56

Фофу

преди 5 години

Твоите началници от Позитано със сигурност я искат защото техните деца сега учат много по евтино там и получават престижни дипломи. Не щат да ходят в МАскве.

55

До 14

преди 5 години

В БГ карат с немски номера, защото колите са лизингови и струват по-евтино, отколкото да ги купят от БГ.

54

Анонимен

преди 5 години

Никой не ни иска в ***,нарече а Евр(оп)ейски Съюз,защото повече крадем и от тамошните еврее.

53

Анонимен

преди 5 години

Според мене в чубина видят ли кола с БГ номера, като превантивна мярка, трябва да се разтреля всеки в колата, бъз въпрос и обяснения! За благото и бъдещето на рода адамов!

52

До 31

преди 5 години

Пробвай с джипа дето е на тъщата да стоиш в Дания 12 год. с Бг табела. Ще те спрат само 2 пъти. И на втория ще разбереш как се конфискува кола от раз. За глобите няма да ти говоря защото 3 джипа по нови от твоя няма да ти стигнат.

51

Анонимен

преди 5 години

До 49Това че не знаеш че митата са еднакви само показва тежката ти некомпетентност за каквото и да е.Стана ли по-ясно??Едва ли.

50

Анонимен

преди 5 години

До 49Би следвало митата да са еднакви. Все пак и двете държави са в ЕС!

49

Анонимен

преди 5 години

До Анонимен 47Предполагам че италианците ще си го преместят от единия в другия крачол, поради факта че няма да ти видят физиономията. Стой си тук в уникално развитата Бг...

48

До 45

преди 5 години

Май не правиш разлика между митнически съюз и Европейски такъв.Ако автомобилът е произведен в Япония(айде да звучи по-яко) дали според теб митата в България за японски автомобил и митата в Италия за същото са еднакви?Защото казусът тук е,че се прекратява регистрацията в държава от ЕС на нов автомобил произведен извън ЕС и се регистрира отново в друга държава от ЕС. Кой плаща разликата според теб - виновният или собственика?Разбрали разликата (в ставките) от къде идва?

47

Анонимен

преди 5 години

И в Турция е същото положение..

46

Анонимен

преди 5 години

Кракът няма да ми стъпи в Италия. Ще ми вземат дедовия талянците. Избягвам такива слабо развити държави като Италия, Румъния, Гърция. Там вилнее корупция и простотия.

45

Анонимен

преди 5 години

Колата ако не е на твое име ще ти вземат дедовия.Добър адвокат и онези клоуни в Рим ще ми плащат обезщетения докато им окапят ушите,Това е същата дивотия като тези които творят Боко и 40те Калинки а после но съдят по света и ние плащаме.А Тиквата си чеше макарите.

44

Анонимен

преди 5 години

До 43Абе и ти си един пишман разбирач като всички ***.Каква разлика в митнически ставки в рамките на ЕС-кво кисело зеле през лятото.

43

До Az

преди 5 години

Според държавата на производство на автомобила.Умножи по две делата заради заинтересованите страни (ти не си страна в тях) и цялото време за задвижването им и ще разбереш,че не си струва да се правиш на тарикат!Ако имаш неотложен професионален ангажимент по-добре си вземи самолет и накарай фирмата да плати разноските по приддижването. Иначе звучи като да отиваш на черно, ама ако стане и далаверка с кола по-добре!Успех

42

До Az

преди 5 години

Освен това ще платиш и всички разходи по регистрация, застраховане и издаване на документи на автомобила, а ако автомобилът междувременно бъде пререгистриран в друга държава (което би станало, ако нарушил условието) най-вероятно ще платиш и разноските и отсъдените суми по две/три дела. Първото за противозаконно отнемане на автомобил от собственикът му и още едно регресно за нанесени щети и може би едно административно за да доплатиш разликите по митническите ставки на двете държави според

41

До Az

преди 5 години

Ако автомобилът не е твоя собственост си длъжен да уведомиш собственика за намерението си. В твоят случай най-вероятно ще ти се наложи да подпишеш декларация, че ако пребиваваш на територията на Италия повече от 60 дни без прекъсване в рамките на 6 месеца всички законови разходи минават за твоя сметка, а на собственика дължиш пълната сума по сделката плюс дължимата лихва, минус вноските, които вече си направил по погасителния план и разбира се дължиш разходите за прекратяване на лизинга.

40

До 39

преди 5 години

Вече е измислена схемата "приятел", а ако е на лизинг ти трябва договора между теб и компанията( на италиянски) и могат да ти вземат дедовия!!!!!А когато жабарите започнат да мислят като нас(балканците) може и да ни надминат по хитрост,ама засега няма как да стане,особено с тия *** където дойдоха на власт!!!

39

Анонимен

преди 5 години

Забавно е ,как веднага се поевяват селски тариката ,които се чудят ,как да надхитрят закона !А,италианците са го написали ,точно ,заради тях :))

38

Анонимен

преди 5 години

До Az 37Става че ти вземат колата.Това става.Ганьовски обяснения и извинения там не вървят.Италиените са измислили лъжата когато вие сте живели по дърветата.

37

Анонимен

преди 5 години

До ЗдрастиЧети внимателно и не умувай!!!Никой не говори за адресна регистрация а за пребиваване!!!Това ЗНАЧИ че ако те хванат че пребиваваш все едно по каква причина60 дни и возил чужда рег то работата ти е спукана.А италианската полиция не е като ганьовската.Ще те видят 5-6 пъти с колата в рамките на 60 днии ще ти почукат на врата.Там обяснения от сорта Пристигнах вчера НЕ МИНАВАТ!!!Показанията на полицая който те в срещал случайно са напълно достатъчни.