7

Анонимен

преди 5 години

За тази технология, производства и инженери е платено прещедро. В Либия техниците и инженерите вземаха луди пари за никаква работа. Запада сключваше изключително изгодни сделки с Либия и за да не ги изтърве скачаше с 2 крака във вътрешната им политика. Когато Кадафи се опита да се противопостави го убиха. А преди това либийците имаха по - висок стандарт от европейците. Единствено алкохола и наркотиците бяха забранени. Медицинските сестри там правеха луди пари от проституция.

6

Анонимен

преди 5 години

Колко жалко! Каква подредена и социална държава беше Либия при Кадафи. Но беше непослушен и предложи продажбите на петрол да не са обвързани с долара и набързо го елиминираха. Както направиха и със Садам и шефа на френската Тотал- Кристоф де Маржери с която той имаше договори "Петрол срещу храни". Същото се опитаха с Асад и Мадуро, ама нещо не им се получава. Абе мъка, мъка защото клубът на анти-долара се разраства.

5

Те

преди 5 години

Демокрацията процъфтява явно там.....

4

Анонимен

преди 5 години

Пинкоо кадифиико нали искаше Францияв да плаща в злато ...хапането на ръката която те храни води до тук. Ефендито пак хапе немскияв шамар ..послее пак те ще са виновни :) като са ти дали производство, технология и инженери. ..мълчиш и слушаш ...Защото си просто НИКОЙ. Кои бяха тея държави преди да им дадат технология за добив ? Едни пустини с маймуниии :) отворете си очоте.

3

Анонимен

преди 5 години

То вече няма такава държава Либия.

2

Анонимен

преди 5 години

Либия........................няма такава държава, остана само една територия!!!

1

socialen

преди 5 години

Демократизирани.