92

Анонимен

преди 5 години

Аз знам една черна дупка. На Гинчето от Пловдив.

91

ДртПрч

преди 5 години

Това е снимка на поничка, ама не е на фокус. ;-)

90

Анонимен

преди 5 години

Жена е по-добра от мен? Ееее? Не, не може! Ко ш ми са прави н мене, тая дет един буркан не мой да отвори.... Аааа!

89

тъпчо

преди 5 години

Да пратят някой да я снима по отблизо, че много размазана...

88

Гост

преди 5 години

С днешната техника която има тази размазана неясна снимка от която нищо не се разбира е просто смешно.

87

Анонимен

преди 5 години

Целта на науката е да подобрява живота на хората(според гения Никола Тесла), а не да дава мъгляви обяснения на неясни астрономически обекти!!

86

Анонимен

преди 5 години

Колко ли милиярда са потрошили учените за да изкарат снимка на един пикселиран ......?

85

Анонимен

преди 5 години

До ФутурологТъмна енергия и тъмна материя няма......................още по интересно как изчислиха, че била около 90 %!!Вселената не се разширява...........това е една глупава теория на един католик-йезуит!!

84

Анонимен

преди 5 години

"Аз имам друг въпрос, защо след като този феномен с този начин на "заснемане" на черната дупка не сме заснели до сега и друга такава?"Защото това е първият опит за заснемането на този феномен. Използвали са най-големите радиотелескопи на Земята, комбинирайки ги в нещо като свръхтелескоп образно казано с размерите на планетата и им отне няколко години обработване на данните със суперкомпютри докато "проявят" снимката.

83

оная работа

преди 5 години

вчера жената си изпусна айфоня у ваната, докато си миеше оная работа. и ей го резултата. иначе в медиите изглежда като черна дупка, да

82

Анонимен

преди 5 години

"Ти откъде си сигурен, че това е черна дупка???Да не усещаш гравитацията от панелката си в Люлин???"Представата ти за размера на България разпростираща се от дома ти до Люлин е отражение на ограничените ти виждания за света, точно както оранжевото сияние около дупката е отражение на заобикалящата я светлина.Как така откъде съм бил сигурен, че е черна дупка? Насочват телескопите към определена точка, за която се предполага, че има черна дупка и виждат това, което се очакваше да се види.

81

Анонимен

преди 5 години

До Анонимен 94Ти откъде си сигурен, че това е черна дупка???Да не усещаш гравитацията от панелката си в Люлин???

80

Анонимен

преди 5 години

Много са ми интересни физиците-теоретици...............не разбират нещо и айде сега............измислят нови понятия.............черни дупки, бели дупки, тъмна материя, тъмна енергия..................а пък хептен като зациклят някъде................струнна теория и пространството имало 11 измерения................голям смях!!!

79

Анонимен

преди 5 години

"Наблюдавахме астрономически обект с неясна природа и произход...........след това да докажат, че това е черна дупка............ако могат, разбира се!"Какви словестни гимнастики се опитваш да правиш само и само да не признаеш, че това е черна дупка ахаххаха

78

Анонимен

преди 5 години

Много ми е интересно как така се разширявала Вселената като балон............................хаха..............................и къде се разширява..........................в празното пространство ли???Това, което е извън Вселената-балон не е ли също Вселена???Нали Вселената е всичко, което съществува??

77

ПроСоТо

преди 5 години

До Анонименда,темата е много интересна и обширна...Добре че ТУК се прокрадват И такива теми,че от непрекъснатите "новини" за разни "Мегз"-и,убийства,кражби и подобни,просто не може да се диша..

76

Снимката не струва

преди 5 години

Не е на фокус!!

75

red shift

преди 5 години

До ПроСоТоДоплеров ефект има не само в акустиката, но и в електродинамиката................в астрономията доплеровият ефект е оптичен ефект и се проявява като червено отместване.Това се тълкува като разширяване на Вселената само защото досега не е дадено друго обяснение...............но възможно е да има и друго обяснение!!

74

Анонимен

преди 5 години

До ПроСоТоИма разбира се.Нарича се неутронна звезда.Това е черна дупка без тунинг ;) Когато масата и гравитацията и нарастнат над определена граница се ражда черна дупка.Която всъщност е бяла.Неутронните звезди обикновено са бели. Те са доста разпространени и някои са толкова странни че е невероятно да съществуват например понякога им се случват "звездотресения" които изпращат вълни от гравитация. Изобщо темата е интересна и безкрайна.

73

фактите

преди 5 години

Още веднъж го казвам..........уравненията в теоретичната физика не могат да се решат точно, защото не знаем крайните и граничните условия,които лимитират законите на физиката, оттам уравненията не могат да се интегрират, освен това математическите модели винаги са условни..................оттам идват понятия като черни дупки, тъмна материя и т.н.