8

Анонимен

преди 5 години

Акушерката извършва дейности в областта на първичната профилактика, общите и специални акушерски грижи за бременните, раждащите, родилките и новородените и за жените с гинекологични заболявания, семейното планиране и др. За онези 80%, акушерката само помага при раждането.

7

Анонимен

преди 5 години

На баинден задължително се играе бабинтон.

6

Анонимен

преди 5 години

В България на година се раждат около 60 000 деца, което прави средно по 164 деца на ден. В България работят 3578 акушерки. Това означава, за раждането на едно дете се грижат 21 акушерки. Това ако е малко здраве му кажи.

5

Иван

преди 5 години

Всъщност държавната поръчка за акушерки е с минимален брой, повечето бройки са платено обучение. Отделно си плащат после за стаж/практика и т.н. После има "такса" "бутни ей тия няколко хилки" за да започнат изобщо работа в която и да е болница ... и чак накрая осъзнават, че цялата пародия няма смисъл. Така че "първо им плащаме образованието" важи може би за 10% от завършилите медицинския, останалите са си го платили и то пребогато. Така че бягайте докато можете!

4

AZ

преди 5 години

Като почнете да им плащате по европейски тогава ще имате акушерки и лекари. Те са си платили образованието с умствения труд,който са вложили,за да учат.

3

Анонимен

преди 5 години

До ИванПърво им плащаме образованието от държавния бюджет и после им плащаме милиарди лева от бюджета да крадат и да работят за чужди държави.

2

Анонимен

преди 5 години

Крайно време е да затворят доста болници и да не плащаме ненужен здравен данък и не може да се лекуваме. Който иска болница може частна а не лекари-кърлежи на държавна хранилка

1

Иван

преди 5 години

За сметка на това в Австрия, Германия, Белгия и т.н. 50% от акушерките в болниците са българки. Сами си направете извода защо.