81

Унаще Храсти

преди 5 години

85 Бойковите смърфове могат защото са синиНиновите също защото са червени....а оранжевите папкат портокали от Куба и гледат залеза отдоле

80

Анонимен

преди 5 години

За 130 бона никога няма да купите двустаен в центъра.

79

Анонимен

преди 5 години

Сигурно има грешка. В тази статистика вероятно не са взети предвид жилищата на гепаджийте по 200 евро квадрата.

78

Анонимен

преди 5 години

Жилище преди децата - Ок, ама на дедова възраст ли да ги дундурка човек, след като най-после се е сдобил със собствено.

77

Гoшу

преди 5 години

Хахахахахахахахахахаха :) Умрях от смях. Цитат:"...със средна цена на двустайните жилища в градския център от 65 150 евро". Този "двустаен апартамент гаранция ще е не-повече от 30-35 квадрата. Авторът който е написал тази щуротия ще му дам 66 000 евро и искам да ми купи апартамент в центъра на София, ама да е двустаен и не по-малко от 65 квадрата :))) Ако успее, ще му подаря 10 000 евро да си ги харчи със здраве :))) Явно на боксониерите като им сложат една гипскартонена стена и става 2-стаен :)

76

Унаще Храсти

преди 5 години

Я виж ти, били евтини и въпреки всичко депутатските са още по евтини. Магии до шии

75

Анонимен

преди 5 години

"България се нарежда на 72-ро място в класацията със средна цена на двустайните жилища в градския център от 65 150 евро."Ако включите и апартамента на Цецо ще скочим с още 20 места напред в класацията.

74

Анонимен

преди 5 години

До Анонимен 75Жилище преди децата, че иначе много зор ...

73

Анонимен

преди 5 години

Свястно жилище, а не стая с кугненски бокс в ж.к. Люлиноа Младост 27, е поне 180 000 лева и нагоре в София. Ако сметнем, колко средни заплати след таксите ни трябват, ще излезе, че и трябва, да събираме около 17.5 години. Демек - живейте с мама и с тате до 45 годишна възраст или се хванете с кредит и давайте 60-70% от дохода ви с вечно нарастваща лихва, докато се пенсионирате. Ако имате късмет, може би детето ви, ще наследи апартамент ... Ако не му е писнало от мизерията ви и не се е имигрирало.

72

dfggg

преди 5 години

До АнонименМалиии, много е зле работата. Несъм казал, че трябва да се изплати за 3 години.

71

Анонимен

преди 5 години

до 74 - dfggg:Направо ме развесели, много бих искал да сте прав, ама надали.То през тези 3 години човек не яде ли, не плаща ли наем докато няма жилище, не ползва ли комунални услуги, не ходи ли на почивка, не издържа ли деца и т.н., ай да не задълбавам.

70

авс

преди 5 години

защо у нас дв.апартпмент е много евтин като сравним заплатите излиза че унас е най скъпо 65 150 хил евро а сега сметнете при заплата 300 евро да ли ще е възможно да се купи дв.апартамент.сега сметнете колко еда заплата в англия.това е възможо да се купи за 20г25г.да се плати а унас дори не стигат 30 го.глупости драскате да ви се смеят хората пишете нещо по интересно на пример за либия и украйна но недейте да копирате от дойче веле франспрес

69

dfggg

преди 5 години

Хората са го изчислили - едно жилище трябва да струва колкото 3 годишни заплати. Значи в София ако заплатата ти е 1500лв х 36 = 54 000 лева = 27000 евро. Всичко над това е злоупотреба.

68

БАЛОН-Н-Н

преди 5 години

1. Приемам сравнение за цена на кв.м (какво е това двустаен апартамент, а - 40 кв.м, 60 кв.м.?)2. Да се даде коефициент на съотношението среда работна заплата / цена на кв.м.3. Да се даде ср.лихвен процент по кредитите.4. Да се даде среден наем на кв.м.5. Доколкото разбирам сравняват средна цена в България (София никъде не пише!) спрямо цена в отделни скъпи градове (Лондон напр.). ИСТИНАТА Е, ЧЕ В МОМЕНТА ЦЕНИТЕ СА БЕЗУМНО ВИСОКИ!

67

АНТИ

преди 5 години

Апартамент все ни свързваи пак той ни делиапартамент купи бързопишман УЖ политик.На това аз му казвамлесен животбудали да изплащатапартаменти до гроб.Апртамент е готовбългарски политикс далавера да вземевсеки ден всеки миг.С тези сделки (не)знайниза луксозен палатапартаменти сънувабеден електорат.Много скъпо излизаапартаментна любовГаньо вечно е в кризавъв валат стар и нов.Отново ни плашатс нов имотен балони поскъпва квадратабез пазарен закон.

66

Анонимен

преди 5 години

Започна агонията на брокерчетата, вече пишат смешни неща :)

65

Loyko

преди 5 години

Този който е писал или преписал статията трябва да знае ,че двустаен в Корея и Сингапур и т.н не е същото като двустаен в България.На техните двустайни в България им казваме тристайни и никакви общи части,а за качеството да не говорим и средата в която се живее там .Несравнимо е...Позволявам си да пиша тук защото сам живял в Корея и Япония около 10 години и посещавал Сингапур,Хонг Конг и много други места по света.

64

Ц.Ц.

преди 5 години

Много по-евтини са!

63

...

преди 5 години

Епа първо на първо в БГ има посторени толкова много жилища, че все едно българия е 10милионна държава! После обаче това строене продължаа и продължава и продължава! Но като се замисли човек що ти е да купуваш жилище некъде си по средата на нищото!? И башкатова, че имотния балон се пука през едни 5-10г и представи си, че купиш на 2000евро квадрата както е по столицата и изведнъж цената падне до към 800 евро както е в по-големите градове в провинцията! Еми ...

62

Ron

преди 5 години

Струва ми се че за определянето на цените, механизмът на търсенето и предлагането не отразява реалните цени, ако приемем че 20% от апартаментите са необитавани. Това значи че трябва да има законодателни промени които да направят да бъде "не изгодно" да се държат празни апартаменти чрез таксуване и пренасочване към имотния/ наемният пазар, вече на "реални" цени.