173

svetoslav

преди 4 години

Здравейте, отскоро живея1 в панелка с парно и планирах да се топля по този начин. Обаче забелязах, че като отворя крана на максимум 5, радиатора след 3-4 часа пълнене( чува се че влиза вода) се затопля едва на 1/10 от дължината му - той е дълъг към 2 м, а се затопля до 30 см....в другия край има два отвора, затворени с шестограм, който се намира под дебел слой боя. Знам, че се обезвъздушава системата..и вероятно за това не е работил...ако някой има опит да сподели.

172

Ел. техник

преди 4 години

Това е интересен казус. Ползващите парно, плащат веднъж енергията използвана в радиаторите, неползващите парно плащат още поне половината от същата тази енергия. Чудя се общините как не са се сетили да ни сложат такса улично осветление, ние го плащаме по данъците със сигурност, тази светлина която влиза през прозорците що да не я платим и нея. Дайте още примери как да нахраним ненаялите се хрантутници.

171

ДЕЗИ?НФОРМАЦИЯ

преди 5 години

Това НЕ Е РЕШЕНИЕ на СЕС! Заглавието е фалшива новина! Това е само мнение на един незапознат с проблема така наречен "генерален адвокат". Ще му искаме отвод.

170

Цунете ни...

преди 5 години

Всяка година в началото на зимния сезон със семейството ми вдигаме наздравица в чест на деня, в който завинаги се отървахме от алчните лапи на рекетьора Топлофикация!!! Търсете си жилища без ТЕЦ. Слагате 5-камерен Саламандър, 10 см неопорова изолация на BASF, климатици А+++, след което и в най-лютата зима се разхождате по къс ръкав на 21 гр. Сметката е по-ниска в срв. със същата квадратура на ТЕЦ, няма така мощност, няма рекет, контролирате изцяло разхода си за топло, а и лятото сте на хлад.

169

сградна инсталация

преди 5 години

В нашият вход няма радиатори нито тръби,защо тогава е плащането за сградна инсталация

168

Сградна

преди 5 години

Айде разбирам сградна десет, двадесет лева, ама да ти е 50% от сметката, при наличие, че не ползваш е кражба.Топлофикация няма уреди с които справедливо да установи сградна.Много съседи са усвоили стълбищни тръби, трябва ли останалите да плащат на тарикатите, особено при апартаменти купувани на шпакловка и замазка, завзели от коридора тръбите и всички да плащат.Подобни факти предизвикват гнева на хората.В сградна ни смятат и терасите - отново грабеж!Думата е КРЕЩЯЩА НЕСПРАВЕДЛИВОСТ

167

Анонимен

преди 5 години

Централното отопление е един метод който носи загуби.

166

Anonimen

преди 5 години

Нямам нищо против отопление на парно но да взимам поне 2000 лева а на тоя стандарт умираме прави не е редно.

165

Anonimen

преди 5 години

А защо не ни плащат наем че тръбите минават през апартамента да си ги извадят от вънка и да ни оставят на мира или закони няма

164

Дон Милионе

преди 5 години

Всичките ми апартаменти са с парно. Топло е навсякъде, не е скъпо - засега. Ако минем на ток ще е много по скъпо и няма да е топло навсякъде.

163

Анонимен

преди 5 години

.................. в изравнителните сметки поискали по 250 лева допълнително от собственичката на първия етаж и от този от втория етаж (значи двамата общо да доплатят 500 лв), а на собственичката на третия етаж върнали 500 лева!!!Който разбира от тези неща, нека да обясни как стават тези абракадабри. тези комшии се изпокараха, но собствениците на първия и на втория етаж щат не щат си платиха по 250 лв. Искаха проверка, но това не промени нищо.

162

Преди няколко години

преди 5 години

съседите се изпокараха. Тяхната сграда е триетажна, всеки съсобственик има по един етаж. Принцесата от първия етаж изобщо не живее там, големият апартамент й е подарък от родителите, тя още живее в тяхното жилище. Спряла е всички радиатори, но редовно си плаща за тръби. Този от втория етаж се е заврял в стая и кухня, тях отоплява, другите радиатори са на нула, и той плащал редовно. На третия етаж са две семейства, едното с бебе. Топлят всички стаи. Накрая, при изравнителните сметки .......

161

Shark

преди 5 години

До 118. "На практика в блок с парно няма неползващи парно, даже и никой да не живее в апартамента и парното там да не се пуска. ".....Значи казваш, че на практика изначално е заложено прецакването на хората и тяхното ограбване. Как така, къде го има това, никой не живее в апартамента, парно не се пуска но плащаш!! Тоест НЕползваш нещо, но си плащаш за него. Това къде го има, едва ли някъде по света изобщо има подобно нещо. Което ме навежда отново на мисълта какъв късметлия съм, че нямам парно

160

Анонимен

преди 5 години

Българина не зачита общите части.Всички разходи за общите части се поемат съобразно дела на всеки собственик.Ти си соб-стве-ник!Ама не искаш!Ама не можеш!Ей!Има закон за етажната собственост!Купил си жилище с асансьор,парно инсталация,водна и отпадните води,ел.инсталация,стълбище,осветление на общите части,фасада,мазе и покрив.Общината ли да ти ги поддържа, т.е. ние дето плащаме данъци.Аз съм си купил апартамент без асансьор и парно.Като не ти харесва или гласувате,или го продаваш/заменяш.Ей....

159

Анонимен

преди 5 години

съмнява ме че СЕС наистина са разбрали какво става въпрос.

158

Анонимен

преди 5 години

Ами помещенията за абонатните станции ше плаща ли наем топлофикация или да си строят отвън

157

панчо

преди 5 години

на запад екологично практично ефектно и икономично е всяко жилище с отопление на газ домовете супер добре изолирани за по ниска консумация у нас ***,дърва,гуми,дрехи и квото гори се използва за отопление усещам се като в примитивен строй

156

бай ганю

преди 5 години

топлофикация е някаква отживелица от соца с която хората не могат да се разделятгрупово а не индивидуално носене на отговорност ,постоянни проблеми недоразумения неясноти ...абе *** що се мъчиш с нещо от миналото?

155

Ф.С.В.

преди 5 години

хах )) Наивници- ОТИШЛИ ПРИ ГОЛЕМИЯТ ВЪЛК -за да се жалват от малкият вълк че много ги хапе ))Господа не сте ли разбрали че Съюзът няма да се меси в БГ в полза на народа- Пример ви давам - Пенсия 1200 лв а човека години наред получава само 900 лв ?Къде в Европа го има това? Държавата ти казва- Пенсията ти е 1200 лв но ние ще ти даваме 900 ! А тези които се пенсионират сега ще взимат по голям таван може би ?Това е дискриминация и комунизъм ако щете !! Икономическа диктатура!

154

Анонимен

преди 5 години

Хубавото е с пари. Парното е най-добрият и практичен вариант за отопление в София, а е и най-евтиния. Затова почти всички в София го предпочитат. Разбира се винаги ще се намерят и недоволни, които не знаят каквоо искат.