53

Аз съм №56

преди 5 години

Получих 2 минуса. Питал идитата, нещо невярно ли съм написал? Имаше филми за човекоядците от уругвайския отбор по ръгби от разбилия се в Андите самолет. Или аз си съчинявам?Просто искам да кажа, да изкрещя, да ревна: стига с гадното злобеене срещу Русия! Стига! Баста! Долна ***, изтъкана от злоба! Русия е велика, мощна, даже сравнена с целия свят! Нали това постоянно правите - сравнявате я с всички оставали, взети заедно!Слава на Русия - по-малката ни сестра, но пораснала голяма и могъща!

52

Боби

преди 5 години

Факти1.излита нормално но с пълни резервуари с гориво2. Минава през или много близо до гръмотевична буря(възможна първа грешка на екипажа)3. Мълния? или по същото време отказ на голяма част от електричеството4. насочване за кацане криво ляво - диспечерите освобождават коридор5. Кацанеа) с пълни резервуариб) без предкрилки/задкрилки(тоест скорост над 350км/ч вместо 220-250км/ч)в) удар в земята който поврежда основния колесник и предизвикава пожар на тонове неизразходвано горивопоклон

51

До Анонимен 48

преди 5 години

"Между друго по N.G. даваха и за хокйен отбор загинал в авиокатастрофа в Русия преди 10тина години!"Аз пък ще ти припомня за една друга катастрофа в Андите през 1972 г. с уругвайски отбор, където стигнаха до канибализъм. Самолетът беше Fairchild.И една катастрофа на Boeing-707 през 1961 г. в Брюксел, в която загиват всички, вкл. и целият отбор на САЩ по фигурно пързаляне.За което отменят Световното в Прага в знак на траур.Има стотици авиокатастрофи, данните са намираеми,но русомразката ***

50

До Анонимен 47

преди 5 години

GOVньо, наистина не разбирам извергската ненавист към руснаците от българи! Ти и останалите от клоаката сте патологични случаи. Моята държава е излязла от ада на петвековно иго благодарение на този народ, на неговите жертви. Станала самолетна катастрофа. Влез в Нета и ако малко разбираш английски, виж кога къде какви катастрофи са станали, с колко жертви и тогаз се уригвай вонящо! За тази катастрофа се изписа тон мастило (е, фигуративно казано). Пълно със злорадство. Срамно, гадно, гнъсно!

49

Анонимен

преди 5 години

Редно е Путин да смени президентския Ил62 със SSJ100. Това ще успокои пътуващите с този тип самолет и ще вдигне рейтинга на компанията Сухой, която напоследък се прослави че има най-много инженери с фалшиви дипломи в бранша.

48

Анонимен

преди 5 години

Очевидно е имало техническа неизправност но е рано да се заключава, че е резултат от мълния. Тези разследвания отнемат години но е много важно да се открият точните причини за да няма аварии и в бъдеще.

47

Анонимен

преди 5 години

Най-виновни за катастрофата и смъртта на толкова хора на първо място е мълнията и на второ място куфарите на пътниците. Възможно е да е диверсия на украинска диверсионна група, но за сега само се търсят следи от диверсанти в най-скоро време може и да ги намерят, както ги откриха в самозапалилите се руснаци носещи туби с бензин в Одеса преди 5 години.

46

Анонимен

преди 5 години

До До Анонимен 26Руските военни пилоти може и да летят, но като се уволнят от армията отиват я в Южна Корея, я в Китай. Напоследък и в Етиопия.Пилот в руската гражданска авиация работи за 60000 рубли на месец. Това е по-малко от 2000 лева, заплата на счетоводител в България. Нали не очакваш чудеса от професионализъм?

45

Анонимен

преди 5 години

Ако самолета не беше Сухой Суперджет, а Мокрой Суперджет мълниятя нямаше да успее да го подпали.

44

Сата НАТО

преди 5 години

Между другото, почти няма случаи с руски самолети, освен случаят със Супарджета в Ява.-Че кой се интересува от измрели руски фашисти? Аз без да гледам Нат Гео, мога да ти изредя 5-6 авиокатастрофи в Просия, при това христоматийни примери за пилотски грешки. Например слагането на деца на пилотската седалка, довело до падане на А310. Или тупването на Ту-154 от 12 000 метра право долу. Или забиването с носа надолу в пистата в Казан.

43

Анонимен

преди 5 години

До 46 Това че по телевизията не са ,,разиграли" руска авиокатастрофа не значи ,че няма такива!Между друго по N.G. даваха и за хокйен отбор загинал в авиокатастрофа в Русия преди 10тина години!В Русия полетите на гражданските самолети са поне десет пъти по-малко от САЩ!Иначе по твойта логика ние сме най-добре ,тук почти няма авиокатастрофи!

42

Анонимен

преди 5 години

До До Анонимен 26Тъпaко, лошото е че твойте русначета са с толкова амортизирана инфраструктура и изостанала техника че десетократно повече нещастшия се случват на тяхна територия отколкото в нормалните държави. Така че русначетата ще РЕВАТ ЗА СВОИ БЛИЗКИ, ИЗГОРЕЛИ В КАТАСТРОФИ! МОЖЕ И НА ЗЕМЯТА десетократно повече.

41

Анонимен

преди 5 години

До Сата НАТОСатанаиле, нещо много малко жупел бълваш този път? Що така? Ами веднага пилотите са съобщили за извънредната ситуация. Сега ще разчетат и показанията на черните кутии. Ама хиените започват своя кикот отдалеч, нямат търпение да дочакат изводите, които наистина изискват определено време за дешифриране и анализ. Аз често гледам "Investigаtion of Aviation Incidents" по Ntnl.Geo. Между другото, почти няма случаи с руски самолети, освен случаят със Супарджета в Ява.

40

До Анонимен 26

преди 5 години

Руските пилоти със Сушките летят на 3 метра от американските разузнавателни самолети, без да мислят за това, дали на онези ще им стигне запасът от памперси. "Много непрофесионално!" скимтят от Пентагона. Викаш "пияните руски пилоти"! Мали-й, какво могат, като са трезви! На 9 Май ще ги видите, сигурен сЪм че и най-големите русофоби ще се монтират пред телевизорите.ПРОКЛИНАМ ВСИЧКИ РУСОМРАЗКИ ДЕЕБИЛЬЧЕТА ДА РЕВАТ ЗА СВОИ БЛИЗКИ, ИЗГОРЕЛИ В КАТАСТРОФИ! МОЖЕ И НА ЗЕМЯТА, ПАК ЩЕ Е КРИВ РУСКИЯТ ГАЗ!

39

Анонимен

преди 5 години

Извънземните виновни !!!

38

антизападопоклонник

преди 5 години

До анонимен 39, То това е обяснение за простолюдието! Както каза шефа на най-голямата "руска" банка- Герман Греф, цитирам по памет с превод- "Колкото повече по бедни и по-прости хора има, толкова по-лесно ще ги управляваме!" Та това е мотото на голяма част от руските управляващи! Иначе, обаче са много загрижени за Нотр Дам! След това ми говорете за санкции, контрасанкции и прочие театър за "простолюдието". Ан и Ту са далеч по-добри самолети от това недоразумение Сухой Суперджет 100! Защо ли?!

37

Анонимен

преди 5 години

Положението е било много тегаво, щом като не е могъл да изхвърли горивото. Тепърва ще се види каква е била причината, ако кажат изобщо. Ама чест прави на екипажа, че са успели да евакуират толкова бързо хората.

36

Анонимен

преди 5 години

До Анонимен 27Глупостите ги бръщолевят глупците. В случая - ти! Мълнии, макар и рядко, могат да нанесат тежки повреди на самолети. Който иска, може да прочете. Опасно е, когато самолетът попадне между буреносния облак и земята, затова пилотите заобикалят опасните облаци. Съвременните самолети, направени от композити, имат вградена метална мрежа, за да им служи като Фарадеев кафез. Особени грижи се полагат за обезопасяване на комуникациите в самолета. Разбира се SSJ e бил направен по правилата!

35

Анонимен

преди 5 години

Мълнията е пусната от ЦРУ за да напакостят на имиджа на руското самолетостроене. Оня ден ЦРУ пуснаха 2 милиона тона негоден нефт по забележете гордостта на СССР нефтопровода Дружба. Днес специалисти заявиха че заради хлорните примеси стократно над допустимите норми нефтопровода е корозирал до степен от която не може да бъде възстановен и най-вероятно ще трябва наново да се прокара по същото трасе. Никой не знае къде да се изхвърли негодния нефт, може би ще бъде запален. Ей това е ЦРУ. Пакостници

34

Анонимен

преди 5 години

След като им е толкова слаба машината на мълнии защо са преминали през такъв облак на всикото отгоре и градоносен. Нямат ли радари в руските самолети за да видят че облака е много опасен за така наречения Суперджет?