13

Франкофил

преди 5 години

Катедралата е изключителен шедьовър и съм сигурен, че французите ще я възстановят, че и подобрят! Хубавото е, че щетите не са непоправими. Изгорял е покрива, но емблематичните кули отпред, гигантските камбани, реликвите, стъклените стенописи и дори органът са непокътнати! А статуите около кулата която падна са били свалени преди пожара. Има Бог! Vive la France!

12

Гошко

преди 5 години

Става въпрос не за органа на Б.Б., който във възбудено състояние е не повече от 10-15 см, а за музикален инструмент, дълъг 15-20 м. Не виждам как може да се разглоби и пренесе, пък и след транспорта дали ще заработи. На баба внучето беше вдигнал брадата нагоре и смяташе, че с Меркел ще покорят ЕС. Бог слуша, трая си, но накрая не издържа и изпрати от небето божествен огън. Франция остана без религиозния си символ, а Макрон - само с баба Бриджит...

11

doko

преди 5 години

Не разбрах колко часа преди пожара е започнал демонтажа на ,,Най-големия орган в Европа,,...С кози крак да го демонтират,пак не се връзва.Постановка!

10

MON DIEU !

преди 5 години

Една от най-хубавите резиденции на Исуус Христос изгоря, а той не си помръдна и малкия си пръст. Дали наистина този е Бог или се е самозапалил, за да грабне застраховка???

9

Митю Пищофа

преди 5 години

И моя орган е доста голям,но е едва от 20-ти век

8

Колев

преди 5 години

От кметството на Париж са обявили: "Предвид новата политическа реалност и бъдещето на града,взехме решение на мястото на падналата кула да бъдат построени минарета и катедралата "Нотр Дам" да се прекръсти на джамия "Нотр Дам"

7

Анонимен

преди 5 години

А французите се гаврят с нас за сметкс на африканци.Какво се гаврят бе алкашин? Искаш да ти правят ехтибар и да ти дават даром пари, а ти да ги пcyваш?Кой ти е виновен, че си неудачник?Защото само такъв може да съди другият гледайки в неговата чиния.

6

Анонимен

преди 5 години

За кво им е катедрала в Париж?

5

game1

преди 5 години

Местии, местанее

4

Анонимен

преди 5 години

Според вас евроджендърите ще съобщят ли ако пожарът е запален умишлено от някой брадат гост?

3

Анонимен

преди 5 години

Това стотната статия ли е вече за катедралата?

2

Анонимен

преди 5 години

Човекът с увреждане Квазимодо и ромката Есмералда са спасени.

1

Факт!

преди 5 години

Цяла Франция е построена от българи.Вижте в гугъл кои са Катарите и откъде идват има една много известна тяхна катедрала в забравих града там.А французите се гаврят с нас за сметкс на африканци.Дс ми ги махате от главата.