29

Анонимен

преди 5 години

Може да е стабилна, ама ще ни трябват 100 години, да догоним останалите, а по- вероятно е никога да не успеем.

28

икономист

преди 5 години

До бай ганюИнфлацията не се проявява равномерно при всички стоки, затова не може да се каже, че ако спестиш 1000 лева сега, след една година те непременно ще са по-малко. Има много продукти и услуги, чиято цена даже намалява. Ако ти похарчиш разумно тези средства, може да се окаже, че даже си на печалба. При всяка инвестиция, без значение дали краткосрочна или дългосрочна, винаги съществува риск, който много малко хора могат да управляват ефективно.

27

икономист

преди 5 години

До VКакво искаш да кажеш с това, че ЕС не води до конкуренция? Нали идеята на този съюз, е точно осигуряването на свободно движение на хора, стоки и капитали между държавите членки? Никакви пречки няма пред конкуренцията! Институциите на ЕС не могат да се бъркат в механизмите на пазара. Единствената пречка пред конкуренцията, е съсредоточаването на капитала в малко на брой монополни структури, които изместват по-малките играчи от пазара. Това е неизбежно заради х-ра на пазарната икономика!

26

погледнете обявите

преди 5 години

Погледнете обявите за работа.Добри заплати дават само на шофьорите и програмистите. Явно сам е жизнена икономиката. Ама Макрон вдигна мерника на превозвачите. Само с един ИТ сектор икономиката няма как да изкласи.

25

Waffen SS

преди 5 години

Винаги когато се заговори за българска икономика,ме нарушава смях.Икономиката е сведена до шиене на *** и потници с чужди суровини, малко ниско качествен туризъм,малко проституция,малко зърно,малко добивна силно замърсяваща индустрия.Като цяло това е икономиката на бандустана България.Няма електроника,няма машиностроене,няма роботика,няма кибернетика.Абе,я дайте чалгата на макс.

24

V

преди 5 години

Политиката по доходите е много важна . Кетапостроенето ИТ в обществения сектор ,акцизите , жилищното строителство . Правителството не може да управлява парични потоци . Икономиката разчита на българите в чужбина . А тука пък е пропуска на другите държави . Този ресурс е важен и няма политика по въпроса на ниво ЕС . Така че държавите да се изправят в конкуренция за не държавно храненичетата . Като се изостри конкуренцията ще се реши и този проблем . ЕС не води до конкуренция .Това е голям проблем

23

Анонимен

преди 5 години

Още един непризнат световен гений е готов за телевизионен "експерт" и лобист на който му плати.

22

Анонимен

преди 5 години

Добре бе, кое в стабино? Най-ниските заплати в Европа? Недостига на работна ръка? Корупцията? Кое?

21

24515

преди 5 години

Безусловно е прав - какво по-стабилно от несъществуващото! Да се създадат резерви от това, което е на загуба по предварителни разчети! Доцентът е добре да излезе от лабораториите и да се поразходи по улиците, да се отбие в някое бюро труда и да опита нап ракитка да си намери работа с възнаграждение, което да му позволи да създаде и сови лични резерви. Пращайте такива на полето да садят домати и картофи - поне тях да не внасяме.

20

Боко Тиквата

преди 5 години

Така е госудин професоре, няма я никаква !

19

ИКОНОМИСТ

преди 5 години

До АнонименИМА БЪЛГАРСКИ СТОКИ АМА САМО ЕТИКЕТА Е БЪЛГАРСКИ И МАМЯТ ХОРАТА

18

академик от герб

преди 5 години

нашиот човек изпълнява секретна задача,така че ВЕРВАЙТЕ МУ-----хахахахахахах

17

Махленска клюкарка

преди 5 години

Ако напишете в гугле: Станишев каза, че бг криза няма или подобно и ще прочетете интервю 2008-9 как бг е остров на стабилността и при нас кризата няма да дойде, защото..., и т.н. После ни изненада и сега пак същите тези ще излязат да говорят как да я борим и как те са казвали и че никой не ги е чул. Накъдето вее вятърът...

16

Махленска клюкарка

преди 5 години

Преди дни имаше друга новина от този същия форум и там се казваше, че всички са казали, че ще има забавяне на световната и оттам на бг икон. Сега други твърдения. Общо взето нещата са малко такива, но ако станат по-такива може и да не са чак толкова зле, но може и да са.

15

10

преди 5 години

Доценте , не щем стабилна , а развиваща се икономика ! Стабилната икономика води до стабилна бедност , каквато е у нас сега !Какви учни сте !?

14

са

преди 5 години

Те и заплатите са стабилни-не мърдат с години!

13

Анонимен

преди 5 години

Икономика ли??? Ако ги няма европейските пари сме живи загинали. Какво каза онзи ден докладът на ЕК? Милиарди сме получили,но икономиката ни не е преустроена и бедността расте.

12

АБС

преди 5 години

стабилна икономика в бг от ноември 1989 голина народа е без работа без пари гладува тоя ми говори за стабилна икономика 50 процента народа е гладен и са избегали от такива лъжи

11

АЛС България

преди 5 години

Стабилно печатаха цял месец столевки. От това следва инфлация. Бензинът отново стабилно поскъпна. 4 завода напуснаха БГ. Безработните само от тези 4 завода са 1700 човека.Сега,разбра ли,защо винаги ще си останеш доцент?

10

Анонимен

преди 5 години

Много стабилно напоследък едни стабилизатори стабилно ни обясняват, че всичко е много стабилно.От опит знам, че когато една дума се повтаря като мантра, за да си самовнушават управляващите, че са такива и да се заблуждават, че ще ни управляват като Тодор Живков 33 години съвсем демократично, това показва, че и те не си вярват.