21

Калеко Алеко

преди 5 години

До Анонимен ... Митовете за тошовия СОЦ и благините му, още си витаят в главите на някои другари и другарки, които водени от старческата си деменция продължават да сричат написаното в ония стари червени лозунги ... !!!

20

Анонимен

преди 5 години

Калеко, така е, но хлябът беше ХЛЯБ, а не добавки. Саламът Ако да беше кучешка радост все пак беше от месо, а не от кожички, копита и т.н. За кренвиршите да не говорим.

19

Анонимен

преди 5 години

Това е ОК, само ако различните вкусове са в РАЗЛИЧНИ ОПАКОВКИ И С РАЗЛИЧНИ ИМЕНАВсичко друго са ПРАЗНИ ПРИКАЗКИ И PR

18

баба мара

преди 5 години

в немските конфитюри няма толкова захар колкото в българските не могат да сеядат от захар същото е с газираните напитки

17

Анонимен

преди 5 години

До Калеко Алеко.Аз лично предпочитам да купувам само храни и други стоки,които не ми увреждат здравето и скъсяват живота. Поради менте добавките и различните химикали вложени в производството на различните хранителни стоки се изменя и хранителната им стойност за хората,затова и стерилността сред хората се увеличава а и имунитетът им намалява.Появяват се и болести които са все по-трудно лечими.Не е тайна че се налага все по-често да се спазва и хранителен режим за да не се наследи обремененост.

16

ха-ха

преди 5 години

Не знаех че по-добрият вкус се постига с палмово масло, нишесте, глюкозен сироп и др подобни ерзац продукти.Хумористи с оправдание.

15

Калеко Алеко

преди 5 години

Някои другари и другарки забравиха кварталните бакалии по времето на Тошо от които излизаха с половин хляб добруджа и парче салам кучешка радост, по простата причина че избора на щанда не беше голям. Същите тези бдителни граждани ревяха когато навлязоха големите хранителни вериги, защото щели да подкопаят бизнеса на кварталните гаражчета. Сега реват че са онеправдани като потребители, въпреки че по щандовете има от пиле мляко и всяка стока си има етикет, от който може да се види съдържанието и..

14

Анонимен

преди 5 години

До дядоПетър.Дядо Петре,знаеш ли колко много хора се разболяват от неизлечими или трудно личими болести поради тази причина?И още нещо,знаеш ли също,колко е обедняването на гражданите поради тази причина.Тотова с "различните вкусови предпочитания",е само за да се прикрие измама а не защото е за предпочитане.Инак защо тогава съществуват стандартите?А дамата "защитила" двойния стандарт е редно да си подаде оставката и никога повече да не се занимава с неща,които не разбира.

13

R

преди 5 години

До НеукСпокойно, продължава да се използва. Парфюмериста може да го усеща, но търговеца го купува, защото бъркоча е на по-ниска цена. Същата работа, като при храните. Всеки е забил нос в цените и после Ох.

12

Дядо Петър

преди 5 години

Най сетне едно трезво мнение по тази тема (която изобщо не интересува 90% от българите), раздухвана от медии и "политици".Аман от измислени проблеми.Решете основния проблем - ДА СЕ КРАДЕ ПО МАЛКО на всички нива на "управлението" на нещастната ни Родина.

11

Аrmagedon

преди 5 години

Търговците да ги продават на отделен щанд,като отбелязват,че стоката е с подобрено за съответния пазар качество и вкус.А не да ги представят в оригинални опаковки в които е записано на невидимо място върху нея че е за България,под една запазена марка и от страната традиционен производител,защото освен че е с различно качество е и измама на потребителя.Да ДДС-то за основните храни в БГ-то да се намали или заличи.И яки глоби за измама с качеството и двойния стандартНие потребителите не сме животни

10

Неук

преди 5 години

Тереше е храст, подобен на мушкато, който по погрешка се именува понякога индрише ( различен е ). Използва се за увеличаване на обема розово масло, защото е със сходна миризма, но е по-остро и няма дълбочина. Трудно се прикрива за професионалистите в бранша. Използван е в търговията с розово масло, за двоен стандарт в началото наминалия век, защото на европейците по-им харесвало?! Е сега ни го връщат ***..кано.

9

Анонимен

преди 5 години

Защото няма никакъв контрол!

8

Неук

преди 5 години

Когато пише розово масло от тереше ли ще гоправим за източно европейците или от рози?Когато купувам олио или масло от заместител ли ще го правим или от слънчоглед. Когато купвам маскарпоне или рикота е същото. А като отида в чужбина вкусът изведнъж намира своето място и се чувства великолепно, консумирайки прошуто крудо или хамон, да не говорим за сладолед или шоколад. Приятел дойде от Щатите преди години и остана изумен от *** Кок. Кол. Прати ми с колет оригинална с вкус като от комунизма

7

Анонимен

преди 5 години

Най - ниско качество на храни и напитки у нас....

6

Анонимен

преди 5 години

Това е пазарната икономика - и храната става стока и се пробва всичко само и само да се продава, така че да носи печалби. Всичко друго е второстепенно. Подобрители за трайност, или пълнители за по-евтино и държава, която стои настрани, защото ще спъва постъпленията - основния двигател. Това, което навремето се приемаше като некачествено, сега е стандарт, а лъскавите опаковки и захаросаните и добре консервирани продуктистанаха еталон. За да се повиши потреблението и населението се профанизира...

5

Анонимен

преди 5 години

Ама адаптациите за нас са все с по- евтини съставки или с по- вредни- повече сол, повече вредни мазнини, повече набухватели и консерванти. Как не се объркаха да турят повече какао, повече зехтин, повече краве масло, а не маргарини- все се объркват в наша вреда.

4

Анонимен

преди 5 години

На тая загубенячка като и набия едни вкусови предпочитания в грозния сурат, имамда и се привиждат рецепти. Тапачко смотана, продуктите с едно и също търговско (патентовано) име не може да има различна рецепта! За такива каъо теб ще има картонен ковчег, за да покрие вкусовите ти предпочитания на празната ти дървена кратуна!

3

Анонимен

преди 5 години

Шоколад "Toblerone" едно време в Корекомите по наш вкус ли се произвеждаше ?!

2

Анонимен

преди 5 години

преди час бях в магазин аванти. реших освен цигари, да взема на внучката нещо сладко. и като чета : масленки - с палмово масло...курабийки някакви ....бисквитки.....пуканки..........и чужди и наши - с палмово масло. ето, това купуваме на децата си.