20

Пак ли наопаки?

преди 4 години

До Анонимен 20: А съгласен ли си с твоите пари, и изобщо с парите от данъците да се купуват самолето F16 за 2.2 милиарда лева? Ако с това си съгласен, партийните субсидии не би трябвало да са ти проблем. Те са дребни пари в сравнение с тези милиардиВсички държави в ЕС имат парламентарна демокрация и финансират политическите си партии. Пак ние ли ще правим точно обратното, с което да се надяваме да стане по-добре?А за икономиката: Да, расте, ама така расте, че изоставаме от предпоследните в ЕС

19

АНОНИМЕН

преди 4 години

НЕ СЕ КОСЕТЕ ГОСПОДА. БЪЛХА ГИ УХАПАЛА. ТА ТОЙ БИЗНЕСА НАЛИВА МИЛИОНИ В КАСИЧКИТЕ ИМ . ТА КАК ИНАЧЕ БИНЕСА БИ УПРАВЛЯВАЛ ДЪРЖАВАТА АКО НЕ КИХА. Е СЕГА ОЩЕ ПОВЕЧЕ ДЪРЖАВАТА ЩЕ ЗАВИСИ ОТ БИЗНЕСА. ДАВАМ МИЛИОН ИСКАМ ПРОМЯНА НА ЗАКОН И НЕЩАТА СЕ НАРЕЖДАТ. ЕДНИТЕ СИТИ А ДРУГИТЕ ДОВОЛНИ.

18

Анонимен

преди 4 години

Предлагам членовете на партиите да заплащат месечно членски внос, равен на получаваната субсидия от държавата. Аз не членувам в партия и не искам с моите пари да се издържат партийни функционери и ***! Нека членовете издържат партията си!

17

Ами така е..

преди 4 години

Предпочитам да ме ръководят богати и успели хора, а не въшкари с държавни пари от моите спестявания и данъци!ТОВА си е комунистически начин на ограбване на народа. ТОВА не се прави на запад!!!!!!!!!

16

Анонимен

преди 4 години

Субсидиите на Партиите от Държавата---това е истинската корупция.Така се ограбват законно парите на народа.... По болшевишки маниер.БЕЗ субсидии---партийците трябва работят, а това ще е смърт за тях.

15

Гербаджия

преди 4 години

Ако ГЕРБ се отметне, може и да не гласуваме за него.А, Можем и изобщо да не гласуваме!

14

Ммм

преди 4 години

Няма минуси, случаят с терасата на П.Г. го доказва и в момента. Крадливи надути и лицемерни. Нула лева субсидия, и без това нищо не правите и не ви интересува народа.

13

Анонимен

преди 4 години

Минуси няма. Който иска да работи за народ и родина, не говори за пари.Паричковците да напуснат НС. А те са се загрижили как да приберат повече пари, та пак тях да изберат.

12

Активист на ГЕРБ

преди 4 години

Мъдър мъж е другарят Борисов!!! Първо предложи намаление,сега ще протака и наесен ще каже : Ние искаме,но Нинова и Станишев не дават !!! Умник !!!

11

Анонимен

преди 4 години

Направете субсидията 5 лв. И стига сте си играли с търпението на хората. В конкретния случай, когато имаме партия-държава,която разполага с всички пари, без субсидия означава никакъв плуризъм. Ако всички партии тръгват от нищото тогава става и само тогава ще е честно.

10

Анонимен

преди 4 години

Няма какво да се лъжем, българинът забогатява, но въпреки това субсидията трябва да е не повече от 4-5 лв на глас..

9

Анонимен

преди 4 години

субсидиите са за издръжка на лицата, с които таковат по легла и чужбина. Нека направят една проверка за свързаност на лицата за всяка една партия. 99% са човек на някой. При субсидия 1лв ще трябва да работят

8

Анонимен

преди 4 години

БСП като толкова реват да кажат по времето на Благоев партията им какви държавни субсидии е получавала.

7

Анонимен

преди 4 години

В момента партиите като бонус към членската си маса не събират членски внос. Лозунгът "елата в партията ни, ще ви е безплатно, единствено можете да споделите далаверата" трябва да изчезне. Да започнат да си плащат удоволствието да са част от ГЕРБ или от БСП.

6

Анонимен

преди 4 години

Не просто субсидиите трябва да паднат, трябва да е невъзможно държавни пари да стигат до партиите под каквато и да е форма, защото те могат да измислят начини да ги получават като дарения от държавни фирми, а когато си на власт лесно можеш да се разпоредиш какви дарения да направят фирмите на партията ти.

5

ДртПрч

преди 4 години

Аз минуси не виждам. Само трябва да се ограничи възможността за корупция като не се допускат дарения за партиите от юридически лица, а физическите да могат да даряват не повече от 1000 лв годишно.Да събират членски внос! Тъкно ще им видим реалната членска маса и кого представляват тия.

4

Анонимен

преди 4 години

През последните години избирателите са все по-отвратени от политиката и не гласуват, което означава, че субсидиите изчислявани на действителен глас намаляват. Не сполучи опитът със задължително гласуване да си вдигнат получаваните пари. Сега искат да ни пробутат идеята в замяна на намалените субсидии да разрешат държавни фирми да правят дарения на партии. Т. е. държавните пари просто ще сменят пътя по който достигат до партиите - няма да стигат до тях като субсидии, а като дарения (без таван).

3

V

преди 4 години

Точно партийните субсидии ни докараха двупартийния модел .Ако ги няма и се въведат мажоритарни избори ще стане като в Франция и Италия ,а не като в Германия .Ще идват нови партии на власт .Тия не могат да се справят и работят за феодализъм в бг .

2

Анонимен

преди 4 години

УжасТ!

1

Анонимен

преди 4 години

Партиите трябва да имат членове. Сега партиите нямат нужда от членове, само от върхушка на държавна издръжка. Субсидията трябва да бъде на член на партията, както сега е субсидията за театрите. Член плаща 10 лева, партията получава 5 лева.