37

Анонимен

преди 5 години

"Тя поне няма беженци..."Няма, защото самите кубинци са бежанци от така създадения комунистически рай.

36

Анонимен

преди 5 години

Колкото и да ми е жал за хората там е добре за България, че има още такива държави, за да може да се прави пряко сравнение. И въпреки очевадните разлики пак има болни мозъци, които ги превъзнасят. Едно време и за нас бе нормално да няма ток, храни и елементарни неща, докато в същото време изнасяхме. А да, американците винаги бяха виновни.

35

Анонимен

преди 5 години

До Анонимен 29Какво да й мислим на Куба? Тя поне няма беженци...Къде са тези бежанци бе?

34

Анонимен

преди 5 години

Предстои?Че то до сега имаше ли нещо по магазините в Куба?Ако не си преоизвеждат хората сами като нас едно време до сега да са измрели от глад ако чакат на комунистите.А в Куба стават интересни парадокси.Влизаш в магазина - пълен ... с консерви от яребица и нищо друго.Четка за зъби ако искаш да си купиш няма.Неведоми са пътищата партиини!

33

Анонимен

преди 5 години

Имам една позната с баща върл русофил.Ходи в Куба, показва ми снимки - мизерия тотална.Разказва ми как жените проституират масово за $4-5, даже някои за по един сап.ун.Жилищата порутени, олюпени, някакъв фермер вкарал нелегално стар двигател Мицубиши от САЩ и го монтирал на трактора си ... абе трагедия.Ама хората видиш ли много били щастливи.Работели за $20-30 месечно.Обаче сега американците всичко щели да развалят.

32

Анонимен

преди 5 години

"Винаги съм се чудил как може да има нормални хора, които да харесват беднотията и простотията на социализма или комунизма..."---Харесват системата, защото не бе нужно нещо да знаеш, можеш и правиш, а да имаш "правилното" мислене и да мачкаш умните и способните за да вървиш нагоре

31

Анонимен

преди 5 години

На комунистите , ако им дадеш да управляват пустинята след време ще има дифицит на пясък. Това са необразовани и прости хора докопали се до власта с кръвопролития и геноцид над народа си.

30

Анонимен

преди 5 години

Как пък все в такива тиранични "социалистически" държави се случва да има недостиг на нещо. И що все твърда валута им трябва. Да плащат в рубли :)))Като разправям на по-млади хора, че и в България бяха дефицитни елементарни неща като кафе, банани, дънки, маратонки и дори тоалетна хартия и те си мислят че ги лъжа. Дори имаше режим на тока въпреки че АЕЦ-а и тецовете работеха на пълна мощност.

29

Анонимен

преди 5 години

Винаги съм се чудил как може да има нормални хора, които да харесват беднотията и простотията на социализма или комунизма няма значение как се казва. Явно това са прости и неграмотни хора , за които е важно нещо да има в копанкята като прасетата.

28

Анонимен

преди 5 години

Не може да бъде след 60 години социализъм в Куба да има недостиг на храни. По всички марксически теории трябваше да е точно обратното в САЩ да има недостиг и мизерия, а в Куба благоденствие и потоци от желаещи да попаднат в социалистическия рай Куба.

27

Пст

преди 5 години

То и нашите *** американците са им виновни, нищо че на американците, България им е през дедовия.

26

Анонимен

преди 5 години

България много е добре- пари,фалшива храна,туристи,наркотици,продажни политици-абе рай! Какво да й мислим на Куба? Тя поне няма беженци...Ще се оправи.Украйна-никога...

25

Анонимен

преди 5 години

Кастро защо не си направи среща с Ким и Мадуро и започнат да си менкат ракети срещу пури и ток, може тогава трите икономики да цъфнат хахаха.

24

Ха-ха

преди 5 години

Китай посочи пътя на развитие за всички подобни страни,ама тия се ослушват!Може би защото не са работливи като китайците....Иначе реално цяла Латинска Америка си е ко.ч.ина,независимо от политическото устройство.

23

Анонимен

преди 5 години

"В Куба тази година е все по-трудно да се намерят основни стоки като пилета, олио, яйца и брашно до голяма степен заради недостига на твърда валута, с която да се плаща вносът на стоки или оборудване"---А защо не си ги произвеждат сами? По цял ден пачанга, после нямало продукция. Не може да не произвеждаш/изнасяш и да имаш валута. Социалистическа икономика с две думи.

22

Факт

преди 5 години

До АнонименВсъщност природните красоти на Куба са запазени поради слабото икономическо развитие.Иначе щеше да е нещо като Слънчев бряг....

21

Циник

преди 5 години

Имат късмет, че няма зима при тях....досега да са изпукали от студ....в държава където саnyна е с купони....има нещо много гнило!Призовамам другарите възхитени от кубинския рай - спешно да стягат бохчите , и да емигрират.По едно време вътрешните гуми от ЗИЛ бяха кът там .... защото щастливите кубинци ги ползваха да преплуват до бреговете на "капиталистическите САЩ"

20

Анонимен

преди 5 години

BurzimДа те командироваме там комунистическо ***, но с техните доходи. Аз лично ще ти плащам средната заплата за Куба да видим колко ще издържиш без храна, интернет достъп, автомобил и всички нормални човешки благинки + комунистическа пропаганда.

19

Анонимен

преди 5 години

Комунистите крадат, американците са им виновни.Народа гладува и бедства, американците им са виновни.

18

Анонимен

преди 5 години

Скоро циреят на червената проказа в Куба ще се спука и Куба пак ще бъде ПЕРЛАТА НА КАРИБИТЕ! Такава красота дадена от Бога и такава незавидна съдба!Бях чел преди години, че автобусите не се движели след като стане тъмно, защото нямали крушки за фарове. За улично осветление и дума не става!