41

опетков

преди 4 години

До мен За разлика от "неистинските" пари, тези със златно покритие са се приемали в цял свят. Например на банкнотата от 1 английска лира пишеше: "Банката на Англия обещава да плати на приносителя сумата в злато". Не знам как е сега.

40

опетков

преди 4 години

До Ха ха Почти е така както го казваш, но парите са само посредник в една сделка между купувача и продавача. Ако ги нямаше, трябваше да носиш овцата или коча до пазара, а от там да си вземеш коза. Разменната търговия отдавна е в далечното минало. Сами по себе си парите нямат стойност, ако не са признати и от продавача и от купувача. Както е видно в случая, продавачът на стоката кола не ги е признал нейните пари. Подобен е проблемът с т.н. биткойни и други подобни.

39

мен

преди 4 години

До Ха хаИ какво прави златото, истински пари? Кое е по-различното?

38

Анонимен

преди 4 години

Винаги когато някой каже "българска работа" трябва да се присеща за такива новини. Трудно им е на българите да разберат колко *** постъпват гражданите дори на толкова боготворените от нас народи като Германия.

37

До Дзъ

преди 4 години

Язък за Канон-а! Язък за мастилото... този не е с тонер! :)

36

Пенка

преди 4 години

*** те принтерите сега са добри, поне по-малки банкноти за пазар до Промаркет шъ зема да си печатам, бре, хора, кво толкоз лошо има, ако и държавата си печата га им скимне. Шъ си намеря по- грапавъ хартийка, може амбалажна и току минал номерът, що да не опита човек ,,,

35

Анонимен

преди 4 години

Тази ще да е от новите германци, онези с чергите на главите.

34

Дзъ

преди 4 години

Язък за тонера

33

Перко Налъмов

преди 4 години

И аз така, само че си бях напечатал рубли- един милион. И отидох в Москва да си купя кола. Лада ***.Отведоха ме в лудницата.

32

Ясновидеца

преди 4 години

Тази овца ще да е от новите германци на баба Меркел!

31

Ха ха

преди 4 години

Така е . Държавата не обича някой друг освен нея да печата пари . Въпреки че разликата в стойноста е единствено цената на хартията . И ДЪРЖАВНИТЕ И "ФАЛШИВИТЕ" ПАРИ - НЯМАТ ЗЛАТНО ПОКРИТИЕ . Нямат НИКАКВО покритие . Много отдавна . "Истинските" пари вече са само едни напечатани от официалните власти хартийки .

30

Ванката

преди 4 години

Като дете /7-8г./ бях изрязал цената от 10ст. от опаковката на дъвка "Идеал" и пратих брата да си купи и той дъвка... , та и тая така ...

29

Анонимен

преди 4 години

Освен сърдечна има и мозъчна недостатъчност,.За разлика ог първата , втората носи колосални щети на притежателя и на близките му.

28

Анонимен

преди 4 години

За съжаление 99% от 20 годишните са по-прости дори и от тази. Още от 4-5 годишни са пред компютрите, телефоните и таблетите и нямат никаква идея за реалността когато станат на по 20 години.

27

Анонимен

преди 4 години

To принципно всички пари днес са фалшиви и нямат никакво покритие. Американците още през 70-те години премахват златното покритие на долара и от тогава всички държави ги следват. Днес парите вече са електронни и банките просто въвеждат няколко цифри в компютъра и така си създават милиарди долари за секунди, после ги раздават по формата на кредити.Днес само 15% от парите в обращение са физически банкноти и монети. Другото са електронни пари които просто съществуват на някой харддиск.

26

Анонимен

преди 4 години

Ако се вземе реалната, а не натрапената стойност на еврото, то тая жена не трябва да я съдят за фалшифициране, а за измама. И нейните пари имат нулева стойност като и еврото. А инак, до тук беше с "умните" германци. Само *** може да си помисли, че ще заблуди някого с пари печатани на принтер.

25

asdf

преди 4 години

"-За какво си в затвора?!- Заради нелоялна конкуренция.- К'во?!- Абе печатах същите пари като държавата."И тая така.

24

Анонимен

преди 4 години

Може да е бавноразвиваща се, но все пак е решила да бъде измамница :)

23

Анонимен

преди 4 години

До Анонимен 8Парите са фалшиви. Златния стандарт върху много валути е премахнат, което прави парите фалшиви.

22

Анонимен

преди 4 години

Често ако клиент носи голяма сума в брой или парите са фалшиви или са от незаконна дейност. Ако носи стотинки да си плати винетката тогава е сигурно че са от закуски.