64

Анонимен

преди 4 години

Лошото е, че самите собственици в повечето случаи са с нереално високи очаквания за парите, които могат да вземат за амортизираните си имоти. Често брокерите имат по-реална представа от алчните собственици.

63

На босия цървулите

преди 4 години

Мисля да помоля Артекс да ми продадат апартамент, луксозен за 600 евро. Ако откажат ще ги съдя за ДИСКРИМИНАЦИЯ. Нали всички сме равни.

62

Да да

преди 5 години

Балона ще се спука .На фона на бягащите от българия млади хора ,ниска раждаемост,голям брой наследствени жилища,огромно строителство логичен е спад на цените.

61

Анонимен

преди 5 години

Абсолютно! Написах една дълга история за къщите в САЩ, но се оказа че тук се приемат само кратки коментари. Може да са глупави, но да отговарят на съвременните условия, ала Twitter... Ако искаш да ти я разкажа, обади се на mp85747***yahoo

60

Балона ще се спука

преди 5 години

Балона ще се спука скоро !! Спекуланти и крадци нарочно надухте цените !!! И ние искаме от евтините Апартаменти на Артекс !!!

59

хxxx

преди 5 години

Определено има имотен балон. И ако за София има някакво обяснение, то и в провинцията офертните цени достигат софийските, което е абсолютно необяснимо, при обезлдяващите се градове и села. Чужденците, купуват само ако цената е по ниска от техните страни, но в момента цените надминават тези в западна Европа. 90 % от офертите стоят с години по сайтовете, няма никакво движение, нито се купува, нито се продава. Aко има сделки, те са единични и главно от рускоговорящи.

58

Мен

преди 5 години

До До РеалистДрън дрън, такива като теб си накупиха покачващи се имоти 2008 и още чакат да достигнат цените...да ама не... Правите си малко анализ, няколко формули на ексел и ще се види дали ще излезе сметката. Нещата на 90% могат да се сметнат. И няма една истина валидна за всеки - на един доходите му позволяват да купи в кеш дори и сега и дали ще има някакво понижение след 1-2 години хиче не му дреме. Друг тегли голям заем и после не може да го плаща. Затова смятайте!

57

До Реалист

преди 5 години

Това е вярно за всяка ВЕЧНА стока, като земята и златото. Цените на жилищата в рамките на човешкия живот, надали растат само нагоре. Ако живеят от 2-3 поколения, после вечността на това жилище рязко те приземява. Мислете кога купувате и кога продавате. Много съм печелил, но двойно губил от пикови покупки и после съсипани имоти. Жилището не е вечно, да се разглежда толкова дългосрочно за повече от 60-80 години, когато на този интервал можеш да видиш само покачване..

56

До Реалист

преди 5 години

Точно така е. Имаш ли възможност, купувай без да философстваш, че занапред можело цените да паднат.Знам няколко семейни двойки, които получиха от родителите си спестовни книжки с хилядарки на сватбите им през соца. Можеха да си купят жилище и да доплатят с лесен за изплащане кредит, но предпочетоха да опапат парите по заведения и курорти.Помня един как "дълбокомислено" повтаряше "Сега апартамент не се купува, скъпи са!"Но след 1990 г. видяха зор - децата им вече тийнейджъри и ни пари, ни жилища

55

Анонимен

преди 5 години

Трябва да се направи ясна разлика между пукане на балон и корекция в цените. Балонът се пука, когато стане криза и хората, които са се надценили по някаква причина не могат да си плащат вноските по кредита. Имотите се връщат на банките и те се чудят как да ги продатат на ниски цени. Корекция на цените може да има както е казано в статията, когато стане предлагането на жилища повече от търсенето.

54

Реалист

преди 5 години

В дългосрочен план цените в София са само нагоре. Може да има временни понижения, но в крайна сметка колкото по-рано човек си купи жилището, толкова по-добре. Вероятността цените да паднат е много малка, а да се повишат е много голяма. Второ, ако не си мошеник от ГЕРБ, ще трябва да теглиш кредит и да го изплатиш докато си работоспособен, а не като пенсионер с малката пенсия. Другият вариант е цял живот да чакаш балонът да се спука и до края на дните си да си под наем.

53

Мен

преди 5 години

До истинаЦените тук са на основанието, че има купувачи. Ако няма цените ще падат, щом някой купува на определена цена значи цената е справедлива. Никой не му е опрял пистолета до главата и да го кара да купува, винаги е въпрос на избор. Дали е разумен е съвсем друг въпрос. И аз смятам, че на тези цени да купуваш трябва да си луд, напазарилите с кредити последните 2 години тепърва ще си сърбат попарата...

52

Ванката

преди 5 години

Не знам дали забелязвате, но докато ни занимават с глупости цените на горивата скачат, а цените на петрола спадат!

51

Анонимен

преди 5 години

Апартаментгей. Само до тук прочетох и се отказах да черта повече.

50

Не цените са високи,

преди 5 години

а доходите на над 90% от българите са ниски.Ако хората получаваха нормални заплати, щяха да си позволят да имат по-високи критерии и срещу сегашните цени щяха да изискват по-качествено строителство, по-добро разпределение и изложение на жилищата, дворове - зелени площи и удобна инфраструктура. Нямаше да се строи така нагъчкано и за всяко жилище щяха да бъдат осигурени поне по две паркоместа или двойни гаражи.Беднякът по неволя не е претенциозен и се заробва с тежки кредити или непосилни наеми

49

Анонимен

преди 5 години

До Додо 57Може би, цените ще се саморегулират, ако ордите от стотици хиляди провинциалисти,--сигурен ли си, че те имат вина?аз ще ти кажа, как моментално ще паднат цените ...искаш ли да разбереш?записвай си:1. "закон за абсолютната давност" на всякакъв вид дълг,течящ от датата на последната вноска2. закон, казващ, че -"обезпечението, покрива дълга"!на другият ден след обнародването на тези два закона -цените ще се сгромолясат!народ.мъдрост: "вържи армен. поп, за да е мирно селото!"

48

от Караулката

преди 5 години

Търся етаж с асансьор до гаража.600 ЕВъзможна замяна!

47

Анонимен

преди 5 години

Още ще растат. Строящите се жилища не могат да покрият нуждите търсещите. За София. Докато в провинцията заплатите са МПЗ или малко над нея, в София дири продавачки не се хващат за под 1000 лв чисти, ще продължат цели семейства да се изнасят от родните си места към София.

46

Оферта

преди 5 години

Продавам кучешка колибка 1.5 кв.м. южно изложение, панорамен изглед,с дворно място за заравяне на кокали, цена по договаряне.

45

Додо

преди 5 години

Може би, цените ще се саморегулират, ако ордите от стотици хиляди провинциалисти, налазили, окупирали и оакaли София в последните 30 години се само-депортират по родните си места, така, че и Софиянци да получат глътка въздух и да излекуват ушите си от мякащата реч, заливаща масово града във всичките му учреждения, заведения и всеподобни обществени места. Така ще е по-добре за всички!