31

Я па я..!

преди 4 години

До Анонимен 34 Така и КАТ не виждат мотористите . Докато го види , докато се чуди какво е това и вдигне палката , моториста го е отминал. И те така.

30

Анонимен

преди 4 години

Мотористите трябва да знаят, че има много малко време между момента, в който шофьорите на автомобили могат да ги видят и момента, когато преминават прелитайки покрай автомобила. Разстоянието, на което мотористите стават видими е между 30 и 120 метра в зависимост от пътя и ППС на пътя. При 100 км/час 30 метра се изминават за 1,08 секунди, а 120 метра за 4,32 секунди, но мотористите рядко се движат само с 100 км/час, а обикновено с доста повече и е учудващо, че се учудват, че не са ги видяли.

29

Анонимен

преди 4 години

Интересно как можеш да видиш моториста летящ с 200-300 км/час при ограничение за мотористите от 50 км/час в населено място, 80 км/час извън населено място и 100 км/час на магистрала. При 200 км/час, 100 метра се изминават за 1 секунда и 8 десети (1,8 секунди), а при 300 км/час се изминават 150 метра за същото време (1,8 секунди).В същото време мотористите претендират, че шофьора трябва да ги е видял.

28

Така е ..

преди 4 години

До Уточнение 31 Лично съм свидетел как собственик на вестник коментира футболен мач , без изобщо да е бил там. Така че нищо чудно.Съвременна журналистика.

27

Пенсионер

преди 4 години

До Анонимен 21 Моторист на 69г.Да си чул че некадърни шофьори избиват мотористи като ги засичат? Дежурната реплика е , не съм го видял.Разбира се и мотористите имат вина , но тя е далеч по малка.Лично мен четири пъти са опитвали да ме убият.

26

Уточнение

преди 4 години

Само едно уточнение - фактическо обстоятелство, което няма отношение към това кой е "виновен" или "невинен" при това произшествие (катастрофа), но тъй като във всички медии се разпространява неточната информация, че катастрофата е станала "на кръгово кръстовище в началото на града", което не отговаря на истината. В действителност произшествието е станало на "Т"-образно кръстовище на Ломско шосе - не в урбанизираната (населена с жилищни сгради) част на града, а по скоро в определената и т.нар. "промишлена зона".

25

Анонимен

преди 4 години

Хич не ме кефят ниско прелитащите, но от тея на държавна хранилка с власт по-гадно няма.Моториста невинен! Лека му пръст!

24

Krom

преди 4 години

До Анонимен 15 - ти си болен човек. Наистина. Виж, не е необходимо дори да те характеризирам - поста ти издава озлобен да оскотяване пенсионер, пишещ гадости от които на нормален човек му се повдига. Много лошо човешко същество. Както по долу писах, наказваш себе си, защото злобата е отрова - пречи ти да се радваш на собствения си живот. Жал ми е за теб, наистина.

23

Моторист

преди 4 години

В България има много собственици на мотори и много малко мотористи. И тоя кафеджия-позьор го доказва, за съжаление! Тръгнал с двойно над разрешената скорост, по бронирани къси ***... Един истински моторист не кара така! А тази позьори само настройват автомобилистите срещу мотористите!

22

Анонимен

преди 4 години

При шофиране с разрешена скорост и с нужната екипировка този моторист щеше да е жив. Съдя от това, че е ударен в кръгово, една лека кола няма как да кара бързо в кръгово.

21

Анонимен

преди 4 години

Някой познава ли мотоциклетист, който да спазва правилата?!На тях не им дреме за собствената им безопасност, трябва да ми пука на мене, че поредният самоубиец се помлял......

20

Анонимен

преди 4 години

Мотористите на пракитика непрекъснато са в нарушения на пътя, но КАТ не ги санкционира. Защо?Превишена скорост и забранено изпреварване, са най-честите нарушения на мотористите, които те непрекъснато извършват.

19

Анонимен

преди 4 години

Вчера се прибирам към София. Път в населено място, разрешана максимална скорост 50 км/час, тук-там 40 км/час, заради пешеходни пътеки и спирки. Карам си с 49 км/час, а покрай мен прехвърчат мотористи, сякаш съм спрял. И аз мога да вдигна тези скорости, но не го правя. Защо после като стане катастрофа, аз да съм виновен, а не моториста превишил в пъти разрешената скорост. Случаят в новината почти сигурно е точно такъв.

18

Анонимен

преди 4 години

Почти няма шофьор на автомобил, който да шофира с над 100 км/час над разрешената скорост, както правят почти всички мотористи. После някакви твърдят, че мотористите не били виновни.

17

Анонимен

преди 4 години

Претрепал се е сам, вместо да претрепе други хора, както обикновено става с тези скорости, с които се движат мотористите, а КАТ спи и нищо не прави. Максимално разрешената скорост на мотористите извън населено място е 80 км/час. С колко е карал този, с 180 км/час, с 280 км/час или с повече?

16

Анонимен

преди 4 години

Ако е бил и каска и екипировка сигурно е шял да оцелее, ама не.... *** е гъзар а правилата са за балъци... А той дали не е карал пърдящия мотор все едно е хванал господ за шлифера....

15

Анонимен

преди 4 години

Като им кажат, че са подвижни донори не вярват..... Ама като се размажеш с 300 и за донор не ставаш.Отделно тероризират всички с шума и рева на мотоциклетите си, няма и ден да не псувам поне 10-тина мотоциклетиста заради оглушителния рев на мотори. И ми обяснявате, че трябва да ми е жал.Чисто човешки - да, но като участник в движението като пешеходец и шофиращ автомобил - не е голяма загуба, eстествен подбор. Той щом не се пази, как да го пазят другите?! Няма как да стане!

14

Анонимен

преди 4 години

Тези мотористи гледат много състезания с мотори . И се вживяват на спортисти на писта. Трябва да гледат как е на Запад как се кара и как моторите не им вдига шум. Трябва да си оправят културата на каране.

13

Анонимен

преди 4 години

Моториста е безхаберен и безразсъден, не спазва законите и правилата и аз трябва да се чувствам виновен за закономерния резултат, че се е претерепал? И защо?! Да скърбим и героизираме простотията им ли?! Жалко, че отварят беля на невинни хора като тоя кмет!

12

Анонимен

преди 4 години

До KromКачили се мръсните комплексирани селяци на мощни мотори и карат като изоглавени с изпърдяните си мотори все едно са на кушия.Не ги съжалявам такива безхаберници. Тероризират хората с рева на гърмящи ауспуси и се изшиват като камикадзета. Да бе мирно седяло не би катафалка видяло! Да изчегъркат каквото е останало от него и в чувала на техните!