18

Анонимен

преди 4 години

По скоро тези светофари са ***, а не умни. Пътувам най- редовно с трамвай от сп.Света Неделя до сп.Лъвов мост и обратно и светофара до хотел Балкан не пуска трамвая и колите по Мария Луиза повече от 5 мин. Даже слушам ватманите като се обаждат по телефоните, че закъсняват и, че им давали от спирка до спирка 2 мин, а светофара ги държи повече от 5 мин. Недоволстват и пътниците с това висене по светофарите. Това е безобразие е тези уж умни светофари, незнайно от къде изхвърлени и внедрени тук

17

Един граждани

преди 4 години

Единственото "умно" нещо в тези светофари е човека измислил далаверата как да вземе пари за да сложи копче с което да направи една умна автоматична система глупава и полуавтоматична. Едно време такива копчета имаше само на пешеходни светофари които не спираха движението на автомобилите ако няма чакащи пешеходци сега целия град е нацвъкан с безумни копчета за което някой е взел добри пари а и си е осигурил доживотна хранилка за поддръжката им. Крадците в столична община са повече от ***.

16

Munchen_DE

преди 4 години

В нормалните страни има сензор - фотоклетка. Заставаш - светва зеленото. Ако няма никой - зелено за колите докато се появи някой да чака.

15

123

преди 4 години

Най-умното измислено кръстовище е кръговото движение.

14

Това са глупости!

преди 4 години

Къде по важно е да се измисли умен парламент, дето да отсява тиквите, глупаците , *** и тям подобни!

13

Мизерия

преди 4 години

Просто поредна БГ измама най-евтиното,най-ниското качество в името на кражбата!!!!!!!!!!Това е нашата реалност! Един ден ще си платите Той ще ви съди!!!!

12

Анонимен

преди 4 години

"умните" светофари - много правилно умните е в кавички. Това са възможно най-глупавите светофари. Такива светофари с бутони се слагат единствено на пешеходни пътеки, които не са на кръстовища, както и си беше преди фандъкова да бастиса светофарите в София, за да открадне още няколко десетки милиона.

11

пешеходец

преди 4 години

Умните светофари всъщност са поредния безочлив грабеж от страна на управляващите. Нищо умно няма в това да натискаш бутон, за да преминеш. Защото движението на автомобилите е автоматично. Всъщност "простите" светофари губят времето на пешеходците, които не са успели да натиснат на време бутона и чакат за втори цикъл на проходимост. Да не говорим за тези, които не се сещат че има бутон, колко време отвисяват ...

10

Наблюдател

преди 4 години

Точно така. Голяма глупост е това с бутоните. Да не говорим, че много често светофарът игнорира, че бутонът е натиснат, и не дава път на пешеходците. Така човек се принуждава да мине на червено, което е много по-опасно, отколкото ако светофарът не е "умен" а просто дава зелено на колите и на пешеходците в една и съща посока.Обаче, нали пари трябва да се усвояват - това е причината светофарите да бъдат заменени с по-лоши.

9

BigDick4you

преди 4 години

Кой прилапа пари от тaя далаверка!?Кажи, Данче???Защото смисълът от светофар с копче запешеходците се губи,на кръстовище,където има регулация за коли от 4 посоки./а за тях автоматичната смяна си остава/Ама ,масово сте ги нацвъкали и там!Разбирате ли, за какво говоря!?Некадърни ли сте, или крадливи, или и двете?

8

Инженер

преди 4 години

Тези т.н. "умни" светофари пречат на всички. Ако "изпуснеш" момента за натискане дори и за секунда, зеленото просто не светва. Колите спират и теоретично би могъл спокойно да пресечеш, но стоиш защото ти е червено. Чакаш като *** още 5 минути докато се извърти целия цикъл на светофара и вече светва.

7

Анонимен

преди 4 години

"...Сигналът засяга така наречените "умни" светофари и трудностите, които те създават основно за незрящите хора, съобщиха от Комисията..."- КЪДЕ останха "умните" (Smart) българи да помогнат на незрящите да си "включат светофара" и да им помогнат да преминат???- Това е до манталитета на родители и учители - "... Стефан дал "дура" на Мира...", "Твоят закон е ..." и т.н.- Който пише учебниците и плаща на псевдо-учителите в БГ - Той прави бъдещето на държавата!Къде е Президента?

6

Анонимен

преди 4 години

На кръстовище на 2 големи пловдивски булеварда умният светофар не работеше в час пик .... и резултатът беше, че традиционното задръстване го нямаше :D

5

Хах

преди 4 години

Ама това за кое село става въпрос?В повечето градове светофарите със звуков сигнал ги има от поне 15г. Сложиха ги още преди да влезем в ЕС.

4

Анонимен

преди 4 години

В някои страни има и звукова сигнализация, но там инвалидите не са толкова изолирани от обществото. В България на някои подлези са сложени по два метални винкела и наклона им е точно като за епизод от "Ну погоди!".

3

bzzzzz

преди 4 години

Умни светофари в ръцете на идо,ти - ето го резултата....

2

медийна завеса

преди 4 години

Всичко Мара Втасала...

1

Анонимен

преди 4 години

Ами ще преминават там където няма умни светофари, ясно е че оттам не е техният път.