48

Анонимен

преди 5 години

Не приемат вече!

47

Анонимен

преди 5 години

Шо в изостанала Германия ве? В рассия нямат ли по-добра техника???

46

Анонимен

преди 5 години

И ся зимам 300 долара на месец.За годината стават 3600. За 60 деня, ша ми влезнат с каруцата колкото з 5 години. Ми навитлсам, ама. Няма номер за връзка.

45

Анонимен

преди 5 години

При реален космически полет от 60 дена човек ще е подложен на ускорение не повече от ден. През другото време ще е в безтегловност, което ще предотврати кръвонасяданията в определени зони, както се случва с лежащо болните на земята. Проблем би била мускулната дистрофия. За да се избегне може да се направи система за електрическа стимулация на мускулите по групи или нещо подобно. Ама е много кофти да та бият с ток докато си лежиш...

44

МАНИ МАНИ

преди 5 години

Продавайте трева и ще имате мнооого пара ;)

43

Анонимен

преди 5 години

здрав човек ако лежи 60 дена ще се разболее , това е факт , после парите даже няма и за лекарства да му стигнат

42

Я па ти..

преди 5 години

До Анонимен 29 Отивай. Поне на 101 г. да има някаква полза от теб. Източи пенсионната система.

41

Я па я..!

преди 5 години

Тия ще получат декубитални рани от лежане. Не съм навит.

40

Само питам

преди 5 години

А НАСА няма ли вече резултатите от поне двуседмично лежане на космонавтите си при полетите до Луната . Всеки един компютър лесно може въз основа на тези данни да изчисли какви промени ще протекат в човешкото тяло и при по дълги пътувания при отсъствие на гравитация ...... а. Имат ги ама не ги дават . Нека се мъчат опитните мишки. б. Имат ги, ама са забравили къде са ги прибрали. А може и да са ги унищожили. в. Какви полети до Луната ?

39

Анонимен

преди 5 години

Баба ми счупи таз и изкара 8 години в легло без да става. Почина естествено. На 82.

38

Анонимен

преди 5 години

Сега какво? Оказва се, че Мъск не е правил такива изследвания, а вече е готов да праща хора на Марс ;)))))Айде мъсковистите първа писта и по бързата процедура на червената планета ;)))

37

Иванчо

преди 5 години

Трябва сериозен научен напредък за мисии до Марс. Едно такова пътуване е над настоящите възможности. Такива тестове, ако са реални, показват едно мъчително разтегляне на човешките физически и психически способности.

36

Анонимен

преди 5 години

До Анонимен"Постът е идеален за депутат."---Депутат не става: ще осе.ре всичко, докато лежи. :)

35

ПроСоТо

преди 5 години

До Анонимен ама тоя не е бил дори студент,да не говорим за "професор"!..Просто му е харесала тая дума "професор",впечатлила го е..

34

Анонимен

преди 5 години

До ПрофесорТи от БАН ли си? Ако си от БАН, значи имаш опит по лежачка и можеш да им бъдеш полезен.

33

Waffen SS

преди 5 години

Съпругата ми каза,че това било работа като за мен,защото освен да лежа,да чета,да ям и да ходя на тренировки,нищо полезно не върша.А,да ходил от време на време да пазарувам,ама тя трябвало да ми пише какво да купя.Аз И обясних,че много си я обичкам,но и това не помогна.Ясно е,че трябва да постъпя в НАСА на работа,мд-а-а

32

Горан

преди 5 години

На лежащо болните се правят масажи, с цел да се избегнат декубитални рани. Освен това ги обръщат ту на една, ту на друга страна - раздвижват ги. Болните нямат избор. Някои са в будна кома, други са в дълбока кома с години. Не бива обаче да се мисли, че за здрав човек би било лесно. Дори и да е в безтегловност. Самото обездвижване е ужасно. Особено за здрави хора, в съзнание! Болните нямат избор. Иначе биха скочили и побегнали с 300...

31

Анонимен

преди 5 години

18 500 ще са една пета от разходите по възстановяването, ако нещо се обърка.

30

Анонимен

преди 5 години

До Анонимен 32По твоята логика не би трябвало лежащо болни да живеят повече от 70-80 дни, но не би. Някои се мъчат с години.

29

Горан

преди 5 години

Според мен този експеримент е предварително обречен на огромен неуспех. Няма да има издържали. Не е в човешките възможности да лежиш 60 денонощия, и да си в съзнание през поне половината от това време. Неслучайно при дълги космически пътувания в научната фантастика се говори за криогенни камери, за хибернация, продължителен сън в летаргия, докато трае пътуването. НАСА вместо да си губят времето, да си пуснат някой филм. Пришълец, например!