18

4i4o dяdko

преди 5 години

недейте да съдите строго...там като се качиш е такава красота че оставаш омагьосъан зацял живот,затова хората ходят..невероятна красота тя им взима акъла...

17

Анонимен

преди 5 години

Всеки алпинист знае, че смъртта е на крачка разстояние. Не трябва да тъжим за тях!

16

До "О дребни ду

преди 5 години

Болшинството тук не Ви разбира! Те не знаят кои са Мария Кюри и Колумб, но знаят кои са Стоичков, Слави, Пулев и т.н..

15

Анонимен

преди 5 години

От туристическото дружество Приста в Русе, в което членуваше Иван Томов, посрещнаха с ужас тъжната вест. Аз самият нямам информация от официален източник, дано да не е вярно, надяваше се все още председателят на дружеството Сашо Попов. Той разказа, че изкачването е било страст за Иван. Младият човек отивал да работи във Великобритания, за да има пари за експедициите.

14

Анонимен

преди 5 години

През 2013 г. 28-годишният тогава алпинист Иван Томов разказа пред русенски журналисти за ужасната трагедия, случила се на 22 юни в Пакистан, когато въоръжени мъже убиха в базов лагер 10 алпинисти от международна експедиция, тръгнала да покорява връх Нанга Парбат. Част от експедицията и единствен българин е и Иван. Тогава случайността го спасява от сигурна смърт. В деня преди нападението група от петима души, сред които и българинът, тръгнала да пренася въжета и екипировка на следващия базов лагер. И това ги спасило.

13

Анонимен

преди 5 години

Д. П. М. Бог да го прости.

12

Анонимен

преди 5 години

Отишъл да покорява планината. Е, покорил я е и какво от това? Даже не можал да се похвали.

11

Анонимен

преди 5 години

За пръв път го чувам тоя, пък той взел, че умрял.

10

;-)

преди 5 години

Направил си кефа и умрял. Дай боже всекиму, ама ме боли фара.Това трябва да предизвика у мен някакви чувства или какво? Айде да не ни занимавате с глупости, моля!

9

До дребни душици

преди 5 години

Виж сега, уважавам много спортистите, но човек трябва да си знае възможностите. Не малко наистина велики са се отказвали нвпосредствено под върха да атакуват преценявайки, че риска е голям. Планината ще е там и следващия сезон и по-следващия, но животът е един... Никой не отрича амбициите, а само глупоста. Боледувал е и въпреки това тръгва да катери с ясно съзнание че върши нещо глупаво. Струва ли си заради платени няколко десетки хиляди изгубени долара да умреш ???

8

О дребни дишици

преди 5 години

Ей такива сте мишоци, тук повемето!! "Какво е търсилил"? Ако хората си го бяха задавли тоя въпрос още щяхме да смо по клоните!! Ами Мария Кюри и тя какво е търсила ами колумб или космическите проглами, ами те какво са търсили?! Рупай те си пръжки с люк и гледайте вип брадъра и възклицавайте какво е търсил!!!

7

Анонимен

преди 5 години

Някога дядо ми каза следното: Ходи където искаш, прави каквото искаш, но запомни едно, С ПРИРОДАТА ШЕГА НЕ БИВА! Не се мисли за нещо повече от нея!Този е поредният решил, че е по-велик от природата. Е да, ама не!

6

Анонимен

преди 5 години

бог да го прости,такова хубаво момче.

5

Анонимен

преди 5 години

И какво доказа Иван Томов, освен че не е безсмъртен?

4

Анонимен

преди 5 години

Отоците на мозъка - за такива като този ... са още преди да ръгнат да покоряват

3

Анонимен

преди 5 години

Безсмислените предизвикателства водят до безсмислена смърт. Жалко за близките му.Това е също толкова смислено, колкото да скочиш от балкона на хотела в басейна. Само дето има по-широко медийно отразяване.

2

Анонимен

преди 5 години

Мaйка си ли е търсил там или на мaйка си питката???Ако беше пострадал при някаква авария или бедствие щеше да ми е жал за него, ама къде е тръгнал, като знае, че не е за там???Аз например съм изкачвал Мусала, Ботев и други в България, но добре си знам възможнастите и никога не се пресилвам, винаги оставям 20-30% сили в запас за извънредни ситуации. А той е тръгнал да катери на върха на възможностите си и над тях, разбрал е какво става, но не се е отказал.Инатът винаги свършва зле :(

1

бай ганю

преди 5 години

колко ли от нас са силни за да приемат предизвикателствата пред които тези мъже се изправят най голямото предизвикателство на днешния средностатистически мъж е да стане навреме за работа и да се пребори с трафика на път за в къщи след работаа тези мъже поне са загинали до като са правели това което обичат да покоряват върхове и търсят лимити на човешки възможности