48

оветщщ

преди 5 години

До айде сегаОсвобождение на България от турците- да. За Кунчев и Ботьов си прав.

47

оветщщ

преди 5 години

До АнонименИ като как така сърбите нямат нищо общо? С около една трета от войниците и с цялата тежка артилерия?

46

оветщщ

преди 5 години

До Анонимен През второто царство единствен българин е Ивайло и може би Смилец. Асеневци са власи, а Тертеровци и Шишмановци - кумани.

45

айде сега

преди 5 години

"За съжаление ние винаги сме били слаби в пропагандата". Ей тука вече историците лъжете, ама много лъжете. Само с пропаганда успяхте да фаворизирате датата 03.03.1878, която НЕ Е освобождението на България, а края на РУСКО-ТУРСКАТА ВОЙНА. С пропаганда успяхте да издигнете в култ Васил Кунчев и Христо Ботев- първият крадец и убиец, вторият- терорист,отвлякъл с група бандити австрийски кораб.Техните съвременици изобщо не ги понасяли,било ги е страх от тях.Неслучайно никой не знае къде е гроба на..

44

Анонимен

преди 5 години

От 41АБе ейййй! За ко ми биете минуси бе ейййй! Антибългари такива! БЪЛГАРИНЪТ Е ВОЙН! Не някаква мижитурка, варяща си ракия в мазето на панела!!!! Победа или смърт! Това е за нас!!!

43

оветщщ

преди 5 години

До 41 - не са докарали по-рано артилерия, защото България е нямала. По-точно - имала е, но само полева артилерия. Крепостта се е държала, докато са докарали тежката СРЪБСКА артилерия. Без нея с атаките на нож само е щяло да увеличават лешовете пред телените мрежи на фортивете.Ама сега не им стиска да го признаят.

42

Хахаха

преди 5 години

До 43 Анонимен------------------Турция това чака:))

41

IYI

преди 5 години

Одрин падна защото Османската империя воюваше срещу Русия,България,Румъния,Черна гора и Сърбия.Пет към едно.Оппаааа

40

Анонимен

преди 5 години

Ми време е пак да се пробваме :)

39

без митология

преди 5 години

Сърбите - 50 000 армия си траят хитро и дават общо 500 жертви.Ние после съща даваме около 500 жертви. нашите и сръбските жертви май са от неправилно насочен артилерийски обстрел, но това не е доказано.След обстрела, армиите не атакуват - те просто си навлизат в Одрин..Питането е - Защо артилерията не се включи по-рано??????????Защо се дадоха безсмислено 10 000 живота на българи, които най малкото щяха да са полезни при Междусъюзническите сражения....Историята на е точно това г-н Марков

38

без митология

преди 5 години

Нищо не омаловажавам. Одринските атаки са апотеоз на храбростта на редовите български пехотинци и панахида за 8000 или 12 000 от тях, тръгнали лице в лице срещу сигурната смърт, изваща от фортовите картечници и оръдия от крепостта.ОБАЧЕ, да изпратиш елитните си пахотинци на сигурна смърт се наказва със разстрел..

37

31

преди 5 години

Руснаците - те първи използват етнонима турски и турки...

36

Анонимен

преди 5 години

До 31 А на българите кой им е казал ,че османците са турци и говорят на турски!

35

Анонимен

преди 5 години

Един и същи пише усилено невероятни глупости в коментарите убеждавайки ни колко е "начетен" в историята и постоянно омаловажава БЪЛГАРСКАТА победа при Одрин - не сръбска или помашка които нямат нищо общо в случая!

34

До Анонимен 32

преди 5 години

Глупости. Питайте руснаците.

33

Анонимен

преди 5 години

И в момента 80 % от населението на Одрин са етнически българи. Това си е наш град.

32

land

преди 5 години

Швейцария вероятно е два три пъти по-малка от България! Как живеят швейцарците, как живеем ние? България и сега не е малка по територия!? Но е малка по това, което е в главите на хората! Не ни трябва още територия, след като и тази, която имаме не можем добре да управляваме, даже я унищожаваме. Ако Солун беше български и него щяхме да бетонираме като Черноморието, така че добре че е останал при гърците! Акъл трябва, образование, култура, цивилизация!

31

Анонимен

преди 5 години

Защо е пропиляна?Питайте анличаните и французите те знаят

30

аноним

преди 5 години

Бе отворко всички българи в Османската империя са знаели ,че има турци ,само ти в 21век не си разбрал!Всички българи са знаели, само отоманците са разбрали че са турци една през 1923 г.

29

без митология

преди 5 години

По късно сърбите повтарят пленяването на Шукри паша - и от къде го взеха бре, майка...отвлякоха го "на нож" от българите.Ето този фалшив патриотизъм ще ни затрие съвсем - не е важно да завземеш, важно е да запазиш, да развиеш и да цивилизоваш...Държава се създава на острието на меча, но се запазва с дръжките на ралото, на мистрията не перото на ...