7

НЕ ГО ПРАВЕТЕ

преди 4 години

Статията е пълна Лъжа - не го правете - никакви краставици , кисело мляко или душ .Тези три неща ще ви докарат гангрена на кожата .Истината е - При изгаряне кожата трябва да се насити на Мазнини - ползвайте олио или пантенол на спрей .При изгаряне не се прилагат продукти със Сол - в рана да сипваш сол ???

6

Анонимен

преди 4 години

10 камшика на голо,

5

Анонимен

преди 4 години

Краставиците отдавна не съдържат тартронова киселина (хидроксималонова),защото ги берат зелени и решават търговския проблем, като ги слагат в полиетиленови опаковки за да "узреят" за потребителя. Българското кисело мляко отдавна не е това което беше. Да, за ферментацията понякога се използват закваски, но в края на процеса се нагряват, за да се спрат ферментативните процеси и повиши трайността.Но дори и да са естествени, те не са специализирани продукти за изгаряне. Има си кремове с екстракти.

4

Анонимен

преди 4 години

Помага слагането на крем против изгаряне... ама *** такива неща не е чувал.

3

Анонимен

преди 4 години

До Лично мнениеСтатията е първа начална стъпка към компютърното модулиране на динамични структури, които за някои са просто обработка на меки тъкани с натурални източници на алфа-хидроксилни киселини. Малко по малко, предполагам след 5-6 милиона статии, ще започне сравняването на данните получени от Монте Карло симулации и проблемите в статистиката на медико-биофизични показатели. Авторът не искал да обърква обикновения читател с прости Хартри-Фок приближения доказващи основния формализъм.

2

Лично мнение

преди 4 години

Само преди месец едно младо момче, специализант в клиниката по изгаряния в пирогов, си направи труда да събере в приложение нещата, които НЕ ТРЯБВА да се правят при изгаряне, било то слънчево, химическо или каквото и да е. Едно от тях е киселото мляко. Те и за разширени вени се налагат със зелеви листа, щото така са правели някои баби и после цъфнат за ампутация. Стига с тоя примитивизъм бе, хора. Дори и на някой да не му харесва, Светът върви напред. Дайте да отлепим малко от това "едно време".

1

Чадъра

преди 4 години

най-помага и под него, до тебе хладилна чанта с бира. Аз така правя и не изгарям никога.