52

Анонимен

преди 5 години

Вижте какво става, когато една индустрия е сравнително незасеганта от корумпираната ни кому-капи-идио-икономика! Тъй като не е толкова лесно, като да набиеш човека, да му вземеш бизнеса и да живееш, като ***, нито става, да запалиш малката фабрика на конкурента или да подкупиш ХЕИ, за да затвори мястото. Дори и да са се прибвали, бързо са разбрали, че бизнеса може да се изнесе не за седмици, а за часове, но дори и да го "вземат" е все едно, да дадеш на борец учебник по физика....

51

Пешака

преди 5 години

Аз можи да не сам по-по-найка програмистче, ама си бачкам истинскта работа и си съм спал с жена. Па вий?

50

Анонимен

преди 5 години

До Анонимен 48Русия е в списъка, защото техните хакери избират президента на САЩ. Нещо неясно? Смени си учебниците!Забравих, в Русия си служат със сметала... Но ти и това не можеш.

49

Анонимен

преди 5 години

47.VB... ауч. Съболезнования, братле!

48

Анонимен

преди 5 години

До 48Skillitron ги е сложил, защото е руска компания никой не ги знае,не и извън "бившия съветски блок".А пича, дето не знае какво е Java и JacaScript, при положение, че първия е в топ 3 на най-ползваните езици от 24 години насам, да не се прави на "разбирач"

47

Анонимен

преди 5 години

До 47Преди време имаше огромно търсене наспециалисти с Cobol. Доста банки ощекарат на софтуер писан 80те години, подобрява през времето, но за съжаление, хората взеха, да се пенсионира и имаше нещо от рода на 2 пъти заплащането на Java/C#/Cpp за специалист, да се дава на младши кадри.Ако се и тересува, може, да се насочиш там.

46

Анонимен

преди 5 години

Не знам кой е набутал Русия в тази класация.Русия е класифицирана като изостанала страна по този показател в учебниците по иновационен мениджмънт.

45

???

преди 5 години

Хм, доста съм изостанал. Програмирал съм само на Fortran, PL/1, COBOL, три различни асемблера, С, С++, Java, PASCAL, малко на ADA, Visual Basic ... може и да съм пропуснал някой.

44

Петър

преди 5 години

До Кирил и МетодийМежду другото, точно за "електронния дневник", частна фирма разработи чудесен такъв и го внедри в десетки, а може вече и стотици училища. Още един пример, че всичко което се менажира от държавата е нефелно, защото не се прави за удобство и полза на данъкоплатците а изцяло в интерес на "данъколапците". Хубав ден на всички кибици!

43

Анонимен

преди 5 години

До 53даже и криптовалути има... )

42

Петър

преди 5 години

До Кирил и МетодийПроблема с винетките е много показателен за друго - за "зловредата" намеса на държавата. В България има достатъчно опитни програмисти, които могат да направят много надеждна система, но такива апетитни поръчки за милиони не се дават на най-добрите а най-заслужилите наши хора, и за това така! Примерите са безчет - от проваленото "електронно" правителство, в което вече са потънали стотици милиони до най-елементарната система за "електронен дневник" училищата.

41

Анонимен

преди 5 години

И. Коя програма са написали Бг програмистите ? Несум видел до сега българска програма за комп или телефон направена от бг програмист

40

Кирил и Методий

преди 5 години

Така е, учени са, последния месец и без тестиcи го доказаха от АПИ със системата за винетките.

39

Анонимен

преди 5 години

До 50но школовката, традициите в математиката и точните науки са от тогава!

38

да

преди 5 години

ид.иоти, какъв социализъм като представителите ни в тая надпревара 1989 г. дори не са били родени:))))пък да не говорим каква IT индустрия сме имали по времето на социализма:)))))

37

Радо

преди 5 години

Китай, Япония, Трайван и тн включени ли са в класацията?

36

Петър

преди 5 години

Ако в България повечето хора инвестираха усилията, които полагат да натикат другите в калта, в това сами да се измъкнат от същата тая кал, щеше да топ държава. Уви! Продължавайте да плюете програмистите, че са намерили успешна реализация в живота си, може това да ви помогне някак да намерите и вие.

35

Анонимен

преди 5 години

Kaто гледам по-сериозните езици и технологии са по-неактуални сред българите, според тия хора, значииии... няма какво да ми ги хвалите.

34

gg

преди 5 години

Това е много хубаво, но Apple, Microsoft, Oracle и т.н са все чужди компании...

33

Милен Илиев Минков

преди 5 години

Сред- народи, неможещи- да- прйказват,...Родните, ел- техници,.Се- опитат, да- пропеят....