215

Анонимен

преди 5 години

За онези, които пишат, че просто е трябвало на ръце да внесат болния в болницата. Понякога преместването на човек в кризисно състояние може да бъде фатално. Просто е желателно да не бъде местен, и то от хора, които не могат да преценят как да го направят.Пък и десет метра едва ли ще накарат медиците да си сменят поведението. Много тъжна история. Съболезнования на близките.

214

До Сандо номер 1

преди 5 години

Как мога да търпиш цял час да гледаш умиращия човекАз на твое място на ръце щях да го внеса в болницата за това времеЗа крака да го влачех, пак щях да го внеса вътреАма не. Станахме не хора, а фотографи. Снимаме с телефони при критични ситуации, вместо да помогнемКакто преди време в Южния парк една майка беше снимала детенцето си, пострадало при злополука /блъснато от колело/,вместо да му помогнеДнес Фейсбук ни е и баща и майка, и лекар и учител. Само дето бебета не може да ни прави

213

SILANCE

преди 5 години

До ЛекарДемотивацията и форматирането,благодарение на касовиците е просто повсеместна. Научих,че в същата болница е назначена като някакъв вид директор една "д-р" с диплома от ... Бургаски свободен университет от 2001 г.. А преди около три години се наложи да ходя за лежащо болен и ме порази пустата сграда. Беше преди приключване на сутрешната смяна,но не се мяркаха пациенти, а персонал имаше инцидентно. Прекарах там два часа и си тръгнах с облекчение от тази сграда-паметник...

212

svetulka

преди 5 години

5 градска не са хора, особено тези *** от спешното на 5 градска. Мен са ме връщали поне 3 пъти, а съм здравно осигурен.Първо се опитват да те изгонят , и след като се окажеш упорит и си потърсиш правата те приемат с нежеланиеТези трябва да бъдат осъдени

211

Анонимен

преди 5 години

Ако човекът е имал операция и е направил емболия, вероятно това е причината. На мен например забравиха да ми напишат рецепта за профилактика на тромбоза, ако сам не попиташ и не напомниш може да се окаже фатално. Знам за доста починали хора оперирани успешно и изписани вкъщи, и хоп тромбоза. На баща ми се случи същата случка, за малко да го изпуснем. Така, че внимавайте хора!Благодаря за коментара за инвал.колички, не знаех че са за спешното. Помогни си сам е работата у нас.

210

Потенциален пациент

преди 5 години

От много години насам,в България има само клинични пътеки,регулативни стандарти, лимити,изисквания на здравната каса-безумни в по-голямата си част.Медицина?Не мисля.Или ако има такива медици, които не са на първо място с мисълта колко ще плати касата за тази диагноза,или по коя по-скъпа пътека,/защо не и две/ да лекуват пациентите,то, извинете ме,но са единици останали вече.Порочно, цинично....И разбира се нужни са много пари, една голяма част-платени от пациентите.Ами, какво друго очаквате?

209

Минувач

преди 5 години

Да не забравяме, че в 5 градска все пак ИМА спешен кабинет, има шокова зала, защо докторите от кабинета не са дошли - не се знае. Уж не знаели какво става, но момчето непрекъснато вървеше между регистратура и болният. А той се превиваше от болка. Това куче да беше, да *** така от болка, сигурно 50 организации щяха да дотърчат и ореват света. Думи нямам. И това е продължило 1 час !

208

Анонимен

преди 5 години

Пациентите нямат правата, нито компетенциите да си оспорят епикризата. А тях ги пишат на кило дпри след сложни онко операции. На моя позната бяща й го бяха писали жена на 63г с рак на простатата. За медикаментозно лечение дума да не става да са читаво описани лекарствата.

207

Анонимен

преди 5 години

До Е, НЕОт 30г. държавата учи лекаря не на човещина, а да бъде "търговец в храма" и да спазва стриктно условията на Здравната каса - а там човещина не е предвидена. Дори обратното, ако я проявиш те санкционират. Ако лекар беше излязъл да помага винаги има риск после да се яви някой близък и да каже, "ама той неправилно му направи това и онова". Почват се дела и еди доказвай, че от човещина си отишъл.

206

Ояден лекар

преди 5 години

До Анонимен 206Аз пък мога да предположа, че Вие сте нагъл, безочлив и ояден пациент, свикнал всички лекари и сестри да му се кланят, и да му целуват краката, защото я плаща я не една мижава здравна осигуровка.

205

Анонимен

преди 5 години

До Анонимен 206А аз пък разбирам, че сте от тези пациенти дето са много мазни докато ги лекуваш, а после като ги оправиш почват зад гърба ти те псуват, че лечението скъпо излязло. Ходете си на баячки тогава господине - те и касова бележка ще ви издадат и гаранционна карта, че поне още 3г. ще сте здрав.

204

Д-р Ху

преди 5 години

В българските болници се очаква болния сам да си направи хирургическа операция без упойка, да се зашие сам и да остави 1000 лв на рецепцията като излиза.

203

Лекар 2

преди 5 години

До ЛекарЯвно не сте прочели, че човека е имал множество заболявания. Бърза помощ се вика, защото идва екип оборудван със съответния инструментариум и медикаменти за оказване на неотложна помощ. Този екип носи и отговорност за състоянието на болния и ще прецени къде да го транспортира според състоянието. Загубените 30мин от неадекватния гражданин може да са били фатални.

202

Анонимен

преди 5 години

лекарите нямам намерение да защитавам, ама само да обясня, ако някой прочете, прочете:ако чакате лекар да излезе - народа е казал, от умрял писмопред всяко спешно отделение има инвалидна количка - отивате, взимате и вкарвате болния - води се самонасочил се. Ако няма количка - няколко човека и се вкарва.

201

Колев

преди 5 години

В България и Русия основната задача на държавата е да унижава гражданите и да ги баламосва. Ако на някой случайно почне да му се работи ще го откажат бързо чрез държавен рекет.

200

Кубрат

преди 5 години

До АСПАРУХА вие с какво се занимавате господине и дали сте толкова отговорен в професията, която упражнявате. Лесно се търсят кусурите на другите? Вие касови бележки изисквате ли /давате ли/? Винаги ли карате колата си с разрешената скорост. Пушите ли в заведения и обаждате ли се на съответните служби ако видите някой да пуши. Разхождате ли си кучето без каишка и сигнализирате ли ако видите, че някой го прави на нерегламентирано място. Благотворителност развивате ли?

199

Лекар

преди 5 години

До АнонименЗдрав/стабилизиран човек не прави емболия ей така изневиделица. В нормална държава смърт веднага след проведено лечение се разследва! А да викаш линейка като си пред входа на болницата това въобще няма да го коментирам.... То тази линейка може пак пред същата болница да го остави човека...

198

Анонимен

преди 5 години

До Анонимен 204И вече съм сигурен, че си докторче - нагло, безочливо и оядено. Махни се от сайта да не дразниш.

197

Спиро

преди 5 години

Здравната система е за рестарт. Пенсионната система е за рестарт. Не може повече с тази неработеща икономика и тежка бюрокрация. Пишат се закони на килограм обаче не се спазват.

196

Анонимен

преди 5 години

До МариКаква човещина, каква Хипократова клетва. Човека е получил остър белодробен оток, вероятно емболия или тежка сърдечна недостатъчност - от това се умира много бързо с лекар или без него. Разбира се ако нещо е можело да се направи, то е трябвало да стане много бързо и в специално оборудвана линейка /спешно отделение/, но най-вероятно изхода щеше да е пак този. Просто е станало пред болница и за това е целия шум.