160

Комсо Молец

преди 4 години

Внасяйте работници от Виетнам и Сев Корея. Това ще реши проблема с питомно-дивата фауна по градските улици.

159

Ytr

преди 5 години

Така ви се полага голям кеф 🙂

158

Йовчев

преди 5 години

Критериите са завишени ... строителите трябва и образование да имат все пак, не е само да хванеш някой от улицата и да го направиш строител. Големите фирми не взимат така лесно хора и така и трябва да е

157

Коци

преди 5 години

Дали това не е поредната фалшива новина? Кой е казал, че няма строители? Някой иска май пак да създава напрежение

156

Ганцата

преди 5 години

Не се притеснявайте, това няма да повлияе на поръчките, тъй като аз работа в една от големите фирми и мога да ви кажа, че си има хора! И то с лиценз и образование

155

Кочо

преди 5 години

Не стигат, защото повечето нямат образование, за това. Това не са строители! Това са аматьори заради които има некачествени работи. Сериозните фирми наемат сериозни хора

154

Строител

преди 5 години

Да имаш нужното образование и да ме ти позволяват да го практикуваш, някаква си камара, това е монопол. Нека внасят работна ръка, но при условията на ЕС, тоест да плащат заплати на светло каквито са в Германия. Тогава ще има и завръщане на родни кадри. КСБ е организация на некадърници, която търгува с влияние и е гнездо на корупционни практики в бранша. В управителният им съвет дори има хора без строително образование!

153

Луд

преди 5 години

А, тия , хора от третите страни, дали ще искат тук да работят.Или ще или ще изберат Германия???

152

Данчо

преди 5 години

Това колко е вярно не знам, но ми се струва, че някой пак иска да всее напрежение?!

151

Кременка

преди 5 години

Най-важното е, че сериозните фирми, които поемат големи поръчки държавни си имат хора да ги извършват!

150

Ванката

преди 5 години

Я някой да ме светне - има ли у нас отрасъл, при който надницата не е най-ниската в северното полукълбо?

149

Защитни такси за чуж

преди 5 години

Да им се даде свобода да наемат работници откъдето си искат, но да заплащат такси за това. Искат да наемат строител от *** за 6 месеца, да платят предварително държавна такса, подобна на митата при стоките, равна на една средна заплата за бранша за всеки месец и поименно за конкретния работник и работникът получава работна виза за месеците, за които са платени таксите. Ако работникът не хареса условията и реши да си тръгне, внесените такси не се връщат и остават за сметка на работодателя.

148

BGexit

преди 5 години

Защо почасовата ставка е по-ниска и от Русия, въпреки всички еврофондове, които финансират разни строителства от къщи за гости до магистрали и стадиони?

147

!

преди 5 години

До СмешникХайде първо започни от себе си ! В Германия не е възможно да извикаш техник да оправи контактите в къщи или покрива, ако не е от регистрирана фирма.Ти ползваш ли услугите на външна фирма да ти смени изгорялата лампа ?

146

Анонимен

преди 5 години

До ЯстребителАве 10 евро на час?! Т.е. за да си вземе седмичната заработка в рубли че му требе татрата с едно колело(строителна количка) - както казваше сергишев ЦИРКАДЖИИ!

145

Шок

преди 5 години

Вдигнете заплатите и няма да бягат работници, но шефовете искат да печелят 40-50% от стойността на обекта. Това не е ли сива икономика?Като внесат работници, те ще изнесат от страната доста пари, а това е много зле за малка икономика като българската.Сори, решението е ясно, но политиците и бизнесмени, подкрепени от синдикатите не работят по него. То е нормални доходи.

144

Плочката

преди 5 години

Докараите ги но със договори .След като намалее работата ги върнете .

143

Joko

преди 5 години

Чужденци по строежите /!?! Кой ще ви работи с тези мизерни надници. Незабавно спрете с тези дивотии. Ще наводните страната с ***.... Що свестно е останало ще си отиде и БГ ще превърне някаква Б.... стан.

142

Един от Северозапада

преди 5 години

Както видяхме, апартаментите на властта струват милиони.Къщите за гости са съфинансирани от ЕС със стотици хиляди.олко мислите, че е себестойността на един апартамент, който струва 1 милион? на повече от 300 000, и то-пресилено, материали +други разходи, включително и заплати. До милион-печалба. Я им дайте на строителиге по-голями заплати и бъдете коректни с тях, пък да видим, няма ли да има желаещи? Не беше отдавна, когато спяха по 10 във фургон, за минималната,и ги взимахте от бедните региони.

141

Анонимен

преди 5 години

В русия заплащането било 10? на час ха ха. Кого баламосвате бе хора? Пияниците взимат доста по ниски заплати от българите. Минималната заплато в *** е 100?, ама иначе в строителството били взимали 3 пъти повече ха ха.