64

Анонимен

преди 5 години

Каквото и да говорите, че било лощо едно време физическото и че сега уж по-либерално и тн и тн, то резултатите си показват. Вижте един випуск 1990-2000, вижте и сегашните випуски. Аз като гледам с това намаляне от 600 на 200, може и на 100 и 20 метра накрая да го направят. Защо, млади хора, пълни с енергия, защо да не избягат 600 метра с едно нормално темпо? Те пенсионери се включват в спортни маратони и бягат километри, еди разбери, какво се цели с всичко това.

63

ФВС-учител

преди 5 години

По-добре в часовете да се играе спорт по избор, за удоволствие и здраве. А оценката да зависи от часовете в които активно е участвал ученика, като зачот.

62

Анонимен

преди 5 години

В училище мразех физическо, защото се спазваше някакъв *** норматив, вместо да се наблегне на спорта за здраве. Например, трябваше да правя 100 коремни преси наведнъж и то без предварителна подготовка за шестица. Напрягаш се да ги направиш, но това не ти подобрява физическото състояние, просто имаш мускулна треска в следващите 4 дена. Децата трябва да се движат и спортуват балансирано.

61

Krom

преди 5 години

Всичко е комплексно. Храната е фактор - *** и химия. Интернет е фактор - познавам и хора на по 35 - 40 за които живота се осмисля от висенето във Facebook. А липсата на възпитание още повече. Нека обаче да отбележим, че съвременния свят предлага много повече "криви пътеки" по които дечицата да хукват - от Плейстейшън-а до дрогата. А и агресивната реклама точно тях лови. Училището трябва да си свърши работата. И да посее любовта към спорта.

60

Анонимен

преди 5 години

В храната е проблема.Пълна е с вредни неща.

59

Не разбрал

преди 5 години

Как няма да имат проблеми децата с килограмите, като нито физическо имат, още по-малко ядат качествена храна! Обичаен метод е вместо физическо, да се догонват изпуснатите уроци по математика или български. Другото-колко пълноценно се извършват часовете по физическо ? Храната- много основен фактор за здравният режим на човека, погледнете какво ядат децата в училище! И да не забравяме и друго- модата на новите технологии задържат децата пред компа/телефона, за разлика от игрите преди 20 год.

58

манджа

преди 5 години

Просто плюскат болкуци по цял ден ( включително вкъщи), не мъдрат изобщо, само пред ТВ, таблет, телефон и т.н. В това се корени проблемът, най-вече.

57

Непозната

преди 5 години

Трябва да има час по физическо възпитание всеки ден.

56

ГЗ"ГРАДИНА"

преди 5 години

В зала:За момичетата: упражнение на смесена успоредка,на греда и на земя,прескок на коза.За момчетата: висилка,набиране и коремно възлизане ,кофичкина успоредка,упражнение с премятане върху успоредка,земна гимнастика и скок кълбо през четири коленичили момчета.На открито 60 и 100 метра спринт за време,тласкане на гюле за момчета и момичетата,дълъг и висок скок,за отличен в 11 клас за момчетата 140см висок скок,хвърляне на граната в доцелен кръг от 20 метра/момчета/Лицеви опори задължителни,за отличен минимум 30 /11 клас/.

55

Анонимен

преди 5 години

"Та, иначе казано, като нямаш възможности, нямаш право да задаваш изисквания."100% в страни от темата, умодефицитно и нищо не значещо изказване. Бягай да тролиш другаде.

54

до 55

преди 5 години

Ще цитирам Т.Живков: Като нямаш пари, какво ще решаваш ти бе ? Решава този, който има пари...ха,ха." Та, иначе казано, като нямаш възможности, нямаш право да задаваш изисквания.

53

Анонимен

преди 5 години

ГръБна преса имах предвид

52

Анонимен

преди 5 години

"Като спортист не разбирам... "Като са 30 деца, нямаш екипировка, уреди и други условия освен една гола зала, дай идея с какво все пак да натовариш децата освен клек, коремна, гръдна преса и опори?

51

до 51

преди 5 години

Като спортист не разбирам фикцията върху упражнението "лицеви опори" или каквото и да е друго. Всеки има дадености. Различна конктукция на опорно - двигателния апарат. Аз например в 6-ти клас с мъка правех 30 лицеви опори, но плувах 100 метра за 1,55, което за възраста и времето беше отлично постижение.

50

Анонимен

преди 5 години

"изпит по "челна стойка" във ВИВ."Не съм съгласен. Една от най-добрите ми учителки по математика беше хандбалиска от ВИФ. Преподаваше поради липса на щат.

49

Анонимен

преди 5 години

Ако разбрах правилно статията, тъй като децата затлъстяват, трябва да им се намалят и упражненията, и нормативите по физическо, за да оправим проблема. И проблемът ще бъде решен идеално, ако вземем да сменим старата "коза" с нова такава (пък нищо че ще си е същата), или ако сложим нов асфалт на игрището вместо стария. Много умно, само не мога да преценя кой е много умният - дали журналистът не умее да се изразява разбрано или измислилият новите критерии е некадърник.

48

Анонимен

преди 5 години

При поколенията които сега са над 35-40 нямаше момче на 10-12 години, което да не може да прави ПОНЕ 20 чисти лицеви опори. Много правеха и по 100 и нагоре. Занимавам се с деца в момента в тая възрастова група, и 2-3 не могат да бутнат... Трагедията е пълна.

47

Анонимен

преди 5 години

"Лицеви опори не е имало в задължителните тестове за физическа дееспособност."Бре, ти българин ли си изобщо или си под 30 годишен?Имаше лицеви опори, коремни преси, дълъг скок, скок от място, бягане 50 и 600м, хвърляне на медицинска топка и хвърляне на малка топка. За всички момчета беше чест да се представят добре, дори се упражнявахме без никой да ни кара. И това в основното училище.

46

Анонимен

преди 5 години

До бай Спиро 48Да ти припомня, че някога не можеше всеки да запише начална педагогика или каквато и да е педагогика, защото имаше държавна поръчка- казваше се от колко учители има нужда държавата и толкова бройки отпускаха за годината. Приемът НЕ беше със стотици студенти, както е сега, а 10-15бр. на специалност на година и нямаше ВУЗ във всеки град. Не приемаха даже издържалите изпита. Често изпитите бяха два. Учителите бяха малко. В отдалечените села работеха среднисти, щото нямаше учители

45

бай Спиро

преди 5 години

По мое време наборите, които нямаха никакви качества, но много държаха да имат "вишу", след поредица от неуспешни кандидатствания в крайна сметка се ориентираха към това да предават некадърноста си към децата. Момичетата записваха с клизма "Начална педагогика", а момчетата биваха приети след изпит по "челна стойка" във ВИВ. Та, те за това е на такова дередже образованието и масовия спорт...Такива ми ти работи...