37

Мен

преди 5 години

Евро стандарт за американски автомобил е невъзможно да се извади ходих каде ли не и всеки вдига рамене (производител, кат, Евро тест, технически преглед) защо се измерват газовете на техническият преглед като не служат за нищо. Пелен абсурт.

36

до бай Ой

преди 5 години

Байо аз карам кола на 30 години ,купил съм я за 5000 и за 20-те години през които аз съм я карал не съм вложил и 1000 лева.И аз вземам 2000 лв заплата ама като знам с днешните какви ядове имат хората ми се гади.Не,че не мога,а ме е страх да купя нова.Новата кола е като телевизор "Велико Търново"-абсолютен сбиротък-части всякакви и качество никакво!А и за какво-бях я забравил 3 дни отключена и никой не я беше пипал,нито влизал в нея.Ами ако беше нова?

35

въпрос

преди 5 години

Това с данъка са пълни мъгли.В сравнение с миналата година данъка ми се е увеличил с 46 стотинки-от 15,96 на 16,42 лева.А който има 50-60 хиляди за кола да си и плаща и висок данък и каско и данък спокойствие,данък сянка,данък лунно затъмнение,данък сладолед,застраховка срещу сблъсък с НЛО,самолет,метеорити и не знам какво още.Да плаща и сервизна подръжка по 2000 годишно,подмяна на софтуер ежеседмично охраняем паркинг месечно.Да плаща и хич да не мрънка!Имал бол пари-дал.

34

Анонимен

преди 5 години

Факт е, че целта на новата формула е била всеки, който е плащал нисък данък да плаща повече. Ето ви реален пример с моята кола - купувана нова от тук 2011 г., 90 к.с., Евро 5 (пише го в талона). Миналата година платих около 26 лв. , а тази с новите "отстъпки" - 34 лв. Страхотна логика няма що - за втората по екологичност категория и с доста слаб двигател - увеличение. Явно вярно са мислили за разни мутри и за собствените си коли по 300+ коня, а не за обикновените хора.

33

Anonimen

преди 5 години

Колите на газ също трябва да са със по малък данък

32

Анонимен

преди 5 години

Само не разбрах,моята е евро 3 данъка същият ли ще остане или ще го вдигнат?

31

Анонимен

преди 5 години

Само че трябва първо да променят закона, за който убедително лъгаха в края на миналата година. За това общините искат талон. Вече пред тях не се доказва екокатегория, а пред КАТ само. А те като не саго отразили в талона пак трябва доказваш пред тях с удостоверение от лицензиран вносите, да ти сменят пак талона и тогава ще ти намалят данъка. Ама и сега, лакто и ноември, когато се обясняваше как няма да се вдигнат данъците, само баламосват хората.

30

Анонимен

преди 5 години

Що за идиотия?Министърът е представител на законодателната власт и СЪЗДАВА ЗАКОНИ. Ръководството на изпълнителната власт, както и общините трябва да ГИ ИЗПЪЛНЯВА.Какви са тези пазарлъци? Кой не си е свършил работата - законодателя (например калпав закон) или изпълнителя (смятат се за недосегаеми)?Що за "новини" изобщо четем?

29

Анонимен

преди 5 години

Данъци? Само балъците платят данъци!

28

Кратун

преди 5 години

Май някой в ГЕРБ лека-полека започна да мисли каква я сътвориха. Но на принципа "Партията е права, когато съгреши дори." Започват да се мислят някакви половинчати решения и да се обяснява на хората, че може и да не си губят времето. Няма проблем. Няма да се глобяваме. Ще плащате малко повече, без да е необходимо, ама голяма работа! Нали така? Бой и еб***не не се връщат.

27

Тикви недозрели

преди 5 години

Изводът е един за мощните турски и *** каляски данъка пада, за обикновения народец се вдига!

26

Тикви недозрели

преди 5 години

До Анонимен Аз не плащам 100 лв. Нямам пари за мощен автомобил, както повечето българи и за нас пътния данък се вдига със:Евро 2- 70%Евро 3- 50%Евро 4 -50%Евро 5 -25%и Евро 6 без промяна

25

Анонимен

преди 5 години

Властта отново излъга и ограби народа /и най много най бедните/ вместо 10% увеличение 120%. Който иска да се оплаче на арменския поп. Подлагайте си главата на дръвника и скъсаните цървyли ще ви отнемат.

24

Крадци

преди 5 години

На *** и Цвъ Цвъ не им стига партийната субсидия и ще пълнят касичката-ГЕРБ, като доизпразнят джоба на българина.

23

Анонимен

преди 5 години

Без екологична норма, защото са сложили *** вместо Евро 4, данък 133.01 лв.С Евро 4 - 96.74 лв., разлика от 36.27 лв.За кола купена нова в България 2008г., но служителите не са си направили труда да впишат евро нормата.Сега какво, да си губя ден-два, за да поправям грешките на администрацията ли?Докога ще сме им роби на тия?

22

Отврат

преди 5 години

Герберасти *** и крадливи. На маймуни ни направихте. Дерете по десет кожи от гърба на народа. Нямат напълване крадливите ви и корумпирани търбуси. Отврат.

21

Анонимен

преди 5 години

Какво се спестява с екокатегорията за всеки 100 лева, които плащате при липса на категория:Евро 1 - плащате с 7,69 лева по-малък данъкЕвро 2 - с 15,38 лева по-малкоЕвро 3 - с 23,08 лева по-малкоЕвро 4 - с 38,46 лева по-малкоЕвро 5 - с 53,85 лева по-малкоЕвро 6 - с 69,23 лева по-малкоНапример, ако нямате екокатегория и плащате 200 лева данък, с Евро 1 ще платите 184,52 лв., при Евро 2 - 169,23 лв., при Евро 3 - 153,85, при Евро 4 - 123,08 лв., при Евро 5 - 92,31 и при Евро 6 - 61,54 лева

20

gio

преди 5 години

"Отразяването на екокатегориите се извършва от 2007 г. - от членството на България в ЕС. Голяма част от автопарка у нас е от автомобили, които са втора употреба, и при внасянето им не е била отразявана екокатегория"долна лъжа, имам закупена чисто нова кола и друга втора употреба пазя документите и на двете за от покупката им и на двете места толкова ясно са изписани характеристиките на колата, а в талона нямам нищо. Това че в КАТ са мързеливи не е проблем на хората, че да искаш даже още пари.

19

Анти ГЕРБ

преди 5 години

Поредната шашма на крадците от ГЕРБ. Сега човека си вади такъв документ срещу 100 лв. След година или две, се променя нещо в закона /както непрекъснато се случва/ и този къс хартия остава без никаква стойност. Но собственика вече е хвърлил пари в хранилката на ГЕРБ.

18

реалист

преди 5 години

Хубава работа ама герберска. Ще се опитат да направят нещо и то задължително ще създаде повече проблеми. Като сте некадърни по - добре не пипайте. Хем искате да вземете повече пари от нас чрез данъци, хем ще ни го изкарате през носа от некадърност.