26

Анонимен

преди 5 години

До 16Ами другарю Олиг, що не го погледна този КОЕФИЦИЕНТ, а не индекс на Джини колко е за *** и колко за България? В пъти сме по-добре от войнолюбците с джудже диктатор начело

25

Анонимен

преди 5 години

каква Русия, като филмът е по действителен случай. А случаят се е случил в.....САЩ ???

24

Изгубени в превода

преди 5 години

Не знам Сара дали е живяла в Русия, на мен поне са ми преподавали рускини в гимназията.Това, което знам за руснаците е, че са любопитни и добронамерени и когато ми трябва коректна информация чета руски сайтове.За световни новини предпочитам Xinhua news на английски.Естествено чета Уикипедия.Сатаната е изключително важен персонаж и в Танах-еврейското петокнижие т.е.оригинала на Стария завет и е ангел изпратен от Бог да изпитва благочестието на вярващи.Вероятно за грешниците е самият Дявол.

23

Анонимен

преди 5 години

До АнонименЕ как бе - индекс на Джини е такова .. от Аладин!

22

Анонимен

преди 5 години

Пичове - колко оценка му давата и къде мога да го стриймна, защото в 22:30 обикновенно съм прекално уморен от работа, училище и прочие ...

21

Анонимен

преди 5 години

Засегнатите проблеми във филма водят по-скоро до асоциацията между съвременна мутренска, деградираща България и препратката към Левиатан.

20

сара

преди 5 години

Така е в Русия, така е по света и винаги ще бъде така, уви...

19

Анонимен

преди 5 години

Сигурно е че Нинова,Йончева и пловдивския митрополит Николай нито са го гледали,нито ще го гледат!Близко до акъла е ЗАЩО?

18

киноман

преди 5 години

Айде, айде - щото е руски и да плюем (е). Имаше и италиански - "Следствието е приключено - забравете" ...Малко е стар, но принципите са същите.

17

Анонимен

преди 5 години

Тълкуването за Левиатан като Сатаната е погрешно!Митологически това е древен морски свръхгигант,а останките на кит във филма водят по-скоро до асоциацията между съвременна деградираща Русия и препратката към Левиатан!Самият филм,действието и героите навяват тъжната равносметка за корупция,безнадеждност и изгубени мечти,а алюзията "Левиатан" е за тези,които могат да разсъждават!Чудесен,но тъжен филм!

16

Анонимен

преди 5 години

Петров, приятелю, ние с теб сме динозаври на образоваността.Поколението на прехода нито знае какво е индекс на Джини, нито знае българска граматика.За под 1 милион мултиетнически българи под 18 годишна възраст не си заслужава усилието, приятелю!Game over.

15

Анонимен

преди 5 години

В шелфа на Баренцово море са най-големите запаси на газ за Русия. От този район черпи газ и Норвегия.Левиатан е най-голямото находище на газ до Израел, заради което се отприщи адът в Сирия, защото въпросното находище е и сирийско, кипърско, гръцко.Левиатан-морски змей според авраамическите религии е демонът на завистта.Негов контрапунт като добродетел е хуманността.

14

Анонимен

преди 5 години

ПетровНиаф българи не си! Ше събера съвет аи ше предложа, да ти се отне е гражданството!

13

Анонимен

преди 5 години

А ааа... Нека monster movie ли е тва, или? Каже те м7, плс, че да не си губя времето.

12

набратпитбратму

преди 5 години

Системата.... и не само в русия е таква. Тя е таква по цял свят. Обикновенният човек не струва и пукната пара. А тязи, дето упражняват властта под прикритето ,че спазават "буквата" на закона и уж в защита на "обществото" прсото правят каквото си искат. Лошото е че даже не осъзнават какъв грах вършат.

11

Петров

преди 5 години

Нигерия е огромна страна с изключителни природни богатства и 120 милиона население с диаспора по цял свят. В сравнение с нея озлобена и бедна България е незначителна прашинка и на картата и в политически и социален план. Единственият и износ, за който американците дават малко пари на някои журанлисти, е русофобия и антикомунизъм, за което свидетелства и това писание.

10

БЪЛГАРИН

преди 5 години

Фашия и кажи и не я обиждай повече.Абсолютна "Нигерия със сняг".

9

aa1830

преди 5 години

Филмът е финансиран от руската държава, след това е забранен за излъчване в същата тази държава, но спечелва международни награди и като цяло не е лош изобщо. До колко показва действителността в Русия не бих могъл да твърдя, но има някои смразяващо еднакви паралели с българската действителност за съжаление!

8

Анонимен

преди 5 години

22:3... Няма ли го в Netflix или нещо, че е мнооо смотан час това..

7

Minuva42

преди 5 години

Между другото Достоевски пише на тази тема и я засяга доста остро. Сигурно и той е работил за Сорос...Вие не обичате Русия, обичате нещо друго!