9

Анонимен

преди 4 години

Учителката и мамин Ваньо да се обадят на кмета на Лондон и да се запознаят с останалите 49. Може да реализират някой за моста на Марица и по перловската или владайска река.

8

До 9.

преди 4 години

Защо мислите че са войните ,между колониите и ,и Империята?Заради красивите очи на принцесите и ли ?Ами търговията с роби,бе юначе.Ами първата международна търговска борса на суровини и подправки.Ами колониална Индия и Махатма Ганди и безкръвната революция.Англия и до ден днешен е Империя.

7

Анонимен

преди 4 години

До 5как пък не научихте историята. тези дето са ползвали суровини като колониални държави са Португалия и Испания. Великобритания е правила империя което подобно но държава и са си развивали колониите. Иначе за парната машина си прав, тя спомага за развитието не само на Англия , а и на човечеството, понеже човек започва да живее по друг начин.

6

Jek

преди 4 години

Местим.

5

Brexit

преди 4 години

Разликата между английски мост и бг мост е като разликата между бридж и белот.

4

Анонимен

преди 4 години

В Англия,благодарение на парната машина започва невиждана до тогава индустриална революция.Дойкатл в Европата се бият помежду си,Англия колонизира половината свят и черпи безплатни ресурси за да се развива икономически но не и политически.По късно след ВСВ настъпва обрат и до ден днешен е от криза в криза.От политическа в социална,от социална в икономическа,от икономическа в пак в политическа.Един вид перпетуум мобиле.

3

Анонимен

преди 4 години

Във викторианска Англия през 19-ти век се прави първото метро, жп линии из цяла Англия, мостове, тунели, гари. Яко бачкане и дисциплина е било по това време, дори децата са работели във фабриките по 18 часа на опасни станове и машини. Тука още сме оряли нивите с магаретата и воловете и сме пеели за хайдутите. Днешна Англия няма много общо с този морал, но тогава е имало причина да са първи в света.

2

Анонимен

преди 4 години

Бай ***.Когато западните страни са строили чудеса на инженерната мисъл ние българите сме сторили църкви и манастири,за да те има сега.Апропо по него време много българи са строили и мостове(Кольо Фичето) и даже джамии в Османската империя.*** ти ,запъртъче ,от къде да знаеш?

1

бай ганю

преди 4 години

когато западните нации са строили инжинерни чудеса за времето си ние все още сме живеели в кирпичени къщи под страх че душманина ще дойде да ни вземе кокошка агне или другои до днес така и не се научихме да реализираме нищо грандиозно и впечатляващо