19

Анонимен

преди 4 години

Малко вътрешна информация 2.Според запознати - професорите просто са взели голям хонорар, за да оценят картините и биха се подписали под всеки фалшификат. Един от тях дори е "реставрирал" някои от "оригиналите" (срещу пари, естествено).Галеристката очевидно демонстрира пълна некомпетентност- една от картините е от 30-те и е подписана без "ъ" накрая.Издаденият каталог със сигурност документира "компетентността" на въпросните личности така че няма как да не се отрази на името и кариерите им.

18

Анонимен

преди 4 години

Малко вътрешна информация.Появява се човек с пари, който иска да инвестира в изкуство, въпреки че нищо не разбира от това. Свързват го с тарикати, които успяват да организират изработката на фалшивите платна, като фалшификацията е изключително груба - нито материали, нито стил, нито подписи, нито бои съответстват на времето, от което са картините.Къде е скандалът - известни професори издават фалшиви сертификати на картините. Галеристката отпечатва луксозни каталози.Изобщо пълна трагедия.

17

Знаещ

преди 4 години

А защо злополучният колекционер не каже от кой галерист мошеник и фалшификатор е купил картините :) Току-виж същият е и самозван художник хаха.

16

Анонимен

преди 4 години

Логично де.За средния българин модернизъм значи това че е с маркови дрешки последен модел телефон и новичък таблет.За изкуство и на ум не му идва.

15

Анонимен

преди 4 години

До Анонимен 8Споко, има и раздел със златка и багата и информация за коремчето и. Въри там.

14

ШибиРиби

преди 4 години

Кама Сутра хахаха в основите на бг модернизъмъ. Гауерията организирала дебат по темата.... тия *** умрелиха.Сега остава да поканят и некоя порно звезда да дебатира бг модернизъма

13

Кратун

преди 4 години

Чудя се, какви експертни - безхаберници са организаторитв, щом не са забелязали неща, които са очевидни за ученици? И това е на всякакви нива в държавата! За мен "експерт" в България е просто човек без специално образование или академична титла.

12

Анонимен

преди 4 години

Сега се сетих едни лафове на Шкумбата. Гледа изложба модернизъм.Гледам вика картина озаглавена: "Крави на паша".Яз не моем да видим ник'ви крави!Питам, бе другарю, къде са кравите?Оня ми вика, ми закъснехте! Преди малко опасаха тревата и отидоха на друга поляна...

11

Анонимен

преди 4 години

Предполагам, че думата "модернизъм" идва от модерно. Тоест не е старото, а нещо ново. Нов поглед на нещата, демек. Интересно ми е след, да кажем 70 год., когато на някой, който изобщо не може да рисува, ама му се иска да си нарече някак си цапаниците, та той как ще ги кръсти? "Нов модернизъм" няма как да бъде, защото двете думи се вазимоизключват.В същност, като гледам колко е неграмотен народът, няма да се изненадам и таква комбинация от думи да има.

10

Мда до 11

преди 4 години

Не знам какъв тарикат е Рашидов, но знам, че ти просто си неграмотен.

9

Демократ

преди 4 години

Нормално е при демокрацията, важното е пари да се изкарат, печалба да има. Щом арт студиото прави печалба дава заплати на хората, какъв е проблемът, хората взимат запалти и ходят в мола да си купуват яки неща, смартфони и маркови дрехи, това е добре.

8

Анонимен

преди 4 години

УжасТ!

7

Анонимен

преди 4 години

Що занимавате хората с глупости?

6

Анонимен

преди 4 години

Интересното е, че ученици са разкрили че една от картините копира корица на Кама сутра ахахах

5

Анонимен

преди 4 години

Българинът има тази склонност да търси вината другаде. Като изявлението на галерията за "умишлена измама". Всъщност едва ли имат смелост да признаят собственото си невежество и непрофесионализъм.

4

Анонимен

преди 4 години

Менте-държава, менте-народ, какво повече!

3

Анонимен

преди 4 години

Всичко тук е менте, само мафията е истинска.

2

Анонимен

преди 4 години

"скандал в арт средите"Арт среди не останаха ... Масово се изнасят.

1

Анонимен

преди 4 години

хубава работа, *** българска