51

ОПЛ

преди 5 години

До пецата2 -3 пъти да година да ходиш на лекар НЕ Е РЯДКО за млад човек. Един път за профилактика е добре, но 2-3 пъти или имаш здравословен проблем или друг. А далаверата с направленията е че касата отпуска определна бройка направления за тримесечие и по този начин лимитира заплащането на СПЕЦИАЛИСТИТЕ (които си получават парите за направление. Годишно се пада по едно направление на пациент! Ако искате вярвайте! Здраве и мир!

50

Ангел Колчев

преди 5 години

УПРАВЛЯВАЩИТЕ СА СЛАМЕНИ ЧОВЕЧЕТА- ПЛАШИЛААААА. ТОКУ ЩО СИ НАМЕРИХА РАБОТА- ДЖИПИТА- РАБОТЕТЕ СИ Я-ХА-ХА-ХА.

49

ДО 77

преди 5 години

До АнонименИ ТУК ,КАКТО ВИНАГИ НЕ СИ ПРАВ....АБЕ СМЕНЕТЕ СИ ВОДЕЩИТЕ БЕ-САМО *** ЛИ ВИ ОБУЧАВАТ-*** *** ПРОПАДНАЛА

48

Анонимен

преди 5 години

Ако един чиновник си клати по цял ден краката и заплатата му е поне 1000 лв, защо един лекар да не получава поне 2000 лв? Пари за лекари, учители и полицаи ще се намерят, когато съкратят половината хрантутници по канцелариите. Някои от тях могат да се преквалифицират на учители и възпитатели, поне реално да си изработват назначенията.

47

Анонимен

преди 5 години

Да върнат старата система и да вдигнат заплатите на лекарите. Един лекар трябва да получава не по-малко от 2000 лв заплата. Ако дава нощни дежурства или работи в спешна помощ, доплащането трябва да е сериозно. Преди години си отивахме на какъвто специалист ни е нужен. Той може да ни насочи към друг специалист.Сегашната система, въведена от Костов, ни лиши от здравеопазване.

46

до 73

преди 5 години

До АнонименЗакриването е заличаване на практиката в РЗИ, може да работи като лекар в друг сектор. Но ще има проблем с груповите практики. Голяма част от лекарите са със сп-ст по Вътрешни или Детски болести, а според закона те нямат право на ОПЛ практика след 2010г., ако нямат сп-ст Обща медицина, т.е. не могат да пререгистрират отново груповата практика без колегата им.

45

Анонимен

преди 5 години

И как точно се "закриват" лични лекари???Джурналята, поне опитайте да пишете не български! Че не можете - добер, ама опитайте!

44

Анонимен

преди 5 години

Да учат, всеки трябва да учи, особено лекарите!!!

43

Анонимен

преди 5 години

До Млад лекарВ цял свят лекарят е лекар с приходи ,положение в общество след като е положил изпит за специалност/поне в белите страни/.А така и трябва.Той доказва подържането на следдипломна квалификация/междо другото и при нас го има на хартия-300 точки за 5 години ,но никой не го контролира/чрез участие в международни конгреси ,симпозиуми,като всеки от тях е упоменато колко точки носи.Хора починът на Злобин е минало/един човек в много направления/,не може да не поддържаш нивото на знанията си

42

Нищо!

преди 5 години

Отговорих на 63

41

Повечето работят

преди 5 години

БЕЗ СЕСТРИ.

40

Какво значение

преди 5 години

Има дали са със специалност или не. И без това при джипитата сестрите вършат повече работа. Повечето дават само направления.

39

гадая защо

преди 5 години

Не виждам никаква връзка между темата и илюстриращата снимчица - на фиш за месечна заплата на санитар . . . . . . и то от октомври 2017 год

38

сълзотворен газ

преди 5 години

Нека уточним - под """закриват ги""" вероятно се разбира - НЗОК няма да поднови договори с тия практики - така ли ??? Ами ако е групова практика и двама нямат, а петима имат специалност - като как ще бъде ? ? ? ! !

37

adolf HITLER

преди 5 години

Само във ВРАЧАНСКО знам трима НЕВРОЛОЗИ,КОИТО СА НА 55Г и никога не са полагали изпит за специалност , но работят в частния сектор като специалисти!

36

Анонимен

преди 5 години

Спокойно ! ГЕРБ мисли за вас ! Вчера Турски поток ,АЕЦ Акую ,днес ТЕЦ Варна и Доган ,утре Аеропорт София ,по преди ,,владичество и съжителство ,, подир време 500 лекари на б унището. С една дума - Погребална агенция ГЕРБ мисли за вас .

35

Анонимен

преди 5 години

До АнонименНе изведнъж,а 19 години им казват,че трябва да специализират обща медицина,за да бъдат титуляри на практика.

34

Анонимен

преди 5 години

Що за простотия е това,значи до сега са ни лекували некадърни джипита?Има възрастни лекари с 30-40год.стаж,и изведнъж им казват -Извинете,но от Вас нищо не става!

33

До 45

преди 5 години

Нали се сещаш ГРОБ и идеята им, че лечението на пенсионерите е излишен харч за държавата - те си го казаха. В София хората под 50 отдавна не ходят по общаци - направо на специалист, щото за общака трябва да си вземаш отпуска, за да се вредиш и ти излиза по-евтино направо с час за специалист.

32

димитър

преди 5 години

Искам да попитам,защо в левия ъгъл имам черен квадрат с някакъв текст и където няма поле за маркиране с текст"не приемам"?длъжен ли съм да дам положителен отговор,при положение,че не съм съгласен?