103

oinisejowox

преди 4 години

mewkid.net/buy-amoxicillin/ - Buy Amoxicillin Online <a href="mewkid.net/buy-amoxicillin/">Amoxicillin 500 Mg</a> kir.hrqt.m.dnes.bg.kip.ro mewkid.net/buy-amoxicillin/

102

Отмъстител

преди 5 години

Каквото повикало , такова се обадило! Това е само началото.

101

Анонимен

преди 5 години

Няма как Шипка и Булаир да са към ранната българска история.Който е писал заглавието е страшно неграмотен.Ранната българска история е тази на хановете,а тогава Османската Империя изобщо не е съществувала.Просто Тарънт се е вдъхновявал от събития от Българската история,но в никакъв случай не от Ранната.Моля редакторите да не се стараят да изглеждат по-начетени отколкото са.

100

ШОПА

преди 5 години

не мога да понасям наще лигльовци които декларират толерантност към мюсюлманите-такава те нито разбират,нито заслужават.Аз не видях и не чух един мюсюлманин да съжалява или покаже солидарност след ислямските десетки кланета на мирни хора.

99

Богомил

преди 5 години

До Анонимен 105Повечето ни историци са агеннти на Москва/ДС или КГБ/. Затова все още истинската ни история не е видяла бял свят, а Овчаря ни праща да пасем трева в Монголските степи, та белким открием корените си там. Резултати естествено няма, но Овчаров си направи екскурзията до там! Това ще му остане.

98

Анонимен

преди 5 години

Руския шпион Говедаров не пропуска шанса да охули България и да я натика при турците и монголите, от чиито коптори едвам се измъкна благодарение на демокрацията!

97

Втора легия

преди 5 години

Е, от новозенландската ли да се вдъхнови???

96

читател

преди 5 години

През последните години имаше десетки атентати на ислямисти, по цял свят.Но никой от тях не беше повод за въвеждане на допълнителни ограничения, или забрани за оръжия.Сега се случи един, и веднага се заговори за нови законови ограничения.Защо ли?

95

Бобо

преди 5 години

Пак са объркали заглавието на статията! Като изключим две битки повече се интересувал не от ранната, а Средновековната история на България. Какви хора пишат тези статии? Не сте ли посещавали часове по История?

94

до 91

преди 5 години

Княз Фружин е син на последния търновски цар Иван Шишман и сръбкинята Драгана Хреблянович - дъщеря на деспот Стефан Лазаревич. Той заедно с братовчед си Константин - син на Иван Страцимир, вдигат първото въстание срещу османците. По-късно взима участие в похода на Владислав III Варненчик.

93

Един от Северозапада

преди 5 години

Битката при Шипка по време на ОСВОБОДИТЕЛНАТА ВОЙНА????Не ми се искаше да вярвам, че сте про герберски сайт, но използувате дословно лексиката и постулатите им от 3-ти март!!! По време на тази Освободителна война, кой и от кого ни освободи? Не вялвам възрожденците ни, за които говори Борисов, да са обсаждали Плевен, да са се били при Долни Дъбник, Шипка, Стара Загора? Нещо друго ще да е? О, неразумний и юроде, поради что се срамите да кажете истината?Поне заведете децата си на Шипка един път.

92

Анонимен

преди 5 години

Този изруд уби 50 а над 350 в Нова Заланде приеха исляма.гледайте има снимано как милиони хора приемат исляма всички засвидетелстват шахада.

91

Анонимен

преди 5 години

Някои от българските боляри и царски наследници минават заедно с владенията си и населението под унгарска власт,за да не са под османска власт и стават васали на унгарците,други са самостоятелни владетели,а това за свещената римска империя е абсолютна глупост,защото тогава в западна Европа е имало само отделни феодални владения на отделни феодали,не са имали държави.Сигизмунд е владетел на Унгария.Чак 3-4 века по-късно Прусия започва да превзема наоколо владенията на феодалите и да се разширява

90

Щирлиц

преди 5 години

Любимата на всички дума-ЗВЕРСКО...А иначе всеки ***.т,може да прави препратки към нечия история,стига нему да е изгодно в определен момент.Ама е важно да се разпалва огъня,не да тлее,защото оръжие трябва да се купува,ей!

89

Анонимен

преди 5 години

До 93, ти за бая *** ни взе. Щели турците да си стоят и да не нападат никого. Ислямът е базиран на идеята за световна доминация. Той не е идеология за домашно полозвате. Това е идеология да тотално налагане навсякъде. Но ние няма да позволим това. Все едно дали ще трябва да се бие или не. Взе да ни писва от вас!

88

Феликс

преди 5 години

Дали има ли някой, който сериозно му е жалко за тез муслита?Може би, но не аз.

87

Анонимен

преди 5 години

До 91. Много грешиш. Ако не бяха сръбските предателства и гръцките малоумщини, османците не само щяха да изчезнат в небитието но и въобще нямаше да стъпят в Европа. В решаващите моменти сърбите са заставали на страната на османците, винаги. Въстанието на цар Константин 2 Асен и цар Фружин е потушено от сръбски и унгарски васали на османците. За тях е било по важно Българската държава да загине от това османците да бъдат прогонени.

86

Анонимен

преди 5 години

Когато мюсюлмани избиват християни по света - пълно мълчание. Когато християни отмъщават - ау, какво гнусно престъпление. За вас Терант може и да е терорист - за нас е отмъстител! Всякакви аргументи от рода на "ама той е терорист", "ама убивал невинни" са вече без каквото и да е значение. Отговори на мюсюлманския терор ще има и това е само началото. Да си бяха стояли по копторите, да не бяха ходили да завоюват Нова Зеландия маскирани като "бежанци" и "имигранти".

85

Анонимен

преди 5 години

Разликата е,че Фружин е син на цар Иван Шишман и Сара-Теодора,която се счита за еврейка,но няма доказателства за това дали е била еврейка по произход или е изповядвала временно юдеизма,защото по-късно тя става върла поддръжничка на православното християнство.Но със сигурност няма намеса от някоя балканска държава,балканците може да се псуват,карат и обиждат,но няма да посегнат помежду си.

84

Анонимен

преди 5 години

До АнонименНе знам,дали има нещо вярно в това което пишеш,може и да има конфликт между тези две държави,не знам,но забележете,че той пише името на Фружин,а не пише имената на останалите български участници,например като първия братовчед на Фружин и също цар на България - Константин 2 Асен или на българския войвода и болярин Мирчо Стари.Разликата е,че Фружин е син на цар Иван Шишман и Сара-Теодора,която се счита за еврейка,но няма доказателства за това дали е била такава по произход или е изпо