316

История

преди 5 години

ПродължениеЛевски можеше изобщо да не бъде осъден, а оправдан, ако не беше пристигнала торбата с архива на БРЦК, където са били неговите писма, включително и признанието за убийството на чирачето.....До този момент за него няма доказателства....Къде е истината - предателите викат - дръжте предателите...

315

История

преди 5 години

До народе!Версия 1Хаджи Иванчо Пенчович е гнусен предател, който е осъдил Левски на смърт.Версия 2Хаджи Иванчо и още четирима българи - членове на този извънреден съд са тези, които са осъдили баш предателя Общи на смърт по бързата процедура и веднага са го обесили.Те са осъдили на тежки присъди всички, които са предали делото и другарите си.Те са оправдали всички, които са си държали езика зад зъбите..Левски за малко да бъде осъден само за убийството на чирачето и оневинен за съзаклятие

314

Waffen SS

преди 5 години

До до Waffen SS///Радвам се ,че сте такъв голям специалист по генеалогия,но когато няма неоспорими генетични доказателства,тя се явява само клон и спомагателна информация към историята и историографията.За сега има достатъчно твърдения ,че майката на Светослав е българска принцеса,от значителен брой български историци,като част от изследванията са още от 30-те години на 20-ти век,така,че трудно може да са политическо пристрасни.Но баща княз Светослав е от Рюричите

313

Зъл

преди 5 години

До Анонимен 345Ще напиша за твоя годеник - това е по-актоанално!***, Путин е мъж, та дрънка - по всяка проява ще го познаеш, ама си обратен, мисленето ти е обратно, резбата ти е обратна. Руснаците имат приказка "Карлик, но вот с таким х....". И пружат ръка и я пляскат до лакътя!Човекът има две дъщери от първия брак и две деца от гимнастичката, с която скоро ще се ожени официално.

312

Скептик

преди 5 години

Не се нервите, фарисеите искат Левски за тях, 3-ти Март за тях, да се отъждествяеат с героите, за да не видим, че са Лауна, да определят кой добър и кой лош. Просто ги игнорирайте.

311

народе!

преди 5 години

До За наградаПенчович-депутат след Освобождението и граф Игнатиев - княз на българите

310

Анонимен

преди 5 години

Мани го Левски век и половина от тогаз я напиши за Годеника на Путин че е по актоален ((

309

Нациоаналист

преди 5 години

Явно и тогава е БГ предАтелу. Дано после за награда амуджите да са ги смазали, като този учител.

308

гавра

преди 5 години

Днес около паметника на Апостола Васил Левски редом с българските знамена се продава и вееха руски такива . Нямам думи за това осквернение на паметта на Дякона , който е бил против Русия , както и неговия учител Г.С.Раковски -пръв разкрил зловещата роля на Руската империя по българския въпрос.

307

до Waffen SS

преди 5 години

Твоите псевдо исторически твърдения са точно опорните точки на руската историография , която за съжаление и повлияла и на някои наши историци от миналото като Петър Мутафчиев . Сега обаче излизат истинските факти и те са недвусмислени , че Олга не е от никакъв български род камо ли от царския род Дуло . Скоро в Истори.бг тези неща бяха много подробно обяснени и всички историци бяха единодушни, че Киевска Рус е викингска държава и Олга е от вигински произход и няма нищо общо с България .

306

Анонимен

преди 5 години

Значи сесесари и гербери го мразят Ботев чудя се как такива като путку симеонов и зелю зелев и сандо йорданов не са го изключили от училищната програма

305

СЪДЪТ

преди 5 години

Веднага осъдих баш дьонмето Общий на смърт и го обесих - за назидание на другите предатели. Те обаче не се спряха- за това предателите осъдих най-тежко - доживотно заточение в Диарбекир. Другите, които признаха, но не указаха на другарите си - осъдих на 2 години Диарбекир.Тези, които не признаха и не указваха на другарите си - освободих поради липса на доказателства.Султанът заповяда - 5 бесилки - присъдих една, но после книгите от Влашко изгориха и онова хубаво момче Васил Кунчев..

304

Хъш

преди 5 години

Беше комунист...любител...Вярвам в единний светлий комунизъм ...или как беше там...

303

Анонимен

преди 5 години

Бил ли е Ботев комунист след като пише за чорбаджии изедници ??

302

Батаченин

преди 5 години

О, движенье славно.......о,.....мрачно движенье!О, дни на борба горда....о...дни...на паденье!Епопея мрачна, непозната нам, Епопея пълна с геройство....и срам!Иван Вазов

301

Батаченин

преди 5 години

Ако предците ти са от тези, които са се скрили в гората и са изоставили хората - за такива няма памет.

300

До батачЕнин

преди 5 години

И моите корени са от Батак. Айде да не пишеш ЛЪЖИ и да петниш паметта на предците ми! Ти явно не си от Батак.

299

История

преди 5 години

Хасан Али Чауш - българин, мохамеданин, политически полицай с чин старши разузнавач(чавуш).Хюсеин Бошняк - сърбин от Босна, мюсулманин, онбашия(десетник), комендир на отделение от 10 заптиета. И двамата са преживели Освобождението и са свидетелствали за залавянето на Левски.Тогава изобщо не са знаели че той бил баш-комитата. Лош късмет и добър полицай.

298

Хасан Али Чауш

преди 5 години

негова милост, челебият го усъмних за царски душманин по следните причини.Две недели преди Коледа срещнах тогова в центъра на Ловеч наедно с челебият димитър Пъшков. Там ми се представи като търговец на риба от Русе..беше облечен в градски дрехи ..Денят след християнския празник, срещнах същият извън града при лозята, облечен в турски дрехи. Призна ми се че бил ловчанлия, познавал ме..отивал към Къкрина..Усъмних се и се върнах в Ловеч отгдето вдингнах онбашията Хюсеин Бошняк с десет войника..

297

Батаченин

преди 5 години

Баташкото клане(1695 човека списък Йордан Венедиков) го извършиха българи - мюсулмани от селата над Батак. И то защото въстаниците "пробили блокадата и се изтеглили в планината", разбирай, избягали са на сигурно и са изоставили беззащитни селяни. Вижте датите на гробовете в Баташката църква.