12

директива

преди 4 години

Г-н Сорос , разпореди за това явление , да бъдат обвинени руските хакери и Путин !

11

Анонимен

преди 4 години

То е изненада че въобще е излетял.Като знам българските самолети в какво състояние на полуразпад са ми става лошо.Пък като знам с какв *** ги подменят ми иде да вървя пеш.Добре че пилотите са имали добри умения и са го приземили.

10

Анонимен

преди 4 години

Българските пилоти са едни от най- добрите в света!

9

магурката

преди 4 години

А бе нали се е разминало нещо по-лошо.Защо бил попаднал,ами природа винаги може да има изненади.

8

Шаран-БГ

преди 4 години

От латински- turbulentus - вихрушка! Правилно е ТУРБУЛЕНТЕН, за разлика от турбокомпресор, турбогенератор и т.н. Поне така е написано в Речниците за чуждиците в българския. Прелитайки ниско над планина няма начин да не попадне в турбулентност. Там следват различни по вертикално движение течения и колкото баирите са по-високи, толкова пропаданията и издиганията са по-силни, по-големи, по-неприятни за пътниците! Браво на пилотите - приземили успешно машината !

7

Точка

преди 4 години

За да нямам проблеми просто избягвам всичко българско.Миналата година на връщане от Дубай като чух че единия пилот е българин щях да изпусна мат'рял.

6

Анонимен

преди 4 години

Турболенция и турбуленция - и двата варианта са верни, думата е чуждица, така че всеки си я пише, както си иска.

5

Анонимен

преди 4 години

Гръмотевична деятелност?! -Това са некви пропадняци, които ползват русизми под път и над път

4

Бургас

преди 4 години

Гръмотевична деятелност?! WTF?! Да не би да имат предвид "гръмотевична ДЕЙНОСТ"?!? Или говорим за деятелен залог?? Ох... Защо ли си губя времето...

3

До автора

преди 4 години

И все пак, турболенция или турбуленция? Или за всеки случай сте написали и двата варианта, за да е сигурно, че поне един от тях е правилен? Да взема да ви изпратя един правописен речник, но не знам дали и с него ще се справите.

2

Анонимен

преди 4 години

Във всеки самолет командира дава указания - всеки по седалките с колани. В един полет стояхме 20 минути с много силна турбуленция, после нещата се оправиха. Това са нормални неща в авиацията. Не виждам драми.

1

Анонимен

преди 4 години

Защото варненските CEЛTAЦИ се тpecЪт от яд