34

За виното и календар

преди 5 години

До АнонименТака е брат, но ако най-старият и най-точен календар се нарича български, нека всеки, го знае, за да не говори глупости между ракиите или бутилките вино. Впрочем пиячи сме дадено ни е от Одрисите . Данайците (гърците) са пиели виното разредено с вода.

33

Анонимен

преди 5 години

Да има ядене и пиене на масата па ми дреме дали пише Гърция Северна или Южна Македония ако ще и Месопотамия или Сингапур да пише. Стават вече банални с тия имена.

32

Кой, кой е всъщност

преди 5 години

До МАКЕНяма Македонци, те са избити, от Рим преди повече от 2150 години. Днешните гърци при освобождението си, от османско иго не са знаели, че са такива, наричали се ромей. Сега пък са елини. Днешна Северна Гърция и Северна Македония са всъщност Долна Мизия. А Горна е днешна Северна България. Тракия е от поречието на р. Струма до Цариград, тоест днешна Южна България и Европейската част на Р.Турция. Древните македонци са изтрепани, от Ромеите тоест, от гърците. Затова е част от абсурда.

31

Стив Джобс

преди 5 години

марката, е на първия дето я регистрира. гърците от край време патентоват всичко, що се отнася до хранителните продукти на балканите в.т.ч. "Ракия"

30

Анонимен

преди 5 години

Във Византия тема Македония т.е. област Македония са били земите около днешния Одрин. Има един византийски император Лъв Македонец , който е именно от там.

29

Анонимен

преди 5 години

Долината на Струма в Античността никога не е бил част от Македония. Била е част от Тракия. Спартак е тракиец, а не македонец. През 244 г. от Хр. прошение на жителите на Скаптопара е било отнесено от император Гордиан III до управителя на провинция Тракия. Който не вярва да отиде до историческия музей на Благоевград и да види надписа в оригинал.

28

Игор

преди 5 години

Виното наместо да не зближува и обединува тоа не одалечува, но тоа се случува само ка тие што го произведуваат. ка тие што го консумираат с случува точно обратното.

27

ined

преди 5 години

За виното не знам, ама македонската наденица е българска марка, гърците и бюрмаджиите да правят вятър на супата

26

Анонимен

преди 5 години

Македония е територия.На една чест от нея беше образувана държава.Благодарение на САЩ които искат да откъснат тази държава от руско влияние и да разположат военни бази на тази територия бе постигнато споразумение за името.Все едно да се спори Добружанско на кого е или Тракийско.Те в ЕС едва ли ще влезнат.А от НАТО нито ще станат по умни нито по богати.Ще си останат винаги Бивша Югославска Република.

25

МАКЕДОНАЦ

преди 5 години

НА ЕВРОПА БЕ *** НА ЕС,Е ЗА ТОВА СИ ТРЕБА ЕВРОПЕЙСКИОТ,ЩОТО БАЛКАНОТ ОТ ТАКИВА ПИТАНИЯ ПРАВИ ВОЙНА.ТРЕБА НЕКОЙ ДА ВИ УДРИ БРЕ СО СОПА ДА ВИ ДОЙДЕ АКЪЛОТ,А СЕГА ПИЙТЕ ПО ЖИВО И ЗДРАВО И АРНАТА ДА НЕ ВЕ БОЛИ ГЛАВА.

24

Анонимен

преди 5 години

Македонското вино е българско,преди години сърби и гърци заграбиха едно парче българска земя с българско население и си го разделиха помежду си,сега вече и те станаха с измисленото от късното Средновековие име - македонци.Македония и Македонците са една измислена история от фанариотите,изсмукана от пръстите и няма нищо общо с реалносттта,приказки от хиляда и една нощ,с която история гръцките попове са искали да грабят славянските православни християни и им налагат данъци,но бяха ги изгонени

23

Додо

преди 5 години

Гърци и Фиромяни ще се разберат, но с тези антибългарски, евроатлантически ценности на Бойко М. Борисов ние, Българите винаги ще бъдем отдолу и поемащи.

22

Анонимен

преди 5 години

На болгаре, симитлийскио кмет се разпореди.

21

Милен Илиев Минков

преди 5 години

Няма- да- забравя, Санданската,...Елена Бокушева,...Ако-я, познавате,....Поздравете-я, от- Българйна......

20

ДИВАК

преди 5 години

До Винар - кога ще ме черпиш от ТВЙТО вино да ти кажа от коя махала на БЪЛГАРИЯ си !:)

19

ДИВАК

преди 5 години

До Анонимен 23 - много си ГОТИН ! особенно със завоя с линейката :))))))))

18

Винар

преди 5 години

Всъщност става дума за гордоста на бивша Югославия-вината от Тиквеш.Всеки любител на виното го знае като ,,Вино от Тиквеш" и няма нужда от МакедониитеИмената са като като нашите Мелнишко и Мавруд,унгарското Токайско,френското Шампанско и др.Който и да се бори за ,,име" това са вина от от стотици години и тези спорове са излишни.Пишеш мястото на производството , ние пиячите знаем от къде е,пък политиците и ,,борците за история" да си го наричат както искат

17

Винара

преди 5 години

Македонско вино без македонски суджук и наденица маже ли???

16

До 14

преди 5 години

Ти изби рибата.По голяма глупост рядко се демонстрира така самонадеяно.Най страшни са точно такива полуинформирани и полуграмотни същества с претенции че знаят всичко и говорещи като последна инстанция.Не сравнявай гръцката и ,,македонската" история.

15

?

преди 5 години

Родом съм от Северозападна България. На наш диалект котка се казва мачка. На село, говорех на диалект (от респект); на всяко друго място - на литературен български. Говорейки за жителите на Скопска Маквдония: нашата туристическа дружинка от крупно предприятие, отиде през 1991 на екскурзия в Маkедония. В Скопие ни настаниха в частни хотели. На другата сутрин се срещнахме, един от нашите каза неговият хазаин казал, че те са "по-големи българи от нас, българите в Бг". Ще олекнат :). Дай им време.