абонамент предлагат.

11

Анонимен

преди 4 години

Да вдигнем мощно пенсиите, може пък и либидото на пенсионерите,най-вече на тези от БСП, да се вдигне, а оттам и раждаемостта...

10

пенсионер от БСП

преди 4 години

Пенсионери с червени мозъци вече не раждат ,но тъмнокожите *** ще се размножават като зайците през три месеца щом не работят ,а държавата плаща за сметка на работещите.

9

Анонимен

преди 4 години

Нормалните хора зовем : вън комунистите от властта форевър !!!!!

8

изнервен

преди 4 години

Ей, тези е могат да се отърсят от комунистическите си идеи. Не става така бе, другаре, само ще стимулирате раждаемостта на оня етнос.

7

Анонимен

преди 4 години

Това при нас е съмнителна мярка! Виж, за преизчисляване на по стари пенсии са прави, но правителството пести пари и си е напазарувало достатъчно електорат.

6

Анонимен

преди 4 години

В Унгария има такава политика, но там предполагам, че финансовата подкрепа я вземат унгарци. Миналата година имат 100 000 бебета, ние бяхме май 55 000, от които 20% българчета, от които 90% герберастчета!

5

Нищо лично

преди 4 години

БСП просто защитава своя електорат от т.н. малцинства .....

4

бай Иван

преди 4 години

Пак демагогия,патент на комунистите.Ако се направи ревизия на мафиотският т.н.преход и се върнат в хазната десетки милиарди лева,тогава всичко ще тръгне по правилата.Но,комунист с кръв завладява и пари не дава.

3

Само питам

преди 4 години

С какви точно средства -спукани през-ервативи ли?

2

NZ

преди 4 години

Да се бяха сетили когато бяха на власт. След дъжд качулка...

1

Ха-ха

преди 4 години

Съгласен съм да се плаща на другарете да не се размножават :)