17

Цървул

преди 5 години

Не ми стана ясно,как след като изгладнели роби са изяли любимата му котка,са намерили и нейните останки при тези на господаря ѝ?

16

Анонимен

преди 5 години

а Банкя е открит от ТЖдокато ББ само обикаля

15

Анонимен

преди 5 години

Флиндърс е картограф и не е открил Австралия, а я е обиколил и картографирал, почти 200г по-късно от първо стъпилите там европейци- холандци, и после Кук. А името Terra Australis (южна земя) е дадено още от Птолемей, който е предполагал задължителното съществуване на такъв континент.

14

Бай Ганьо

преди 5 години

Корекция. Вилем Янсзон през 1606 е първият европеец стъпил на континента.Тасман не е стъпвал в Австралия, само е изследвал Тасмания.Ако така пише в БГ учебниците, че Тасман я е открил почва да звучи, като Македонски учебник...Кук се докарва през 1770 за първи път прибира се до Англия и след това идва да прави каторга/санаториум ;)

13

Точно така

преди 5 години

А този никой не го е чувал 47808

12

История

преди 5 години

Абел Тасман е откривателят на Австралия Учи се в 6ти клас

11

Анонимен

преди 5 години

Любимата котка Трим на капитана го придружава в плаванията и накрая е изядена от прегладнелите роби. Археолозите откриват и нейните останки в масов гроба в Лондон. Истина, истина ви казвам.

10

Анонимен

преди 5 години

Живея в споменатия район, пращам ви поздрави от тук. За Австралия говоря, и по точно за Сиднeй, до центъра е къщата ми с 2 гаража, сега е лято и ще се гмурна в водите където Матю се е метлосвал . Няма хора, задръствания, мрасотии, и сигания тук. Красота каквато бог е създал. Аз съм най щасливия българин че живея тук. Казвам го след като съм живял в западна Европа години, и грам не може да се сравнява с тук. Това тук го няма в европа. Спокойствие и липса на хора и цялата красота е само за мен

9

Ян Юнака

преди 5 години

До ИнтелигентнаТебе никой не те пита,жено нечестива!Нека хората се разберат като мъже!Не бива да се месим в чужди разправии,не е възпитано!

8

Бай Ганьо

преди 5 години

Статията е зле преписана... Кук е откривателя. Флиндърс е доказал, че е континент и е дал предложение за името, което е одобрено от губернатора Маккуаиери. Тасман не е открил Австралия, а само Тасмания, след което е продължил към Нова Зеландия и Фиджи.Като не живеете в района защо се пънете с историята на местните...

7

1204

преди 5 години

Васил Левски е отведен и съден в София, а не в Цариград, както очакват неговите сподвижници, затова подготвената засада се проваля. Не лъжете хората и не петнете паметта на Апостола.

6

Анонимен

преди 5 години

"-Кажи ми нещо, Джингиби, знаеш ли защо от Къкрен до София те пазеха само 3 заптиета? - Не знам, ага. - Аз така заповядах, можех да пратя 300, а те бяха само 3. И знаеш ли защо? За да могат твоите апапи да им скочат отгоре и да те освободят. Видя ли, никой не ти помогна, а се кълняха в тебе. Ха, да видиш сега, Джингиби, за кой народ си тръгнал курбан да ставаш." - а ние не знаем гроба на Левски, защото сме такъв народ..

5

Ха-ха

преди 5 години

До Димитър ВърбановСлед като ядохме попарата на Симеон-Хасан,толкова ли държиш да знаеш къде е гроба на баща му?

4

Майтапчия

преди 5 години

А недоизяденото от Д.Кук откриха ли?

3

Иво

преди 5 години

Австралия е открита от Абел Тасман. Затова и в началота са я наричали тасманова земя.

2

Моркоф

преди 5 години

Някой, видяли нагръдника,а?- знаех си. Само аз го видях.

1

Фашистки-внук....

преди 5 години

Граф, Матю .....Е, по- подходящо,...