75

Toшо

преди 5 години

До бой на адвокатите Защо бе? Защото помагат, когато обикновения човек има нужда, защото се борят в съда, дори когато съдията ги съди и казва в съдебния си акт - не може! Защото те единствено скочиха да защитават правата на клиентите си и да не дават информация пред ДАНС. Защо? Щото познанията ти за адвокатите идват от американските филми, където адвокатите пушат кубински пури и пият синьо Джони. Е приятельо в България това не се случва!

74

продължение от 77

преди 5 години

...и т.н.и т.н красиви данъчета, таксички, глобички, а напоследък най-страшни са задължителните застраховчици/или евентуално доброзорни/....безброй, безчет и стават все повече и повече-"устойчив растеж" в геометрична прогресия. Кесарят/т.е. управниците/ и слугите им и сами вече не са наясно колко точно са събиранията от гърба на издъхващия вече народец. Имаше един сайт там ги смятаха по видове, но определено все още сме живи с нето около 10% от мизерното запащане единствено по Божията милост

73

ДОПЪЛН.КЪМ 73

преди 5 години

"20% (ддс)+10%(плосък данък)+5%(данък разпределение на печалба) = 35% данък от Българския Бизнес".....този списък може да се продължи безкрайно, около 42% осигурителна тежест/прочти изцяло за с-ка на работника, работодателя си ги приспада предварително от запл./, данък прехв.на имущество, данък имот, данък наем, данък наследство, такса куче, такса гробно място и още безброй др.таксички, мито и ДДС при внос =30,01лв и нагоре/стриктно се следи от пощи и митници всяка превишена стот./данък ЕС/НАТИ

72

1

преди 5 години

Трябва да има работници за заводите на Баце ли, на Президента, сегашния или предишния. Видиш ли VW отвори завод... Урааа :). Дали обаче заплатите ще са европейски или по към африкански ще са (нещо средно ще да са :) ).

71

нап ън

преди 5 години

трябва да се накаже и обира системно дребния бизнес , за има пари с които да се плаща на нашите фирми които печелят държавни поръчки , и за да има за комисионни и за нови апартаменти ...

70

1

преди 5 години

Българският дребен и среден бизнес отдавна е в миналото! След '90-та много хора започнаха да се занимават с такъв. Жалки опити! Бяха смачкани от мутри и едри "бизнесмени" (мутри в костюми). Днес картинката е малко "по-шарена", но държ. администрация и техните вождове, партийните лидери (слуги на империите) правят същото. Давам пример със зеленчукопроизводството, животновъдството, земеделието... сектори с традиции... клонят към 0.Едрите арендатори сеят пш., сл., рапица и пръскат яко с химикал. :)

69

До 72

преди 5 години

Неможеш да повярваш колко си прав .Целта на ГРОБ е да заробят Българския среден и дребен Бизнес .Никога няма да увеличат прага от 50к за влизане по ДДС защото целта е да взимат 20% (ддс)+10%(плосък данък)+5%(данък разпределение на печалба) = 35% данък от Българския Бизнес .Направо ГРОБ ти взимат то взимат половината печалба с тоя праг от 50 бона!!!

68

Анонимен

преди 5 години

Оборот от 50 000 лева. беше вървежен през 2001-а. Днес, 50 000 лева е шега. В някой страни, тази сума минава 500 000 лева.

67

Анонимен

преди 5 години

Айде! Сега вече хептен не можем да си позволим адвокат ...

66

м дааа

преди 5 години

И затова стремежът е да се намали паричният поток, като такива услуги се заплащат с карта. Като отида в бг , навсякъде, където не съм сигурен , първо питам приемат ли с карта, защото преди 2 години се карах с един зъболекар- сложил лепенки за видовете карти които приема и после, ама то не работи машинката- в брой- викам му дай банковата сметка и ти пускам един превод , кат не - когато го оправиш.

65

Анонимен

преди 5 години

Няма държава с по-*** административни тежести за самонаети лица. Първо минаваш през агенция по вписванията, след това декларации през 3 месеца, наемаш счетоводител, регистрации по ДДС. Хората бачкат в сивия сектор не само за да укриват данъци, а защото нямат време и енергия да се занимават с цялата бумащина. В нормална държава всички тези неща стават онлайн без 1 изхабен лист хартия и без едно чакане на опашка някъде.

64

man

преди 5 години

Само с тояга НЕ СТАВА. Трябва и морковче, а морковчета за бизнеса отдавна няма. Когато бизнеса е постоянно под натиск, това рефлектира и върху работниците. Някой от *** по държавната администрация да се поинтересува как се започва бизнес начинание в UK например, какви документи се изискват и да сравни с бюрокрацията тук..Ами затова няма пари за пенсии, заплати и т.м

63

Овълчени

преди 5 години

Закъсали са за пари, а крадат за последно.

62

Анонимен

преди 5 години

Звучи добре, но целта е друга. Целта е мафията на ГЕРБ да отстрани конкуренцията на дребния бизнес. От 10 години ГЕРБ работят по въпроса, но все още дребния бизнес диша за ужас на мафията.

61

Анонимен

преди 5 години

Няма проблем, просто цените ще се вдигнат с малллко отгоре.

60

Анонимен

преди 5 години

Ако проверят зъболекари , зъботехници ще напълнят хазната за една година напред

59

sofeto

преди 5 години

До со кротце со благоОт опит!Подавал съм сигнали до общината и им се разминава с "почерпка"!

58

ЦСКА

преди 5 години

До ЛЕВСКАРАбре, рогати, а вий кога ще платите 50 милиона дългове??? А козирката кога ще платите? Ама на Боко му се види вече края...

57

со кротце со благо

преди 5 години

До sofetoОбади се в отдел "Екология" в Общината.Глобата му е готова !

56

Анонимен

преди 5 години

Така управляват нашите управници. За подбраните - моркова, а за всички останали - тоягата. И им е гот. Какво да се прави. Та нали уж ние сме си ги избрали.