88

Анонимен

преди 4 години

Нз кой *** е събрал/дал/продуцирал тия данни, но са очевидно неадекватни. Какво дране е 40 лв. за преглед бе, алоо? В София специалистите (не джипитата) вземат по 60-80 лв. на преглед, някой от по-известните светила и повече.Каква изгода имате вие, малограмотни ***, да говорите срещу българските лекари? Отивайте тогава на запад дето лекуват пневмония с нурофен и пилешка супа, плащаш си сам разходите за линейката и се чака 6 м. за непредвиден преглед и болниците не приемат хора над 65 г

87

Анонимен

преди 4 години

Скенер в чужбина излиза няколко хиляди. какво се оплакват за 120 евро?

86

лекар

преди 4 години

Преди 2 години бяхме на почивка и всяка сутрин на път за плажа пред аптеката имаше опашка.Хората си купуваха лекарства свободно,без проблем.На центъра на градчето имаше лекарски кабинет ,но там никой не стъпваше.Аз понеже съм хипертоник също си купих лекарства свободно.Та смятам,че рецепта за 50 евро-такова нещо няма никъде,поне у нас.И по добре-лекарят трябва да е лекар,а не преписвач на рецепти!

85

Анонимен

преди 4 години

До ненормано 83Евентуално но само в краен случай! За сега такъв случай не ми се очертава, напред към Тенериф!

84

Иванов

преди 4 години

Лекарите станаха много нагли. Изписват ненужни лекарства.

83

Анонимен

преди 4 години

До 89Никой българин в България не предполага че на запад е безплатно даже и да не си осигурен но в нужда. А България е подписала при приемането в ЕС че ще има адекватно здравеопазване спрямо ЕС стандарта. Затова ще има още глоби докато селияндуристите бъдат натиснати до глезен.

82

...

преди 4 години

До Анонимен88Цените са като у тях ли? Ти знаеш ли че там е безплатно всичко, ако работиш и имаш договор? А там без договор много трудно някой ще те вземе на работа.Във Франция, не пларих нито една стотинка за 20 дни престой в болница. После в продължение на 2 седмици, идваше медицинска сестра в нас да ми сменя превръзките на операцията. После като си тръгвах, от аптеката ми дадоха лекарства за 3 месеца напред и за всичко това не съм платил една стотинка, бях с френски договор. Искам да си тих

81

Анонимен

преди 4 години

Цените за чужденците са като у тях и не чакат седмици, какво се оплакват. 40лв за преглед е съвсем нормална цена за частен преглед в страната. Не виждам повод за статията, журналистката явно не е наясно или търси евтина сензация.

80

sofeto

преди 4 години

Спомням си че преди десетина години бащами в Германия имаше здравословен проблем за лекарства и отидохме на лекар. Там ни попитаха дали е осигурен в страната и ако не, трябваше да заплати педварително 50?. Рецепта се издава само след лекарска консултация и преглед независимо къде, след което се осребрява с документа от съответната болнична каса!

79

AZ

преди 4 години

Който има хилядарки да пръска по баровете ще намери и стотачка за лекар. Иначе да хваща влака и да си ходи на село при селското джипи за 1 лев.

78

Анонимен

преди 4 години

От последните няколко години ЕС осъди България няколко пъти за това че в държавни болници не признават евро-здравни карти! Тези гишевти не остават незабелязани от западно-европейците и се коментират на широко в техните форуми.

77

слънчев бряг

преди 4 години

докторите идват да си изкарат курорта и си заминават по родните места!зъболекарите ти се из.сират в устата и си отиват в края на сезонамедицинските сестри се карат коя да посети болния на место в хотела за бакшиш

76

ненормано

преди 4 години

До Да даНормалните хора отиват вече на работа в чужбина и евентуално тук на почивка!В чужбина да работиш и печелиш а тук да харчиш и почиваш.........

75

Анонимен

преди 4 години

Е за какво са тогава тия европейски здравни карти???

74

krasko

преди 4 години

Евала на доктора. точно така трябва да прави. нали сме европейци, нали искат бързо да минат без да чакат 4 5 месеца както в Италия или Испания примерно Точно така се прави, да се научат. На мен в Германия ми се гаврят и смеят и ме изкарват 2ра класа човек и ме цакат яко. Нека им, пак малко им е взел

73

темелка

преди 4 години

До до темелкаВероятно си лекар, разбираш достатъчно, за да направиш такъв коментар, но наистина резултатите от хистологията дойдоха на 25-ия ден. Турция същите тъкани ги изследваха /по желание на доктора/ така - дадох ги в четвъртък малко преди 17 часа в лабораторията на болницата. В петък късния следобяд към 16 часа бяха на екрана на доктора. Впрочем, резултатите бяха идентични с тези от България. В сряда ме оперираха, изписаха ме в петък. С нещо като аспирин, това ми назначиха следоперативно

72

Kuala

преди 4 години

Ха добър ден. Идете в някоя развита европейка страна и се опитайте да минете евтино и то веднага. Чакане за преглед до няколко дни при общ лекар и и седмици и месеци за специалист. Ако искаш на частно също трудно се намира, като цените са сигурно поне два пъти по-високи от тия тук. Няма изписване на рецепта без преглед при лекар. Та ако ще ставаме европейци то такова е европейското настояще и бъдеще.

71

Да да

преди 4 години

Нормалните хора почиват в чужбина.

70

Ванката

преди 4 години

До Калеко АлекоАми не ходи на лекар, бе! Това са частни кабинети - щом искаш безплатно по каса, отиваш си на село, да те гледа твоя доктор срещу левче! Хвърляте пачки по баровете всяка вечер, за здравето ви се свиди... Аман от плоски мозъци чалгарясали!

69

работещ

преди 4 години

Хотелчето ми иска наем за сезона от 14000лв. нагоре за кабинета (25кв.м.) - колко трябва да ми е прегледа тогава? Отделно консумативи, режийни и заплата на сестрата, данъци и осигуровки... Що не скачате срещу хотелиера, ами все лекарите са ви длъжни?