28

Росица Вангелова

преди 4 години

Прокуратурата обвини много престъпници в злоупотреби. Ако бъдат осъдени и им се конфискува всичко зюаграбено ще може да се правят много ремонти дори и нови супер модерни сгради, транспортни надлези на кръстовищзата, стадиони и истински небостъргачи. Само това е начина страната ни да се предвижи няколко крачки към демокрация и технически прогрес. Бог да пази България.

27

Иванов

преди 4 години

Дядо Добри дари милиони на църквата и сигурно и тях ги ограбиха. Депутатите трябва и те да се включват в даренията и да не се срамуват при такива обстоятелства да бъдат дарители. Не трябва само да разчитат на бизнесмените а едновременно с това им унищожават бизнеса.

26

възмутени

преди 4 години

Хубава е идеята за дарения да се възстанови храма. Трябва да бъдат съпричастни депутатите, евродепутатите, политиците и поповете. Защотоп те имат възможност за дарения но нямат желание. Хуманна постъпка ще бъде да даряват половин заплата докато са на служба. Наи големият дарител е просякът светец дядо Добри.

25

Хикс

преди 5 години

за катедрала АЛ.Невски е много малка, имаме повече поводи да се гордеем със Св.софия която е най-старата ни църква и е нещо невиждано за западняците (те нямат такива малки черкви), илли с Ротондата, но това не значи че желанието на Батенбергт да модернизира София и до построи съвременна голяма църква е нещо лошо.Ал.невски е единственият катедрален храм в България.

24

Хикс

преди 5 години

23 - неверни са ти фактите. Когато Батенберг модернизинира София, той вика най-добрите австрийски и немски архитекти, исак да я направи втора Виена (оттам и жълтите плочки и характерният австрийски бароков стил в центъра)Селяните се чудели за "Леге" за какво е толокова широак улица- каруци ли ще минават по нея.Ал.Невски е опит на Батенберг да построи КАТЕДРАЛА, каквато има във Виена.Руските църкви съвсем не са така заоблени, сравни руската църква.Абсурдното е, че за катедрала тя е много ниск

23

Курти

преди 5 години

Това си е проблем на руснаците. Храмът вече е бил преименуван на български светия и ако беше така можеше да се измисли нещо. На руският окупатор, сметката няма да плащам.

22

Знайко

преди 5 години

Покрива се ремонтира и се позлати отново само преди 10/15 години.От фирма Реставрация и нам си кво.Явно тогава през просото.каква е гаранцията ,че и сега няма да е така.А и прехвърлиха собствеността точно заради ремонта с европари.Явно някой не си е свършил работата.Синода освен от ролекси и Линкални да се хванат и да посвършат малко работа.Я им погледнете и Синодалната палата и духовната академия .И те плачат за ремонт.

21

Анонимен

преди 5 години

До ТъпиПриятелю, виж цитатите - "ЩЕ"! А дали държавата или Той са ги отпуснали?

20

Nevski

преди 5 години

Доколкото знам това си е една руска църква,натресена ни от руснаците....Даже са искали да разрушат напълно една от най старите църкви у нас Света София за да използват строителните материали за построяването на този уж храм....

19

Анонимен

преди 5 години

До Джизъс ХристовПри българите църквата няма само религиозно значение,а църквата е била място на просветна дейност,наука и първите училища в ранното Средновековие,чрез църквата е създадена и Азбуката ни,златния век,благодарение на църквата и писмеността се запазват много българи от потурчване и т.н.Храма трябва да се ремонтира!

18

ниска тарифа

преди 5 години

За 4 милиона ще направят нова църква. Също така няма прозрачност. Аз как мога да съм сигурен, че покривът тече? Все си намират по нещо да ремонтират ;) И Радецки щели да ремонтират... за 250K. Би му и държавата...

17

Тъпи

преди 5 години

На всеки 2 или 3 години ли е за ремонт ? 2016 -Държавата ще отпусне 20 млн лева за ремонт на "Св. Александър Невски" 2014 - Правителството ще отпусне тази година 160 000 лв. за ремонт на целия покривСвети Александър НевскиНямам нищо против ремонта ,Но сумите от свещички и дарения къде отиват ?

16

В

преди 5 години

Единствения храм в София в който като вляза и не се чувствам добре...не е като в другите църкви! Най ми е хубаво в Св Петка Самарджийска, в Св Седмочисленици.. и няколко квартални... но не знам защо в Ал Невски имам друго чувство...

15

Ала-бала

преди 5 години

Въпросът не е София срещу провинция, въпросът е нормални хора срещу безполезната попщина. Тия хитреци не плащат данъци, даже никой не знае какви са им приходите. Но щом има за ролекси и мерджани, значи добре се справят с финансите. Айде на следващия празник в чест на някой литературен герой да запалим по свещица. Защото свещица е парица, братя и сестри.

14

Стамат

преди 5 години

Супер, вместо 5 детски градини, че си имаме църква. За да си почистваме съвестта след заседание на парламента или министерски съвет ли?

13

Джизъс Христов

преди 5 години

Религиите съществъват единствено заради човешката глупост и слабост. Просто приемете реалността, имаме 6-7 съзнателни десетилетия, в които можем да създадем нещо,което да остане след нас. След това ще сме там където сме били в течение на милионите години преди да се родим, когато светът е съществувал без нас- в небитието. На големи хора не подобава да имат въображаеми приятели.

12

Анонимен

преди 5 години

Ами софиянците нали са богати. Да отдели всеки по 3-4 лева и ще се съберат парите.Много повече харчите на ден за всякакви глупости. А се правите че нямате пари да си ремонтирате най емблематичната сграда, един от символите на България.

11

Гуси

преди 5 години

Ако може ние да събираме даренията от наивните овчици, а друг да плаща масрафа. Ние сме Българска православна църква, ние никога не плащаме за нищо, но ако има дарениица не отказваме.

10

Анонимен

преди 5 години

Ако софиянци не си реставрират забележителностите на града,като тази църква,кой да ги реставрира?Или не им дреме за храмовете и забележителностите на града им?За строежи в младост има пари,за църквата няма?

9

Щирлиц

преди 5 години

"Той се отлага и през 90-те заради разкола и финансовите кризи. Тогава е поставено скеле за реставрация на стенописите. Тя обаче така и не започнала, след като се разбрало какво е истинското им състояние."По това време се събираха дарения за ремонт,и реставрация на храма.Какво стана с тях,може би знаят само православните попове.А иначе нашата църква никак не е бедна,но постоянното позоваване на "липса на средства"навежда на мисълта,че ролексите май са повече от един.