26

Lan

преди 5 години

до Ole-le, да ти кажа, те забранените неща са най-сладки! Това да се насмуче от осем сутринта, не само не му е давано никога, ами сигурно и му е збранявано строго. Ако му бяха давани 1-2 глътки да опита, нямаше да е такъв ентусиаст. Дано се оправи...Иначе българският алкохолизъм е просто мит. Българите пият, ама умерено и с табиет.

25

Шоркен зи бите

преди 5 години

Ее много късно са го почнали нещата... На 4 винена попара на 6 петдесетка мастика в айрянчето и така.. Та на 11 да носи на 300г рикия со каничка винце.. Иии замезване му е майката!

24

Анонимен

преди 5 години

На всеки се е случвало, нали трябва да се почне от някъде. Дано всичко мине без проблеми!

23

От долния

преди 5 години

Незабравимо... Опих се, но помня всичко и като че още чувам гласа му и го виждам как ми разказва. Ако даскалката по история в училище използваше същия метод, вероятно щях да имам сега докторат по история ;))) И цироза на черния дроб...

22

Анонимен

преди 5 години

Точно в седми клас, първата ми зимна ваканция на село(Странджата). С дядо ми седнахме в мазата. Имаше 2 бъчви с различно вино, солен бут, луканки и странджанско дядо, окачени на прът. Седнахме на трикраки столчета пред ниска масичка, висока около 2 педи. Приличаше на капак на каца, обърнат на обратно и сложен на крачка. Дядо ми сложи по една дъска и един нож пред всеки, напълни по една каничка от всяка бъчва, отряза по едно парче от всички мезета и започна да разказва историята на рода ни.

21

Спешен помощник

преди 5 години

Отлична идея е на човек в кома да предизвикаш повръщане! Друг е вупроса как ще стане, особено с активен въглен. Дано е журналистически бисер, а не реално поведение на спешния медик.

20

Пълнолетен

преди 5 години

До 18 г. трябва да бъде възпитаван както трябва, след това да си чупи главата щом иска!

19

101г. дедо

преди 5 години

Така е като не са му правили попара с вино от валък. Първата ми чаша с вино е била като съм бил само на 4 месеца за преспивателно.

18

Смог

преди 5 години

Без контрол и без наказание ще растат все ***! То затова държавата е на този хал ! Къде са бабата и дядото ? Къде е "закрила на детето"?

17

Шопо

преди 5 години

Милио!!! Замезвай,чичковото ,замезвай ..

16

Бай Пацо

преди 5 години

До Анонимен 14Ела ми на гости и ще видиш къде зимува истинско винце и арна ракийка! И днес е като преди 40 години, който си постеле ще легне!

15

Малеле

преди 5 години

До Ole-leНикой не му е давал, бе! То само си е взело! 13-годишни бащи стават, това да не е двегодишно да прави само това което му "даваш"?!! Ти на 13 не си ли бил, не помниш ли какво е да се правиш на "мъж"?! Аман от безгрешни, безполезници значи!

14

Ole-le

преди 5 години

Ама как може да даваш алкохол на 13 годишно дете? Неграмотни, елементарни и ограничени хора! За жалост по голяма част от Бг население е такова ! Строго Наказание за този който му позволява! Да видим дали ще има последователи! *** народ ей!

13

Анонимен

преди 5 години

Едно време и ние пиехме но пиехме истинско вино от бъчвата на дядо и ракия от дамаджаната на дядо. А сега някой може ли да ми покаже къде има бъчва ама пълна с вино от грозде и ракия направена от гроздово жибри. Едва ли има някъде такива истински напитки каквито имаше преди 40 години. Сега всичко Хубаво заминава директно за износ за вътрешният пазар го бъркат в кофата с химията.

12

Анонимен

преди 5 години

Аз не пия има малък процент независими от алкохола. Има надежда.

11

Анонимен

преди 5 години

В цяла България се пие от ранна възраст.Хората дават на децата малко вино, малко ракия и децата свикват.

10

Бай Иван

преди 5 години

Тея запартъци на демокрацията не могат и да пият като хората ,за нищо не стават ;) !!!

9

Анонимен

преди 5 години

Срамна история. На 12 повечето ми приятели и аз пиехме и пушехме.

8

баш майстора

преди 5 години

който на 12 меси ракията с вино той на 16 започва да меси цимента с пясък

7

бай ганю

преди 5 години

първи смели стъпки с времето ще се научи да не ги смесваи да замезва