8

Анонимен

преди 5 години

В България още няма един завод за рециклиране, а камо ли да се въведе разделно събиране, но се започват разни безумни кампании. Имаше едни полимерни чанти от дегрален, та още намирам разпаднали се някъде пликове из къщи. И на запад урковщината е постояно явлвние. И какво ако едни спрат, ако Африка, Азия и Латинска Америка продължат да ги използват и изхвърлят където намерят за добре? Много е късно. Индустриалната алчност взема своите жертви.

7

gogo

преди 5 години

А, добро утро. При соца всичките сламки по сладкарниците бяха пшенични. Сега, след 28 години отново правим завой към соца.

6

Анонимен

преди 5 години

Точно спирането на употребата на сламките ще оправи природата...

5

Анонимен

преди 5 години

Никога не ползвам сламки, но в името на тази кампания ще си купя няколко пакета. Всяка екокампания обслужва интереси. Не бива хората да стават жертва на подобна пропаганда.

4

11

преди 5 години

Не може - отровна е и съдържа глутен.

3

Анонимен

преди 5 години

Уениците произвеждат пластмасови сламки пият боза с тях и после не ги рециклират, учениците замърсяват и въздуха.

2

Анонимен

преди 5 години

Навсякъде се дискутира за технологичната нишка на проблемите с природата, но рядко се изтъкват като проблем свръхраждаемостта, пренаселването на градовете и консуматорската култура.

1

Анонимен

преди 5 години

Сетиха се. В Англия от една година го въвеждат и вече силно намаляха. аз лично не съм виждал напоследък, но може и да са останали на доизживяване.Пък там не ги забраняват централизирано или със закон, а фирмите и организациите на фирмите си подписват меморандуми и ги следват.Предполагам че и в другите държави е така.