25

мда, бе!

преди 4 години

Я, питайте тези дето от Попа до Витошка ходят с кола?

24

Бла бла

преди 4 години

А нещо за Редута? Някой от умните ще обясни ли за чий, например, е толкова излишно широк и висок тротоарът пред блока на ул. Попова шапка 33? Там доброволно майка с количка не би се възкачила, защото после не може пък да слезе. Спокойно биха могли на това никога неизползвано място да паркират по диагонал 3 коли, обаче! И защо по много широки еднопосочни улици не се паркира по диагонал? Ами за да се мъчат и да губят време с паркиране шофьорите и да се събират по-малко коли!

23

Анонимен

преди 4 години

Стига плюхте, фъндъкова откри нови места тази година..... и ги направи платени :)е да местата преди това бяха на жителите на квартал Х и У но вече са зона.. Догодина ще открие нови за общото благо на всички.

22

Анонимен

преди 4 години

ИчевАдно е, че паркира в нарушение заради некадърността на Фандъкова да осигури паркоместа по начина, по който го правят в нормалните държави.

21

Анонимен

преди 4 години

За паркирането проблемът е в кмета и общината. Те са тези, които по света решават проблема и осигуряват нормално паркиране. В София е точно обратното. Фандъкова не знае, че тя трябва да организира решаването на проблема и ... налага глоби, вкл. и платените зони за паркиране, които задълбочават проблема и са вид глоба. Презастрояването и строежа на сгради с недостатъчен брой паркоместа се разрешават от общината и мирише на корупция.

20

Анонимен

преди 4 години

най се кефя като видя баровец да спира една кола, пуска аварийки, гаси двигателя и излиза. ходи пеш 4м вади втората кола от поляната включва аварийки и слиза. Паркира първата кола, качва се на втората и отпрашва.т.е мястото си е го е заплюл и държи една кола да си го пази... в тревата...

19

edin

преди 4 години

До LanНе, въпросът НЕ Е има ли къде. Защото дори и да има самосъзнанието е такова, че българинът пари за паркиране НЕ дава, но 5 - 6 коли в семейството поддържа.Ежедневно наблюдавам безобразното паркиране на Фр Нансен, пред общината. И това не е от нямане къде, подземния паркинг на НДК, който е само на 100 м. стои празен в зоната за почасово паркиране. На Л. Каравелов, близо до Фр Нансен също има открит платен паркинг, той също винаги и *** свободни места, а неправилно паркирани автомобили кол

18

Софиянец

преди 4 години

Причините са:1. Слаб, почти никакъв контрол и санкции от страна на КАТ;2. Липса на места за паркиране - Софийска община не прави нищо по въпроса: не строи многоетажни или подземни паркинги в никой квартал;3. Липса на съзнание и възпитание у много от шофьорите, но това се лекува с глоби.

17

ta0mi

преди 4 години

Дори в Албания не видях нито една кола на тротоара. В България всички тротоари са за колите, а пешеходците се промушват между колите по платното. какво да говорим за майките с колички, или за незрящите граждани?! Защо инспекторите получават заплати, не знам.

16

Lan

преди 4 години

Въпросът е: "А има ли къде?!" Да се налагат солени глоби, ама да има къде законно да се паркира или да има въведена организация на движението различна от хаоса в момента.

15

Анонимен

преди 4 години

В нормалните държави всяко място възможно за паркиране е оформено като паркомясто и затова там не паркират по тротоари и зелени площи. В България, вместо да ги направят на паркоместа, *** защо се паркирали къде ли не и събират глоби.

14

Реалист

преди 4 години

Инфраструктурата на София позволява 2-3 пъти по-голям брой автомобили ое сега, но заради безумната организация на движението и паркирането, колите изглеждат много.

13

Бай Ганьо

преди 4 години

*** и вегани ,ли ще ме учат къде да спирам айде марш на село.

12

преди 4 години

До АнонименПаркоместа срещу заплащане има, но бай *** не плаща.

11

3M

преди 4 години

Ако не накараме КАТ да работи, нещата ще стават все по-лоши! БЕз контрол и без санкции се получава анархия.

10

...........

преди 4 години

Аз също видях това безобразие в неделя в парк Надежда. Имаше три детски партита. Родителите (явно от други квартали) безпардонно си паркираха на входа на паркчето и на зелените площи, въпреки, че от другата страна на реката, т.е. на 20 м. по-нататък, имаше достатъчно места за паркиране. Единствено нежеланието ми да развалям празника на децата ме спря да се обадя на 112. Но очевидно е щяло да бъде безполезно. Всички деца от квартала пък бяха изтикани по ъглите на паркчето през целия ден.

9

Анонимен

преди 4 години

Фандъкова за толкова години едно паркомясто не е открила. Само се снима от сутрин до вечер по медиите.

8

Сп??нс

преди 4 години

Жалка пародия на община и кметство са българските- каквото и да им кажеш, все не е тяхна работа, все не са те виновни. В неделя вечерта се показвам на прозореца и гледам че уличната лампа не свети, вторник към 11 сутринта минаха от фирмата и я смениха- почти като в България.

7

Vlad_ko

преди 4 години

Решението е просто - платени общински паркинги на прилични цени. Имаш кола и нямаш гараж - бъди така добър да я паркираш в платения общински паркинг...

6

Иванов

преди 4 години

Тук в "Булгериъ" всеки си прай, каквото си иска. Никой ни тъ керти за нищо.