270

Собственик на НОК

преди 4 години

До Дядо ВиНе съм съгласен. Всеки път, когото кучето ми се изходи го обирам в найлонова торбичка, връзвам го на възел и го изхвърлям, а когато майка изходи детето си в храстите не го чисти. Лично съм виждал как на следващият ден друго дете разнасяше изпражненията на детето, чийто майка не е изчистила след него. За жалост отново беше обвинена животинка, а не една от тези ,, майки'', чийто деца се изхождат на всякъде, където им скимне.

269

Собственик на НОК

преди 4 години

Не ги приемам тези работи ! 5000лв направете глобата - Няма да сложа наморник на кучето си ! През жегите животинките едва дишат и само наморници им трябват, когато кучето е злобно, просто няма да се извежда и пуска на обществени места . Не съм длъжен заради някакви простаци, които не знаят как се възпитава куче, аз да връзвам моето, да не мога да го пусна да погони пръчка, въпреки факта че малките деца също си играят с нея и слуша, изпълнява всяка моя команда и не е заплаха за никого.

268

аз

преди 4 години

Всички кучета трябва да са на повод а по агресивните с наморник,защото аз имах стаф разхождам го винаги на къс повод жена си е пуснала двата сетера и те се затичват към мен тя започва да крещи дръжте си кучето то е на повод до мен аз на врата ли да си го кача?затова всички кучета на повод без значение от размера без повод само в двор на планина или някъде където няма други непознати животни

267

Гражданин

преди 4 години

Ама не ми е ясно какво толкова се радвате на тоз закон с каишките?!? То един човк ако не знае как да си възпита кучето и води агресивна 50 килограмова овчарка и с намордник и с каишка да е, той не може да го удържи?!? Не закон за каишки, а закон за социализиране и обучение на кучетата трябва да има. Едно добре възпитано и социализирано куче няма нужда нито от повод, нито от нашийник, нито от намордник, за да бъде не просто безопасно, а дори полезно в обществото.

266

Аз

преди 4 години

Вижте какво,Тези, които си разхождат кучетата без повод, пределно им е ясно на какво е способно кучето им, аз също разхождам своето без повод, което е питбул, и да ви кажа е много игрив и обожава да играе с деца, да му се мята топка. Как определхте, кои породи са "агресивни"! Аз и, предполагам много други, които си разхождат кучетата без повод, ги хващат когато минава дете, друго куче или някой от вас ревльовци а за надморника да не говорим.

265

До Фандъкова вън

преди 4 години

Па земи да се из ереш и ти, може двамата с кучето да препикавате ъгли и дървета също.

264

Гост

преди 4 години

Баси той един пекинез и булонка тежат над 5 кг, не са ли прекалили малко?

263

Любо

преди 4 години

А каква е съдбата на бездомните кучета?Ще им сложите намордници, и всеки ден ще ходите да ги храните ли?Как може един стопанин на каквото и да е куче , да защити домашния си любимец от глутниците бездомни кучета, които нападат безразборно, да стои и да гледа как хапят домашния му любимец, или да се пази той да не бъде нахапан? Разберете, че целия проблем са бездомните кучета, защо не направят нещо и с тях, за да може един стопанин спокойно да сложи на кучето си наморник?

262

да се и чисти след к

преди 4 години

Един път Валери Симеонов да е прав. Като са с намордник кучетата, няма да има нахапани случайни минувачи,които са ,,предизвикали"кучето,защото само в България нахапаният е виновен, а кучето стресирано и се е защитило. Домашно куче като е със стопанинът си как може да бъде малтретирано,че да се защитава?? Иначе да има и глоба ,който не чисти лай*ната на кучето си,защото е грозно да вървиш например по ,,Дондуков" и да внимаваш да не настъпиш изпражнение.

261

Анонимен

преди 4 години

Крайно време беше.Трябва да се вземат мерки.Който иска куче да си ходи на село и да си го гледа в двора.Ако знаят тези с кучетата в БГ. какви закони има В Германия за тези любимцище им стане лошо.

260

Анонимен

преди 4 години

Всяко домашно куче на каишка. По едрите с наморник. Хората на първо място. И стига с тия номера че бездомните са виновни. Няма бездони питбули, кане корсо, ротвайлери и др. И при повторно нарушение пандела.

259

Анонимен

преди 4 години

Кой е органа отговорен за спазване на закона?

258

Карни

преди 4 години

Защо няма закон за бездомните кучета? Мен са ме нападали и хапали два ПЪТИ и същите тези продължават да са на улицата без надзор. Еко равновесие само ги кастрира и пуска обратно на същото място. Изписъл съм тонове мастило без резултат за мен е по-важно да се регулира развъждането на кучета и котки и след това изхвърлянето им на улицата. Да има институция, която да регулира и глобява.

257

Дядо Ви

преди 4 години

Навсякъде има с.ящи и пикаещи кучета. Къде домашни къде бездомни. Там където пикаят кучетат играят децата - чудо на екологията. При кучетат има такива болести които са само гостоприемник. Дете като се зарази страда цял живот. И най големия процент болни са деца до 4 години. Говорим за болести от жълтеница на горе.

256

Какво се правят на

преди 4 години

ударени с мокър ***!? Нали се вижда, само главата на това куче тежи 5 кг. Да не шикалкавят, а да си връзват кучетата, защото ще започне масово тровене, иначе няма друго спасение, тези мър..ши завзеха всички паркове, децата нямат къде да играят!

255

Пешо секса

преди 4 години

Да се сложат НАМОРДНИЦИ и на КОМПЛЕКСИРАНИТЕ КУЧКАРИ! В парковете е пълно със самонадеяни, избиващи комплекси КУЧКАРИ!

254

Анонимен

преди 4 години

Еми то беше смешно, да иск д слагам каишк на пъга ми. То тва се плаши от по-едри мишки, бяга от котки, те дзверо го изкараха...

253

Анонимен

преди 4 години

До 20114 ( 251)Ха ха, ти ме разсмя, защото си спомних нещо, видяно на улицата.Един слабичък, не млад мъж, но брадат, очилат и важен, разхождаше голям пес на повод. Но кучето видя някакво друго, залая злобно и искаше да се втурне към него. Брадаткото му крещи, кучето не слуша. За да го спре, брадатият чак клекна, опъвайки повода, но псето го повлече.Добре, че човекът с другото куче се махна, неговото го слушаше.

252

Astarot

преди 4 години

Да нямаше сума и бездомни кучета по улиците, мога да разбера цялата полемика. Нека има регулации, но да са с акъл, а не писани от хора, дето куче не са виждали.Какъв намордник през лятото? Това куче, как да се охлажда в жегата? Съгласен съм да има зверски санкции за хората, които не могат да си контролират кучетата и създават дискомфорт на минувачите и за тези, които ги разхождат в училища, детски площадки и т.н.Но цялата риторика отива натам, кучетата да се разхождат в клетки. За най-сигурно.

251

Фъндъковата вън

преди 4 години

Повечето хора с 'агресивни породи' ги разхождат вечер/нощем. Просто обиколете детските площадки и толкоз. Като сутринта мамите затварят всичко в стъкла и акита ще стане весело