7

До коментар 7

преди 4 години

"Добре,не трябва,а защо? Защо преди две години ваксината срещу тетанус беше задължителна след охапване от кърлеж? Какво се промени от тогава?" Мога да ти кажа какво не се е променило, а именно правилата за правопис! Нека първо се научим да пишем правилно, а после да коментираме по форумите. Иначе създаваме впечатление в читателите, че сме наистина много" Охапани "!

6

Анонимен

преди 4 години

Добре,не трябва,а защо? Защо преди две години ваксината срещу тетанус беше задължителна след охапване от кърлеж? Какво се промени от тогава?

5

Анонимен

преди 4 години

Всеки трябва да е ваксиниран срещу тетанус задължително,мисля,че на 10 години веднъж се ваксинира.

4

режиа е брутален

преди 4 години

Демокрацията докара кърлежи,заразни комарис лаймска болест и други такива гадости. Как пръскаха комунистите едно време ефективно срещу кърлежи,и не хващахме където и да ходехме,за риба,по горите?

3

Аре бе

преди 4 години

Тетануса се предизвиква от попадането в дълбоки прободни рани на спори на причинителя,които рани не са обработени навреме с оксидиращи средства.Една промивка на раната с разтвор на калиев перманганат или кислородна вода намалява възможността за развитие на бацила.Така че това с ваксинацията против тетанус при ухапване от кърлеж е пунта мара...Виж,един профилактичен курс на лечение с тетрациклинов препарат може да спаси положението

2

Анонимен

преди 4 години

на мой познат му се заби кърлеж и в поликлиниката му биха инжекция против тетанус. от кърлежите хваща ли се тетанус ? или това се прави , за да си платиш ?

1

шматка

преди 4 години

Това не трябва ли да го определи лекаря.Все пак инжекцията ще я поставят в болница а не при махренската врачка.Изумявате ме със съветите си