31

хxxx

преди 5 години

Днес гледах оферта за Бургас -5 стаен апартамент за 500 000Е. Щом се пускат такива оферти явно има купувачи, но не мога да си обесня, човек който може да заработи такива пари, се предполага че може да мисли. А подобна покупка е финансово неизгодна, да не кажа смешно глупава, с такива пари може да се купи страхотна къща почти навсякъде в цял свят. Някой има ли обяснение за този феномен?

30

Анонимен

преди 5 години

Очаквал брокера лек ръст до 10-15% за годината... Сметната палата всяко тримесечие публикува статистики за доходите по браншове. Най-голям спад (пардон, "отрицателен ръст", казано по брокерски) е в търговията с недвижими имоти. Сигурно човека не ги е чел обаче...

29

Купувач

преди 5 години

Скъпи брокери шараните свършиха ? Останахме тези с трезвата преценка, а нас с такива статии няма как да ни мотивирате да купуваме при тези цени и качество на строителството. Аз лично ще изчакам 2020, така че останете си със здраве.

28

Анонимен

преди 5 години

Края на тая година пазара ще умре.

27

Строител

преди 5 години

Цените на имоти в България са най-високи в Европа, отнесени към доходите ни! Реалните цени са двойно, тройно по-ниски от предлаганите от брокерите! Строителите това добре го знаят! Какво значи панелка от 50м2 на 40-50 год. да и искат 60-70 000 Э! За новото строителство да не говорим! Спекула! Лекарства, наркотици и строителство са най-печелившите дейности. затова *** и Пульо със сервитьорско, шофьорско образование станаха строители!

26

Gosho

преди 5 години

София 2019 г. е КАЛ, КАЛ И САМО КАЛ НАВСЯКЪДЕ!!!Всички шосета имат хлъзгав слой кал.Такава кал навсякъде не съм виждал поне от 30 години.Като бях малък вкъщи имахме четка специално за изчеткване на калта от панталоните като изсъхне.Сега мисля отново да си купя една такава четка - налага се!!

25

Имотен балон в София

преди 5 години

В София, особено цените са напомпани, извратени и спекулативно надути. Официално, дори цитираха, от Уникредит Булбанк, че над 50 %, са завишени над реалните си стойности жилищата в София, конкретно. Сами сметнете, колко надуха пазара и брокери, и имотни агенции, и строителни фирми, и банките, заради щедрата си кредитна политика и извратени лихви.

24

Niki

преди 5 години

Хубаво е че строителство се развива. Но държавата я няма не може себестойността на един квадратен метър да излезе около 300 EUR, а да ни го продават между 900 и 2000 EUR. Никой не реализира такива маржове и пълним гушата на строители, брокери и банкери. Съвсем скоро този балон ще се спука.

23

Стамат

преди 5 години

И за теб гледам е далече, краварино.

22

Анонимен

преди 5 години

Брокерите похарчиха парите по празниците и се сетиха за пуснат по някоя статия за шарани. А истината е следната: цените на имотите най-вече в София, но и в някой от останалите големи градове подминаха балона от 2008 година през 2018 и последното тримесечие сделките зациклиха. За да не започне да изпуска въздух балона, банките раздават по 100% от сумите за покупка на жилище, 80% под формата на ипотечен кредит и 20% потребителски - да ви звучи познато? Предстои отрезвяваща година за пазара ...

21

Гoшу

преди 5 години

поздрави от австралия, времето е страхотно смо за плаж, офиса ми е до центъра от прозореца виждам ситито и Операта

20

Мда

преди 5 години

Очаква се сериозен ръст на имотния пазар,след като Цецо си получи комисионната за Ф-16.

19

бургазлия

преди 5 години

И сега продават.Басейните неподържани,плочките по коридорите напраскани,влачената мазилка напукана и т.н.Рублата била паднала.Къв ще е тоя руснак къде е изсипал тук 100000? да си купи имот и ще го събори ниския курс нс рублата?Тинтири минтири брокерски.Напротив,вече не се търсят този тип имоти и там цените падат,затова следващите набутани са българските клиенти,ама българина е свикнал на това и си трае.

18

Имигрант

преди 5 години

След огледаните имоти в лятото на 2018 в България и Испания, категорично съм за Испания и по качество и по цена и по уреденост на държавата. Просто българските строители и брокери, че и купувачи имат много да учат от чужбина. Друг е въпроса, че не всеки може да си позволи да живее извън България. Лично ас търсех летен имот при пенсиониране след няколко години за 6 мес лято в Европа и 6 мес лято в Австралия и България отпадна като опция поне засега в следващите 5-10 години. Жалко че е родна земя.

17

бургазлия

преди 5 години

Тая брокерка от Бургас нещо се е объркала.Когато преди 10-ина години започнаха да се строят т.нар.затворени комплекси в Бургас и южното черноморие,сумати народ включително и руснаци се набутаха да си закупят.Набутаха се,защото видяха,че нашенските меринджеи са пълна скръб и се плащат едни 1500? до 3000? на година такса подръжка на общите части взависимост от площа на апартамента или вилата,а подръжка никаква.Въпреки наличието на охрана,обирите определено не липсват.И на хората им дойде до гуша

16

Анонимен

преди 5 години

Клиентите да очакват че цените ще се вдигнат 2-3 пъти , тъй че още утре да капарират апартамент и по Нова Година ще могат да го продадат с 20 хилки горница. Вервайте ми! Искрено ваш : Мармота Берноа

15

има някакви сделки

преди 5 години

Вижте сега, колкото и да не вярвате стават сделки, но истината е , че жилищата за продан са под всякаква критика. Ново стройтелство-долу е писал колегата 75кв/м=38 реална ж.площ, качество-колкото на гипсокатрона. Панелките пък от стари по-стари, някой са набори-без каквато и да е подръжка, общи части-мизерия! Въпреки всичко 2016та, купихме за сем. на дъщеря ми, панелен-по-просторно е и с цената на много време и работа, за 3-4месеца го ремонтирахме. Просто на тях сега им трябва жилище!

14

Анонимен

преди 5 години

75 квадрата означава 38 квадрата без общите части. Като махнеш и стените, остават две стаи по 10--12 квадрата, като едната стая е кухня, спалня, хол, мокро и дрешник. А в другата стая може да живее човекът каучук. За сметка на това качеството е по-ниско от на село коша на баба ми, направен от плет и говежди кереч. А отвън по тесния кален сокак кола и мотор не могат да се разминат, а за паркиране и дума не може да става, но виж, бой може да стане. Аре нема нужда! Благодарим.

13

Bluesky1

преди 5 години

75 квадрата, тристаен, просторен с "невероятна" гледка към Витоша....хахахаха

12

Анонимен

преди 5 години

Дюните ринат с багер простаците,Черното море го проверяват за газ и петрол,Варна и Бургас мечтаят да станат военни бази,помията от курортите промени цвета и мириса на морето..Клоака..и седнали да си пишат приказки от 1000 и 1 нощ...Луд,луд свят.